Υποδομές παίδων | Το Ηράκλειο πήρε το ντέρμπι στο "El clasico".


Σημαντική νίκη γοήτρου βασικά, αλλά και για την ψυχολογία του πήρε το Ηράκλειο στο Κλασικό ντέρμπι των παίδων της Κρήτης με 57-50 με τον Εργοτέλη, στο Λίντο για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης,σε ένα εξαιρετικό  ποιοτικά παιχνίδι, με πολλές συγκινήσεις που καθήλωσε τους 500 και πλέον φίλους του αθλήματος, όπως φαίνεται και από το σκορ. 
Οι γηπεδούχοι με τον αέρα της μεγάλης νίκης στον α΄γύρο (66-45), ξεκίνησαν δυνατά στην αρχή και προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο με 18-10.

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι "κιτρινόμαυροι"  και στην δεύτερη περίοδο, και το ημίχρονο έκλεισε με 29-22.

Στο δεύτερο μέρος μέρος όμως το Ηράκλειο  αντέδρασε, άλλαξε τον τρόπο άμυνας του, βρίσκοντας ταυτόχρονα με αντεπιθέσεις και αιφνιδιασμούς, πιο εύκολα το αντίπαλο καλάθι και κατάφερε με  ένα επι μέρους σκορ στην τρίτη περίοδο 19-11 και παίρνοντας προβάδισμα για πρώτη φορά 1' 53' πριν το τέλος με κλέψιμο και καλάθι του Πεδιαδιτάκη (38-37), να προηγηθεί 41-40 στο 30΄.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό από πλευράς θεάματος με τα παιδιά και των δυο ομάδων, να δίνουν μάχες σε όλο το παρκέ, αλλά το Ηράκλειο στο τέλος ήταν αυτό που χαμογέλασε παίρνοντας την νίκη με 57-50 και την πρωτιά ο Εργοτέλης, λόγω της διαφοράς του αγώνα στον α΄γύρο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-    ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. 1     50-57
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18–10, 29–22 (ΗΜΙΧ),40–41, 50-57
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : ΜΑΛΑΜΑΣ  Ι.  , ΚΑΤΣΑΠΡΑΚΑΚΗΣ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ(ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ):ΜΑΝΙΑΔΗΣ  4 , ΓΟΥΜΕΝΑΚΗΣ , ΔΑΒΑΚΗΣ , ΝΗΣΩΤΑΚΗΣ  5 , ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ  2 , ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ  2 , ΧΑΣΑΠΗΣ  12 , ΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ , ΚΑΝΔΥΛΑΚΗΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ , ΜΑΧΑΙΡΙΑΝΑΚΗΣ 25 (1) , ΚΑΘΑΡΑΚΗΣ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. 1(ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ):ΚΑΒΑΣΑΛΗΣ  2 , ΚΙΤΣΟΣ  5 ,  ΠΑΠΑΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ  2 , ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ  Π.  9 , ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ , ΠΕΤΡΑΚΗΣ  Τ. , ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ  4 , ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ , ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ  Γ.  15(1) , ΜΑΡΝΕΛΑΚΗΣ  9 , ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣ 11 , ΣΗΦΑΚΗΣ

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.