Κ.Πλευράκης | "Στόχος η διάκριση".


Τον Κώστα Πλευράκη λίγο ή πολύ τον ξέρουμε όλοι, στο νησί. Αποτελεί τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του Γυναικείου Κρητικού μπάσκετ κι εδώ και αρκετά χρόνια μονοπωλεί τις επιτυχίες με το Αρκάδι (10-11 τίτλους με Κορασίδες και Νεανίδες), είτε σε Παγκρήτιο είτε σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Πάντα σε δεύτερο πλάνο και μόνιμα εργάτης του μπάσκετ, ο πιο πετυχημένος προπονητής όλων των εποχών, παραμένει προσηλωμένος στο έργο του. 

Ο Αρκαλοχωρίτης προπονητής (λίγοι το γνωρίζουν αυτό), τα τελευταία 20 χρόνια βρίσκεται στους πάγκους του Αρκαδίου και πολλοί νομίζουν οτι είναι γέννημα θρέμμα Ρεθυμνιώτης.

Ο κόουτς Πλευράκης έχει καταφέρει να φτιάξει ένα οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, καθώς σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο το πιο σημαντικό είναι το κλίμα στα αποδυτήρια. 

Οι σχέσεις μεταξύ προπονητή και αθλητριών είναι άριστο, με αρχές και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην φετινή πορεία της ομάδας.

Μεγάλη είναι και η συνεισφορά της διοίκησης, οι οποίοι αποτελούν και την «ψυχή» του τμήματος και βρίσκεται στο πλευρό του κόουτς Πλευράκη αλλά και των αθλητριών της ομάδας.


Το kritikobasket.gr, δεν έχασε την ευκαιρία και φρόντισε να πάρει "δυο λόγια" απο τον κορυφαίο προπονητή, τόσο για τον τίτλο, όσο και για την συνέχεια.

Αρχικά για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, τόνισε:

"Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την επιτυχία.Το πρωτάθλημα Νεανίδων είναι ένα μικρό πρωτάθλημα (δεν μπορεί να γίνει αλλιώς δυστυχώς), λόγω ελλείψεων ομάδων στην Κρήτη.

Ουσιαστικά για εμάς το πρωτάθλημα άρχισε μετά τα Χριστούγεννα, όταν αγωνιστήκαμε με ΟΑΧ (στις Γυναίκες, ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί) και Ηρόδοτο στα τελικά, κατακτώντας τον τίτλο".

Για την συμμετοχή του Αρκαδίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τόνισε:

"Τώρα αρχίζουν για εμάς τα δύσκολα.Άπω σήμερα εκπροσωπούμε όλη την Κρήτη στο Πανελλήνιο.Περιμένουμε αύριο την κλήρωση για τα προκριματικά, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε παραδοσιακές δυνάμεις απο την ΤΕ Δωδεκανήσου, αλλά κυρίως απο την Εύβοια και την ομάδα της Χαλκίδας. Οι πληροφορίες που έχουμε για την Χαλκίδα λένε πως είναι δυνατή ομάδα.

Στόχος μας είναι η είσοδός μας στα τελικά και η διάκριση.Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στις επιτυχίες του παρελθόντος, πρέπει να ανεβάζουμε τον πήχη. Όλοι. Πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους.
Προβλήματα υπάρχουν πολλά (αφορούν κυρίως στο οικονομικό κομμάτι και το θέμα μετακίνησης της ομάδας στην Αθήνα), αλλά ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος.Η διάκριση".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.