ΕΚΑΣΚ | Η προκήρυξη του πρωταθλήματος Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων ΕΚΑΣΚ.

Η ΕΚΑΣΚ γνωστοποίησε την προκήρυξη   των πρωταθλημάτων Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων της Ένωσης, που θα ξεκινήσουν: Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 για γυναίκες και νεανίδες, ενώ η έναρξη των αγώνων για κορασίδες θα γίνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012.

Όλες οι προκηρύξεις τοπικών και Εθνικών Κατηγοριών, βρίσκονται στην ενότητα "προκηρύξεις", κάτω δεξιά, κυκλωμένη με κίτρινη γραμμή.

Αναλυτικά η προκήρυξη αναφέρει:
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ-  ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012 - 2013
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99,  του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2012– 2013 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2012-2013 της Ε.Ο.Κ.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
τα Πρωταθλήματα Κρήτης Γυναικών- Νεανίδων - Κορασίδων  αγωνιστικής περιόδου 2012 -2013, με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα αυτά έχουν τα  σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στη δύναμη της ΕΚΑΣΚ και διατηρούν γυναικεία τμήματα. Με απόφαση της Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα  νέα σωματεία  υποβάλουν την προηγούμενη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της ΕΟΚ, μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής  στο πρωτάθλημα αυτό.
 
ΑΡΘΡΟ 2ο ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα σωματεία που προκρίνονται στην δεύτερη φάση έχουν δικαίωμα να συμπεριλάβουν από την δύναμή τους δυο (2) αθλήτριες που δεν είχαν δηλωθεί στην πρώτη φάση ή είχαν δηλωθεί στην δεύτερη ομάδα του σωματείου,  στην ομάδα που συνεχίζει.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
 Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 9 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ.  (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 12.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.
            Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 για γυναίκες και νεανίδες, ενώ η έναρξη των αγώνων για κορασίδες θα γίνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012.

ΑΡΘΡΟ 4ο   ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι:1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2.Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ, 3. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 4. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ,  θα συγκροτήσουν ένα όμιλο, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη(1)  στη βαθμολογία.
 Σε περίπτωση που στο πρωτάθλημα συμμετέχουν μόνο τέσσερις(4) ομάδες θα διεξαχθούν και  αγώνες play off μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα πραγματοποιήσει τρεις (3) νίκες επί της αντιπάλου της, με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα που κατέλαβε τη πρώτη θέση στου αγώνες της κανονικής διάρκειας.  
Η πρωταθλήτρια ομάδα Γυναικών θα μετέχει στους αγώνες ειδικού πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία γυναικών.

 ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι:  1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2.Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ, 3. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 4. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 5.ΟΑΑ, ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 6. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ,  θα συγκροτήσουν ένα όμιλο, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1η  ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι: 1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2.Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ, 3. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 4. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 5.ΟΑΑ, ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 6. ΟΦΗ,  7. ΑΟ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ,  θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

2η ΦΑΣΗ
Στη φάση αυτή προκρίνονται  οι δύο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου όπου θα συγκροτήσουν ένα όμιλο των τεσσάρων (4) και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.
Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.


  

ΑΡΘΡΟ 5ο  ΕΠΑΘΛΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ
Στις  Πρωταθλήτριες  Ομάδες θα απονεμηθεί κύπελλο και στις  αθλήτριες  των  διπλώματα.

ΑΡΘΡΟ 6ο   ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Κ.
Η συγκρότηση - λειτουργία των μικτών ομάδων Ε.ΚΑ.Σ.Κ. θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 99 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και τις άλλες διατάξεις που αναφέρονται στον ίδιο Κανονισμό και Νόμο 2725/99 περί κλιμακίων Εθνικών Ομάδων.

ΑΡΘΡΟ 7ο  ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.
            Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.