Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Στην κορυφή του Ψηλορείτη η Ακαδημία !!!.


Η Ακαδημία Ρεθύμνου κατέκτησε το Παγκρητιο πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών μετά τη νίκη της στον τέταρτο  τελικό επί του Δειλινού  με 66-52, στις  άδειες εξέδρες του κλειστού Ρεθύμνου, κατακτώντας  για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα και την δυνατότητα να  αγωνιστεί στην Γ Εθνική.
Μια παρέα που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, με την αγάπη τους στο μπάσκετ, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ, έμελλε στην συνέχεια να γίνει η ομάδα που έκλεψε τις τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό όλων των ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ στην Κρήτη.

Η Ακαδημία Ρεθύμνου, μια ομάδα που σύμφωνα με τα προγνωστικά των ειδικών για φέτος, δύσκολα θα κατακτούσε μια θέση στην τετράδα, με την καθοδήγηση του "μαέστρου", Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη, έκανε την απόλυτη ανατροπή και έφερε σε πραγματικότητα ένα άπιαστο όνειρο.

Αρχικά με την είσοδό της στην τετράδα, στην συνέχεια με την εκπληκτική ανατροπή στην ημιτελική φάση αποκλείοντας ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, τον Κύδωνα Χανίων, μετατρέποντας το 0-2 εις βάρος της σε 3-2 και στην συνέχεια επικρατώντας στα τελικά, ενός αλλου φαβορί, το Δειλινό, με 3-1 νίκες.

Αναμφισβήτητα αποτελεί για το Ρεθυμνιώτικο μπάσκετ, μία σπουδαία επιτυχία.


Στο αγωνιστικό κομμάτι, παίκτες του Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη είχαν τα ηνία από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και με την γνωστή συνταγή της απροσπέλαστης άμυνας,  βρέθηκαν στο +11 (36-25) στο 19'.

Το Δειλινό αντέδρασε και με σερί 2-7 μείωσε σε 38-32 στο ημίχρονο.  

Η αντεπίθεση του δεν είχε συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν και πάλι τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και να παίρνουν τελικά άνετα τη νίκη-τίτλου.

Αξίζει όμως να τονιστεί ότι οι φιλοξενούμενοι, επηρεάστηκαν σημαντικά απο τον τραυματισμό του κορυφαίου στο 3ο παιχνίδι Χρήστου  Καρλάφτη, που  συγκρούστηκε στο πρώτο μόλις λεπτό, με τον Χρυσουλάκη, αποκομίζοντας ένα θλαστικό τραύμα ρινός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ρ. – ΔΕΙΛΙΝΟ 66-52
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-13, 38-22, 52-39, 66-52

ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ρ. (Θεοδωρουλάκης): Μπιρλάκης 2, Κρυθινάκης 13, Νύκταρης, Μαραυγκάκης16, Χρυσουλάκης 4, Καραπέτσας, Σταμούλης 7 (1), Νταλιάνης 9, Δουλγεράκης 12, Κατσαβίδης , Παναγιωτάκης, Κωνσταντίνου 3 (1).
ΔΕΙΛΙΝΟ (Κουμιανάκης): Χριστοδουλάκης 9, Συντιχάκης 4, Καρλάφτης, Αναστασάκης 2, Φασουλάκης 8, Μπόχτης 2, Μουδάτσος 26 (4), Παπαδογιαννάκης.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.