Τα "εύκολα δύσκολα", εκανε ο Εργοτέλης.


Την 8η νίκη και τρίτη συνεχόμενη, σημείωσε ο Εργοτέλης που επιβλήθηκε δύσκολα του αξιόμαχου Αρχάγγελου Αγ.Θεοδώρου (στο ματς που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, λίγο έλειψε να γυρίσει ανάποδα) , με 70-61 στο Λίντο στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου Νότου της Γ΄Εθνικής.

Οι "κιτρινόμαυροι", μπήκαν δυνατα και αποφασισμένοι να καθαρίσουν το παιχνίδι νωρίς, κάτι που έδειχναν πως θα το καταφέρουν, ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό και κατάφεραν αρχικά να προηγηθούν στο δεκάλεπτο με 20-15 και να κλείσουν το ημίχρονο, στο +9 (36-27), δείχνοντας πως είχαν  χτίσει τα θεμέλια της νίκης.

Ωστόσο στο δεύτερο μέρος, όλα άλλαξαν.

Οι παίκτες του Γιώργου Μακράκη, έχασαν την συγκέντρωσή τους, ίσως γιατί πίστεψαν πως έχει "τελειώσει" ουσιαστικά το ματς και χαλάρωσαν, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η πολύ αξιόμαχη και δυνατή ομάδα (που παρά τις πολύ σημαντικές ελλείψεις των Αγγελόπουλου, Βογιατζή), προσπάθησε και κατάφερε την μεγάλη ανατροπή.

Παίζοντας σετ παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη τους ψηλούς της (καθώς η άμυνα αντιμετώπισε πολύ καλά τους ημίψηλους του Εργοτέλη), η ομάδα του Β.Θωμίδη, έλεγχε το παιχνίδι και κατάφερε αρχικά να προηγηθεί για πρώτη φορά με 38-39 στο 3' 25" πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο είχε πάρει προβάδισμα τριών πόντων (44-47).

Η τελευταία περίοδο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε η τρίτη, με του φιλοξενούμενους να διατηρούν και να αυξάνουν το προβάδισμα στους 8 πόντους (44-52) στο 32' κυκλοφορώντας πολύ την μπάλα στην επίθεση και έχοντας το γρήγορο σουτ, εδειξαν πως πίστευαν στην νίκη και θα γινόταν η πρώτη ομάδα φέτος που θα "άλωνε" το Λίντο.

Στον αντίποδα ο Εργοτέλης,"μπλόκαρε" υπό το καθεστώς της πίεσης,  συνέχισε να… ξαποσταίνει, όντας λιγότερο πιεστικός στην άμυνα και περισσότερο άναρχος στην επίθεση σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Για ένα τετράλεπτο το παιχνίδι ήταν ...ροντέο, με τους δυο πάγκους να δέχονται τεχνικές ποινές και τα λάθη να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Ωστόσο ο Γ.Μακράκης, ξύπνησε σε εκείνο το σημείο τους παίκτες τους, παίρνοντας τάιμ άουτ, τονίζοντας τους πως πρέπει να υπάρχει καλύτερη ομαδική άμυνα, ώστε να εξουδετερώσει τους ψηλούς της ομάδας απο την Ρόδο, ενώ ζήτησε ισορροπία στην επίθεση, με τους παίκτες του να ακολουθούν κατά γραμμα τις οδηγίες του.

Ο θρασύς Καρακωσταντακης σήμανε την αντεπίθεση, ο Μ.Σακελαράκης μπήκε στην εξίσωση και οι "κιτρινόμαυροι", ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα,  με 53-52 στο 33',20''. 

Στο σημείο της αντεπίθεσης του Εργοτέλη, πρέπει να αναφερθεί το γεγονός, πως τρεις φορές οι διαιτητές σφύριξαν βήματα, εις βάρος των φιλοξενούμενων , που διαμαρτυρήθηκαν για την εγκυρότητα των αποφάσεων αυτών και αποσυντόνισαν την ομάδα τους.

Παρ όλα αυτά συνέχισαν να διεκδικούν την νίκη και στο 38' ένα τρίποντο του Σκορδάλη, εκανε το 64-61,  δείχνοντας κάθε άλλο πως παραδόθηκαν.

Ωστόσο ο Εργοτέλης δεν έδειχνε διατεθειμένος να ξαναμπεί σε νέα αγχωτική διαδικασία, η άμυνα του έγινε πολύ πιο δυνατή και έχοντας το καθαρό μυαλό του Καρακωσταντάκη που διάβαζε σωστά το παιχνίδι, έβγαζε συνεργασίες στο παρκέ, κάνοντας στο τελευταίο δίλεπτο 6-0 σερί, φτάνοντας στην νίκη με 70-61.

Για ένα ακόμα παιχνίδι σπουδαίος ο Καρακωσταντάκης. Παίκτης ανώτερης κατηγορίας (όταν παίξει) ο Μ.Σακελαράκης, κρύο αίμα ο Ξενάκης στα κρίσιμα, ενώ για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικά σταθερός και ουσιαστικός ο Αρναουτάκης που βγήκε με πέντε φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο και στοίχισε η απουσία του.

Τα  highlight του αγώνα είναι ευγενική προσφορά του Σ.Γεωργούτσου.

Από την ομάδα της Ρόδου, που εδειξε πολύ καλά στοιχεία οντας επαρχιακή ομάδα οι Σκορδάλης, Ντεντα, Εκινε και Ματσαμάς, πρόσφεραν τα μέγιστα.

Σύντομα φωτορεπορταζ, highlight του αγώνα, απο τον Ε.Σταυρακάκη και δηλώσεις video, των προπονητών πρωταγωνιστών.

Εργοτέλης-Αρχάγγελος 70-61
Δεκάλεπτα : 20-15, 36-27, 44-47, 70-61
Διαιτητές: Σπυρόπουλος Σπ.- Τσολάκος

Εργοτέλης ( Γ.Μακράκης): Γεωργούτσος 14, Καρακωνσταντάκης 12(1), Ξενάκης 10, Χαρωνίτης 2, Σακελλαράκης 17(1), Σκαρλάτος 3, Βασιλειάδης 2, Μπουμπάρης, Αρναουτάκης 6, Μαχαιριανάκης, Καραλής 4.
Αρχάγγελος (Β.Θωμίδης): Μητσου 6(1), Παπανικολάου, Ξυπολιτάς, Βλαχοδήμος, Ματσαμάς 14(1), Αυγενικός 6(1), Σκορδάλης 16(3), Κούρος 2, Εκινέ 7, Ντέντα 10.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.