ΣΥΔΚΑΚ | Διευκρινίσεις για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ.


Η ΕΚΑΣΚ κοινοποίησε κάποιες σημαντικές διευκρινίσεις για τα τοπικά πρωταθλήματα, τις οποίες πρέπει απαραιτήτως να εφαρμόζουν οι διαιτητές στα παιχνίδια που καλούνται να διευθύνουν και είναι τα παρακάτω.

Αναλυτικά; 

1.Δεν απαιτείται να αναγράφεται ο αριθμός αδείας που μας προσκομίζει το γηπεδούχο σωματείο πάνω στα φύλλα αγώνα. Αν δεν υπάρχει «άδεια τέλεσης αγώνα» το αναγράφουμε στις παρατηρήσεις του φ.α.

2.Την ευθύνη παρουσίας γιατρού την φέρει το γηπεδούχο σωματείο. Δεν είναι απαραίτητη η αναφορά της απουσίας του στα φ.α.

3.Δεν είναι απαραίτητο η ταυτότητα του προπονητή να είναι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μπορεί να είναι και παλαιότερων ετών. Εναλλακτικά, μπορεί να προσκομισθεί σχετική βεβαίωση απ’ την ΕΚΑΣΚ. Αν δεν υπάρχει τίποτα απ’ τα δύο, χρέη προπονητή εκτελεί ο αρχηγός. Αυτό – σύμφωνα με τον κανονισμό - μπορεί να γίνει μόνο μέχρι δύο αγωνιστικές.

4.Αναφορικά με τους «μικρούς» παίκτες του ανδρικού, διευκρινίζεται ότι πρέπει να είναι 4 (δύο κάτω των 20 ετών και δύο κάτω των 22) μόνο σε περίπτωση 12άδας. Για παράδειγμα, αν μια ομάδα έχει μόνο έναν «μικρό», θα πρέπει να δηλώσει μόνο εννιά παίκτες κι ο παίκτης αυτός να αγωνίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν αποβληθεί λόγω φάουλ, τότε μόνο μπορεί να συμμετάσχει στην πεντάδα παίκτης μεγαλύτερης ηλικίας.

Βλέπε παρακάτω τη σχετική παράγραφο της προκήρυξης:

ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για το πρωτάθλημα Ανδρών περιόδου 2014-15, σε ότι αφορά τις ηλικίες των αθλητών, υποχρεούνται τα σωματεία να έχουν στην 12αδα τους τουλάχιστον δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δύο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1992 και νεότεροι και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1994 και νεότεροι, και θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας απ’ αυτούς καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Οι ανωτέρω αθλητές, καθώς και όσοι δηλώνονται στο Φύλλο Αγώνα και είναι γεννημένοι το έτος 1992 και νεότεροι, θα φέρουν αριθμό φανέλας με τα τελευταία δηλωθέντα νούμερα με σκοπό τη καλύτερη αναγνώρισή τους, από τους Διαιτητές, την Γραμματεία, τον Κομισάριο, τους Βοηθούς Διαιτητών και τους αντιπάλους.
Σε περίπτωση αποβολής λόγω φάουλ και των τεσσάρων αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει αθλητή διαφορετικής ηλικίας.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (αποβολές – τραυματισμοί κ.λ.π.) η ομάδα θα συνεχίζει τον αγώνα με 4 παίκτες.

Αυτό με τα νούμερα των εμφανίσεων δεν είναι απαραίτητο. Αναγράφηκε κυρίως για διευκόλυνση της γραμματείας.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AYTA EXOYN ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ?