Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Στο τέλος μίλησε ο Κωτούλας.


Το ντέρμπι ανάμεσα στο Δειλινό και τον Κύδωνα που ξεχώριζε από την 11η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ των ανδρών,  στο Λίντο είχε την προσωπική σφραγίδα του Κώστα Κωτούλα που με σερί 10 πόντων (σκοράροντας με διάφορους τρόπους), πέτυχε την μεγάλη ανατροπή και έσπασε το αήττητο του Κύδωνα, με το Δειλινό να επικρατεί σ ένα ενδιαφέρον ματς με 58-54.

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, το παρακολούθησε αρκετός κόσμος στο Λίντο, κράτησε το ενδιαφέρον στους θεατές του αγώνα, καθώς αν και δεν παίχτηκε καλό μπάσκετ, είχε δυνατές άμυνες , πάθος, με κύριο χαρακτηριστικό όμως τα πολλά λάθη , απόρροια της έντασης και της πίεσης του αγώνα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Κ.Σδράκα που παρά την έλλειψη του νεαρού πλέι μέικερ Βλαχάκη και το μικροτραυματισμό του Αλεξίου, κατάφερε το αυτονόητο, δηλαδή να "ταΐζει" συνεχεία μέσα στην ρακέτα τον Πέτρο Τσαμπά, που με σερί δικό του 8 πόντων, εκανε στο πεντάλεπτο το 2-8 ενώ την σκυτάλη πήρε στην συνέχεια ο Αλεξίου και η ομάδα ξέφυγε με 8-21, ενώ η τελευταία επίθεση της Χανιώτικης ομάδας ήταν για σεμινάριο.

Κι αυτο γιατί η ομάδα του Δειλινού, πίεσε σε όλο το παρκέ με στόχο να κλέψει την μπάλα, όμως ο Κύδων με κολόνα τον Τσαμπα (στην άμυνά του), "έβαλε πλάτη" και πέρασε την μπάλα στον Σταμούλο, αυτός στον Αλεξίου, που πέρασε το "μισό" του παρκέ, στα όρια χρόνου.

Στην συνέχεια με τρεις έξτρα πάσες στην επίθεση, βρέθηκε ολομόναχος ο Σταμούλος που με τρίποντο έδωσε "αέρα" 21 πόντων για την ομάδα του κλείνοντας το δεκάλεπτο με 8-24.

Αυτό ήταν ίσως το τελευταίο καλό που εκανε η ομάδα του Κ.Σδράκα καθώς στην 2η περίοδο όλα άλλαξαν.

Μπαίνοντας στο αγώνα ο Μηνάς Συντιχάκης, οργάνωσε άψογα το παιχνίδι των γηπεδούχων, ελευθερώθηκε ο Φασουλάκης, ενώ ο Μουδάτσος διάβαζε ιδανικά το ματς.

Παράλληλα, ανέβασαν απόδοση οι Παπαδογιαννάκης, Μπουντούρογλου , Κωτούλας, ενώ ο Χιωτάκης περιόρισε τον Τσαμπα και με σερί 20-4 ισοφάρισε με τον Φασουλάκη 2' 50" πριν το ημίχρονο σε 28-28, ενώ ο Τσαμπάς με δυο εύστοχες βολές , έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με τον Κύδων, να εχει προβάδισμα ένα καλάθι (28-30).

Το τρίτο δεκάλεπτο , ήταν το πιο άγονο επιθετικά, καθώς οι δυο ομάδες έδωσαν βάση στις άμυνες τους, ενώ περίσσευαν τα λάθη στην επίθεση και κυριάρχησε η αστοχία.

Ο Κύδων με κύριο εκφραστή τον Τσαμπά κατάφερε να διατηρεί τα ηνία στο σκορ, ενώ ο Χριστοδουλάκης στο 1' 10", διαμόρφωσε με δίποντο το 39-40 της τρίτης περιόδου.

Η τελευταία περίοδο, ξεκίνησε όπως τελείωσε η τρίτη και οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να πάρουν τα ηνία του ματς και για έξι λεπτά η μάχη ήταν αμφίρροπη.

Στο σημείο εκείνο όμως αποφάσισε να μιλήσει ο Κωτούλας, που με προσωπικές ενέργειες πήρε την ομάδα απο το χέρι και την οδήγησε στην νίκη.

Στο 3' 30" πριν απο το τέλος έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στο Δειλινό με 40-38.
Στην συνέχεια μ ένα ακόμα δίποντο (3' 07") και δυο βολές (2' 40") εκανε με σερί 6 πόντων  ισοφάρισε σε 46-46, απαντώντας στα καλάθια των Αλεξίου, Λιονάκη.

Οι Κωτούλας , Παπαδογιανάκης με έξι πόντους και 2/2 βολές αντίστοιχα έκαναν το 54-47 (μια βολή Τσαμπά) .

Στο 1' 35" ο Αλεξίου εκανε με 2/2 βολές κι ένα καλάθι εκανε το 54-51

Στο 1' 31 " πριν το τέλος ο έμπειρος φόρ του Δειλινού (Κωτούλας) εκανε ..μαγικά που έγειραν την πλάστιγγα υπερ της ομάδας του.

Αρχικά πήρε το καθοριστικό ριμπάουντ στην άμυνα του και στην συνέχεια με ...απίστευτη ντρίπλα κέρδισε φάουλ μπροστά στο καλάθι του Κύδωνα, οπου με 2/2 βολές εκανε το 56-51.

Ο Αλεξίου με τρίποντο εκανε το 56-54, όμως ο Κωτούλας έβαλε την σφραγίδα του κάνοντας το τελικό 58-54.

Όλοι οι παίκτες του Δειλινού μετά την δεύτερη περίοδο, υπερέβαλαν εαυτούς, με τον Κωτούλα να κερδίζει το...βραβείο της βραδιάς.

Το δεύτερο δεκάλεπτο, θα μείνει...αρκετό καιρό χαραγμένο στην μνήμη του Κ.Σδράκα για τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες του, που είχαν κορυφαίους τους Τσαμπά και Αλεξίου.

Σύντομα φωτορεπορταζ, βίντεο με στιγμιότυπα του αγώνα απο την κάμερα του Β.Σταυρακάκη και δηλώσεις των δυο προπονητών στον Β.Σταυρακάκη.

Α.Ο. Δειλινό - Κύδων Χανίων 58-54
Δεκάλεπτα: 8-24, 28-30 (ημιχ.), 39-40, 58-54

Α.Ο. Δειλινό(Κουμιανάκης): Χριστοδουλάκης 2, Κωτούλας 22(1), Χιωτάκης, Φασουλάκης 17, Παπαδογιαννάκης 5, Συντιχάκης, Μπουντούρογλου 7(1), Σταθάκης, Πετράκης 1, Μπόχτης 2, Μουδάτσος 2
Κύδων Χανίων(Σδράκας): Κοντογιάννης, Σταμούλος 3(1), Αλεξίου 12(1), Παπαμαστοράκης 5(1), Κυριακάκης, Πούρος 2, Μπερτίδης, Πρωτοπαπαδάκης, Κολαρετάκης 3, Αδοντάκης 2, Λιονάκης 5, Τσαμπάς 22

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.