Εφήβων| Ελλάδα-Τσεχία 67-68-highlights-Φωτορεπορτάζ.

Η Εθνική Εφήβων πάλεψε, αλλά γνώρισε την ήττα από την Τσεχία με 68-67 στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας. 
Φωτορεπορτάζ και τα highlights του σημερινού άτυχου αγώνα της Εθνικής Εφήβων με την Τσεχία.

Το ελληνικό συγκρότημα είχε το προβάδισμα μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου (9-7), αλλά η Τσεχία στη συνέχεια πέρασε μπροστά (11-17) και διατηρούσε την πρωτοπορία δίχως, ωστόσο, να μπορεί να «χτίσει» μία διαφορά. Η Εθνική χάρη στην καλή της άμυνα (οκτώ τάπες στο πρώτο ημίχρονο) κατάφερε να μείνει μέσα στο παιχνίδι και να πάει στα αποδυτήρια στο -1 (28-29). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και μέχρι τις αρχές του τέταρτου (52-52), όταν ένα σερί 7-0 επέτρεψε στην Τσεχία να αποσπαστεί (52-59). Με δύο τρίποντα από Σπυρόπουλο και Κουζέλογλου στα τελευταία επτά δευτερόλεπτα η ελληνική ομάδα πλησίασε στον πόντο (67-68 στα 2’’ πριν το τέλος), αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή της. 


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε: «Πήγαμε πολύ καλά. Τα
παιδιά έδειξαν μαχητικότητα στην άμυνα και πάλεψαν μέχρι το  τέλος. Είμαι ευχαριστημένος από την
προσπάθειά τους. Δυστυχώς είχαμε και τον τραυματισμό του Σταμάτη στο ξεκίνημα,
ενώ χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Είναι κρίμα να χάνεις έτσι στο τέλος, αλλά ξεχνάμε
αυτό το παιχνίδι και κοιτάζουμε τα δύο επόμενα με Βοσνία και Ρωσία».




*Ο Δημήτρης Σταμάτης αποκόμισε ένα αιμάτωμα στον τετρακέφαλο από χτύπημα αντιπάλου με το γόνατο στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο ημίχρονο έκανε ένεση, αλλά δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Την Παρασκευή θα επανεξεταστεί για να διαπιστωθεί αν μπορεί να παίξει στο δεύτερο ματς. 

Την Παρασκευή η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει στις 18:30 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. 

Δεκάλεπτα: 13-17, 28-29, 44-47, 67-68. 

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 2, Κεφάλας 5 (1), Σπυριδωνίδης 15 (1), Σπυρόπουλος 12 (2), Λιάπης 10 (2), Κουζέλογλου 6 (2), Διαμαντάκος 11 (11 ριμπ.), Κώττας 4, Μήτογλου, Χατζηνικόλας, Σταμάτης. 

Τσεχία (Ούλριχ): Σούλα 9 (1), Κούριλ 17 (2), Σλάνινα 8, Πέχατσεκ 3 (1), Κόζινα, Σβόμποντα, Μάρες 9 (3), Ντέντεκ 3 (1), Πέτερκα 19 (3). 

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.