A2 | Χαρακίρι για τον ΟΦΗ και αλλαγή στόχων.


Οδυνηρή ήττα γνώρισε ο ΟΦΗ στο κλειστό του ΒΑΚ με 86-87 από το Παγκράτι και αναπροσαρμόζει τους στόχους πλέον, καθώς  συνέχεια έγινε πιο δύσκολη, αφου  το Κρητικό συγκρότημα μετρά τέσσερις σερί ήττες και βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο ΟΦΗ σε ακόμη ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας, καθώς αν και προηγήθηκε  τρεις φορές, στο φινάλε, όχι μόνο δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη αλλά γνώρισε άλλη μια εντός έδρας ήττα στο κατάμεστο ΒΑΚ.

Το πρόβλημα στη διαχείριση του παιχνιδιού ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι εμφανές, με τους Κρητικούς να κάνουν τραγικά λάθη από τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, κάτι το οποίο τους κόστισε και τη νίκη. 

Πλέον η ομάδα του Φώτη Τακιανού βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση ενώ χρειάζεται ένα ψυχολογικό και αγωνιστικό σοκ προκειμένου μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλά όνειρα μην εξελιχθεί σε εφιάλτη.


Αγωνιστικά στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά με τον ΟΦΗ να προηγείται με 28-24 με την λήξη του. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Φώτη Τακιανού πήρε τα ηνία του αγώνα και προηγήθηκε ακόμη και με διψήφιο αριθμό πόντων (46-35) με το ημίχρονο να λήγει με 49-41 υπέρ του ΟΦΗ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε σχεδόν μέχρι την λήξη του όπου εκεί το Παγκράτι με ένα σερί 0-8 ξαναμπήκε στην διεκδίκηση του αγώνα με τον ΟΦΗ να προηγείται με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με 65-64.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Παγκράτι έκανε εκ νέου ένα σερί και προηγήθηκε με 69-73. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο με τον ΟΦΗ να κερδίζει φάουλ στα 12 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος με τον Κιτσούλη να ευστοχεί στην 1 από τις 2 βόλές και το σκορ να είναι 86-85. Ο ΟΦΗ δεν λειτούργησε σωστά στην άμυνα στην τελευταία φάση του αγώνα και το Παγκράτι με δίποντο του Κουτρούλια κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη με 86-87.

Συγκλονιστική εμφάνιση από Λιανό που πήγε να πάρει μόνος του το παιχνίδι, ενώ από το Παγκράτι ξεχώρισε ο Κουτρούλιας που πέτυχε επίσης 24 πόντους με 2 τρίποντα.

ΟΦΗ-Παγκράτι  86-87
Δεκάλεπτα: 28-24, 49-41 (ημίχ.), 65-64, 86-87

ΟΦΗ (Τακιανός): Σταμπουλής 7 (1), Ραζής 6, Μαυρογιάννης 3 (1), Στυλιανού 18, Λιανός 24 (4), Κιτσούλης 14 (1), Χάλαρης 9 (1), Τρεπάλοβατς 3, Σκλήβας 2, Μποχωρίδης.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Καλαμπάκος): Λάκκας 6, Κοβάσεβιτς 18 (4), Δέδες 7, Παππάς 7, Ράπτης 8, Παπαντωνάκος 6, Κουτρούλιας 24 (2), Ντιαλό 4, Χατζηνικόλας 7 (1), Καραϊνδρος, Φιλιππόπουλος.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.