Γ΄Εθνική | Στην Χίο είπε τα..κάλαντα ο Ηρόδοτος.

Το 2013 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ηρόδοτο, καθώς οι παίκτες του Μανόλη Δημητριάδη πραγματοποιώντας εξαιρετικό ξεκίνημα και άριστη διαχείριση στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην Χίου επί του τοπικού ΒΑΟΛ με 88-77, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Μικρά μικρά που ενδιαφέρουν...μόνο τον Εργοτέλη.



Στο κατάμεστο γήπεδο στο κλειστό Χίου,ο  Ηρόδοτος κέρδισε  δίκαια  σημειώνοντας την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετά ο ΒΑΟΛ έφτασε τις 7 ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Η ομάδα του Παντελή Βούλικα μπήκε πολύ μουδιασμένα στο ξεκίνημα του αγώνα και βρέθηκε πίσω με 08-21 στο τέλος του Α΄ δεκαλέπτου. 

Στη συνέχεια η απόδοση της χιώτικης ομάδας βελτιώθηκε αισθητά και με κύριες επιθετικές αιχμές τον Μανώλη Χατζηλάμπρου (24(3)) που απεγκλωβίστηκε από το ασφυκτικό μαρκάρισμα των φιλοξενουμένων και τον Μιχάλη Σουλίκα (18(3)) που κατέγραψε μια παραγωγικότατη εμφάνιση, μπήκε ξανά στο παιχνίδι και έκλεισε το ημίχρονο στο -9 (31-40) "επιστρέφοντας" από το 12-32.

Μετά την ανάπαυλα οι παίκτες του ΗΡΟΔΟΤΟΥ με κύριες επιθετικές αιχμές τους Αλεξίου (23(2)) και Γεωργούτσο (17) άνοιξαν και πάλι τη διαφορά κοντά στο +20 για την ομάδα τους, κάνοντας ουσιαστικά, απέλπιδα την προσπάθεια του ΒΑΟΛ στο 4ο δεκάλεπτο που έκλεισε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα και τελικά στο 78-88. 

Μικρά..μικρά..
Να  τονίσουμε ότι οι  Πρωταθλητές Αιγαίου, μετά τη διακοπή για τις Γιορτές και συγκεκριμένα στις 12/01/14 θα βρεθούν στο Ηράκλειο απέναντι στον Εργοτέλη και θα είναι ενισχυμένοι, καθώς θα ενσωματωθούν οι Τσαπρούνης που επέστρεψε και ο Τσελεπίδης που αποθεραπεύτηκε.

Ο παίκτης των "κιτρινόμαυρων"Λεωνίδας Μπουμπάρης, που σήμερα παρακολούθησε τον αγώνα από την εξέδρα, κατάγεται από το ακριτικό νησί.
Πηγή:"vaolchios.gr", Απόδοση "kritikobasket.gr"

ΒΑΟΛ - ΗΡΟΔΟΤΟΣ 78-88
Διαιτητές: Α. Κάρδαρης - Σ. Σπυρόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 08-21, 31-40, 55-70, 78-88.

ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ (Βούλικας - Συμιακάκης) Μυτιληνού 7, Αλεξάκης 3(1), Ζεχερλής 2, Σουλίκας 18(2), Τσαπρούνης 6, Σακελλάρης, Χατζηλάμπρου 24(3), Τσελεπίδης 7, Νακόπουλος 2, Τροβάς, Καλιμανάς 9(1), Μιχαλιός.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Δημητριάδης) Αλεξίου 23(2), Βαμβακάς 10, Μαϊστρέλης 6(2), Τσερκιτσόγλου, Παπασταματάκης 3(1), Βαρνάβας 15, Μεντέμης, Μαυρόπουλος 13, Χαράτσης.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.