Ευρωμπάσκετ 2013 | Ελλάδα - Σλοβενία 65-73.

Αν και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να γυρίσει ένα χαμένο παιχνίδι, η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 73-65 από την οικοδέσποινα Σλοβενία στη Λουμπλιάνα και ψάχνει ένα πολύ δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στα προημιτελικά.






Το ρεπορτάζ του contra.gr, αναφέρει:

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την Εθνική ομάδα αφού οι Σλοβένοι επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους. Και όταν λέμε πλήρως, το εννοούμε. Διότι ο Γκόραν Ντράγκιτς πήρε από την αρχή φωτιά με 11 σερί πόντους και το τέμπο του αγώνα εξελίχθηκε σε ραν εν γκαν, το αντίθετο δηλαδή από ότι ήθελε ο Τρινκιέρι.

Σαν να μην έφτανε αυτό υπήρχε και μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ. Η Σλοβενία ανανέωνε συνεχώς επιθέσεις και αποκτούσε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες ακόμα και όταν η Εθνική επέλεξε τη ζώνη για να αμυνθεί. Ετσι, χωρίς λύσεις στην επίθεση και με τον Σπανούλη καλά κλεισμένο, η διαφορά πήρε από νωρίς την ανιούσα (8-19, 13-26, 22-39) και η Εθνική στριμώχθηκε στα σχοινιά.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου όταν οι Σλοβένοι ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (30-53) ενώ ο Ζήσης φορτώθηκε με 4 φάουλ και ο Παπανικολάου γύρισε το αριστερό του πόδι σε ντράιβ. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι το χάντικαπ ανέβηκε στους 26 (34-60) η Εθνική βρήκε δυνάμεις για να επιστρέψει, τρόπο τινά, στο παιχνίδι με σερί στο τέλος του δεκαλέπτου (46-62).

Εστω και αργά, η Ελλάδα πίστεψε ότι μπορεί να γυρίσει αυτό το παιχνίδι. Ο Σπανούλης πήρε την ομάδα στις πλάτες του στην επίθεση και με δικές του ενέργειες (αλλά και την πολύ καλή άμυνα) η διαφορά έπεσε στους 9 στο 35' (55-64). Η υπερπροσπάθεια όμως να καλυφθεί το μεγάλο χάντικαπ έφερε μεγάλη κούραση και λάθη σε πολύ κρίσιμο σημείο σε δύο συνεχόμενες κατοχές από τους Σπανούλη και Ζήση, γεγονός που έδωσε ανάσα στους Σλοβένους (56-68).

Με τη βολή του Ζήση έγινε το 60-68, στη συνέχεια ο Μπουρούσης έκανε το 62-68 από κάρφωμα του Καϊμακόγλου ο οποίος όμως έχασε το σουτ του ματς και απώλεσε την ευκαιρία να μειώσει ακόμη και στους τρεις κόντρα στους Σλοβένους που έβλεπαν μπροστά τους τα φαντάσματα της Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι όμως τελικά σώθηκαν αφού έβαλαν τις βολές και είδαν τους διεθνείς να αστοχούν σε όλα τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν στο τέλος.

MVP

Ο Γκόραν Ντράγκιτς ήταν ο ήρωας του αγώνα όχι τόσο επειδή τελείωσε το ματς με 28 πόντους αλλά επειδή έβαλε φωτιά στο γήπεδο με το εκρηκτικό ξεκίνημα. Παίρνοντας αυτοπεποίθηση από τους 11 σερί πόντους της αρχής, ο Σλοβένος NBAer συνέχιζε να κάνει ζημιές σχεδόν μέχρι το τέλος. Ο Κόπονεν της Λουμπλιάνας.

Απογοήτευση

Το ότι δεν επιβάλαμε το δικό μας τέμπο σε καμία στιγμή του αγώνα. Δεν δούλεψε τίποτα σωστά και η ομάδα βρέθηκε να κυνηγά με τη γλώσσα έξω σχεδόν από το πρώτο δεκάλεπτο.

Σχόλιο

Kακά τα ψέμματα, οι Σλοβένοι ήταν καλύτεροι και νίκησαν δίκαια αφού έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ για 28 περίπου αγωνιστικά λεπτά. Αυτό που παρακολουθήσαμε στο τελευταίο 10λεπτο ήταν απλά ένας μεγάλος πληγωμένος εγωισμός που δεν ήθελε να παραδοθεί. Οι ήττες του Κόπερ στοίχισαν πολύ ακριβά, τόσο που περιμένουμε μία μεγάλη ιταλική χάρη για να περάσουμε από το... παράθυρο.





Τα δεκάλεπτα: 13-26, 27-43, 46-62, 65-73

Ελλάδα: Σλούκας 6, Μπουρούσης 6(6ρ), Ζήσης 13(1), Σπανούλης 21(2τρ, 8ρ, 6λ), Περπέρογλου 1, Φώτσης 5(7ρ), Παπανικολάου 3(1), Καββαδάς, Καϊμακόγλου 3(5ρ), Μπράμος 5, Πρίντεζης 2

Σλοβενία: Σλόκαρ, Λάκοβιτς 10(1), Μπάλαζιτς, Γιοκσίμοβιτς 5(1), Μπλάζιτς 7(1), Νάχμπαρ 5(1), Γκ.Ντράγκιτς 28(3τρ, 5ρ, 4ασ), Ζ.Ντράγκιτς 11(1τρ, 5ρ), Λόρμπεκ 2(5ρ), Βίντμαρ 2, Μπέγκιτς 3(8ρ) 
Πηγη:contra.gr

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.