Ρέθυμνο Aegean | "Με ψηλά το κεφάλι" , αποχαιρέτησε τους ημιτελικούς.

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση του στα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, το Ρέθυμνο Aegean  στο κατάμεστο από φίλους της τοπικής ομάδας, Κλειστό «Μελ. Μερκούρη», δεχόμενος το χειροκρότημα για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας τους, που  την είδαν να παλεύει αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα μείωνε σε 2-1 την διαφορά των νικών από τους «ερυθρόλευκους» στην ημιτελική φάση των πλέϊ οφ

Το Ρέθυμνο σε ένα κατάμεστο γήπεδο έχασε με 67-80 και αποκλείστηκε από την τελική φάση. 
Πλέον η κρητική ομάδα βάζει σαν στόχο την κατάκτηση της 3ης θέσης που θα την διεκδικήσει όπως όλα δείχνουν με αντίπαλο τον Πανιώνιο.

Το ρεπορτάζ του basketnet.gr αναφέρει οτι με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός πέρασε σαν άνεμος από το “Μ. Μερκούρη” “σκουπίζοντας” το Ρέθυμνο (67-80) και πλέον περιμένει την Παρασκευή (εάν κερδίσει και ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο) τον “αιώνιο” αντίπαλο του για την μάχη του τίτλου. 

Από την πλευρά τους οι Κρητικοί στάθηκαν αξιοπρεπώς, πλησίασαν κάποια στιγμή αξιώνοντας τη νίκη, αλλά εκεί μίλησε ο Σπανούλης. Το σημερινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο όπως όλα δείχνουν για τον Μπρεντ Πέτγουει, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την Μπάμπεργκ. Στην τελευταία του παράσταση ο σταρ του Ρεθύμνου είχε 12 πόντους και 11 ριμπάουντ...

Ο “Kill-Bill” ηγήθηκε των “ερυθρολεύκων” που επέβαλλαν με το... καλημέρα το ρυθμό τους και ξέφυγαν (12-24 στο 10') από την πρώτη περίοδο πιέζοντας ασφυκτικά τον αντίπαλο τους. Επιθετικά ο Σπανούλης είχε στηρίγματα από τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σλούκα και αυτό το γεγονός βοήθησε ώστε να διατηρήσει ο Ολυμπιακός μια διαφορά ασφαλείας (31-46) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 

Όμως, με αντεπίθεση διαρκείας στην τρίτη περίοδο οι Κρητικοί μπόρεσαν μα τρίποντα του Λάτοβιτς και πόντους που πήραν από τους Χορν, Πέτγουει και Κάρτερ να πλησιάσουν σε... απόσταση βολής (50-53 στο 28'). Όμως, εκεί μίλησε ο Σπανούλης ο οποίος εκτός από το σκοράρισμα βοήθησε και στην αξιοποίηση των συμπαικτών του (μοίρασε 10 ασίστ!) δείχνοντας ότι είναι πανέτοιμος για τους τελικούς. 

Ο Κώστας Παπανικολάου με καλάθι έδωσε αέρα 13 πόντων (55-68 στο 35') στον Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο και κάπου εκεί όλα τελείωσαν με τον κόσμο στο τέλος να χειροκροτεί τόσο τον Ολυμπιακό για την εμφάνιση του, όσο και το Ρέθυμνο που έκανε μια εξαιρετική χρονιά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-24, 31-46, 53-64, 67-80.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν 9 (1/3 τριπ., 4 ριμπ., 2 ασίστ), Καλλινικίδης, Προύιτ 6 (2/4 τριπ., 2 κλεψ.), Αγγελόπουλος 5 (1/3 τριπ.), Τσαρουχάς, Τσόχλας 7 (1/3 τριπ.), Ντούβνιακ 4, Κόμματος, Κάρτερ 9 (1/5 τριπ.), Λάτοβιτς 15 (3/7 τριπ., 3 ριμπ., 2 ασίστ), Πέτγουει 12 (11 ριμπ.), Σιζόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Άντιτς 9 (2/3 τριπ., 7 ριμπ.), Σπανούλης 15 (2/4 τριπ., 5 ριμπ., 2 κλεψ., 10 ασίστ), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 10 (4 ριμπ.), Πάουελ 6 (4 ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 12 (4 ριμπ., 2 κλεψ., 2 ασίστ), Κατσίβελης 5 (1/1 τριπ., 5 ριμπ., 3 ασίστ), Παπανικολάου 15 (3/4 τριπ., 6 ριμπ., 2 ασίστ).

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.