ΟΦΗ | Ανανέωσε με Μπάλάφα-Κιτσούλης : "Μου έδειξαν πόσο με ήθελαν".

Η Επιτροπή Μπάσκετ του ΟΦΗ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Κώστα Μπαλάφα, ο οποίος θα είναι στην ομάδα για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Ο Κώστας Μπαλάφας γεννήθηκε στις 24-9-1980, έχει ύψος 1.98 και αγωνίζεται στις θέσεις “4” και “5”.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Σπόρτιγκ Τρικάλων και συνέχισε στον ΑΣ Τρικάλων (Γ, Β και Α2), στον ΑΓΟΡ και τον ΚΑΟΔ στην Α2 με προπονητή τον Φώτη Τακιανό και στην συνέχεια στον ΟΦΗ (Β και Α2).

Ο Κώστας Μπαλάφας μετά την ανακοίνωση της συνέχισης της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ δήλωσε : “είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι για 3η χρονιά στον ΟΦΗ και μάλιστα με ένα προπονητή που με ξέρει και τον ξέρω καλά. Εύχομαι να έχουμε υγεία και όλοι μαζί να δουλέψουμε με μεγάλη διάθεση και όρεξη ώστε στο τέλος να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα μας και για τον κόσμο της, αλλά και για το Μπάσκετ της Κρήτης γενικότερα.”

Βασίλης Κιτσούλης : "Μου έδειξαν πόσο με ήθελαν"


Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ είχε αξιόλογη παρουσία στην Α1 με τον ΚΑΟΔ
Μετά από μία εκπληκτική τετραετία στον ΚΑΟΔ έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το "αντίο" του Βασίλη Κιτσούλη, ο οποίος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του, δίνοντας τα χέρια με τον ΟΦΗ. 

Όπως παραδέχθηκε o 29χρονος φόργουορντ μέσα από τη συνέντευξή του στο basketworld.gr, η αποχώρησή του από τους Δραμινούς δεν ήταν εύκολη υπόθεση, όμως πείστηκε να μετακομίσει στην Κρήτη λόγω της παρουσίας του Φώτη Τακιανού, αλλά και του τρόπου με τον οποίο τον προσέγγισαν οι "μελανόλευκοι"...

Ο Βασίλης Κιτσούλης σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Στράτο Περπέρογλου 
Τι σε έκανε να πεις το "ναι" στον ΟΦΗ;
Οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν να κάνουν κάτι πολύ καλό. Ο ΟΦΗ για την Κρήτη έχει μεγάλη δυναμική, με κόσμο που είναι πιστός και τον ακολουθεί. Με βάση αυτά που μου είπαν και σκεπτόμενοι να κάνουν ένα πλάνο διετίας-τριετίας, πείστηκα να πω το ναι. Μου έδειξαν πόσο με ήθελαν κι αυτό καλώς ή κακώς παίζει ρόλο...

Στον ΟΦΗ συναντάς και πάλι τον Φώτη Τακιανό, με τον οποίο είχες συνεργαστείς στον ΚΑΟΔ... Πόσο μέτρησε η παρουσία του στην απόφασή σου;
Σίγουρα πάρα πολύ. Η πρώτη επαφή που είχα, ήταν με τον κόουτς.Η αλήθεια είναι πως η προηγούμενη συνεργασία μας ήταν άψογη. Μάλιστα τη μία απ' τις δύο χρονιές, είχαμε άνοδο με ρεκόρ! Είναι επαγγελματίας και πολύ μπασκετικός. Όπου πηγαίνει δουλεύει σωστά και βγάζει πολύ θετικά πράγματα.

Ποιοι είναι οι στόχοι της νέας σου ομάδας;
Πρέπει πάνω απ' όλα να κάνουμε τον ΟΦΗ να φανεί μία αξιοπρεπέστατη ομάδα, δείχνοντας στο γήπεδο τη δυναμική που έχει από πίσω με τον κόσμο που τον υποστηρίζει. Και από εκεί και πέρα με πολλή δουλειά, αγώνα με τον αγώνα να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό.

Το σχόλιό σου για την Α2 της νέας χρονιάς; Κάποιες ομάδες δεν κινούνται ακόμα...
Σίγουρα αυτό προκαλεί προβληματισμό! Βέβαια, παίζουν ρόλο και τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Όμως, αναγκαστικά κάποια στιγμή θα κινηθούν και οι υπόλοιπες ομάδες. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Εξάλλου, υπάρχουν ακόμα πολλοί ποιοτικοί παίκτες, οι οποίοι παραμένουν διαθέσιμοι στην αγορά.

Το κεφάλαιο "ΚΑΟΔ" έκλεισε. Τι σου αφήνει;
Πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου στον ΚΑΟΔ. Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά και για τη ζωή μου. Έζησα φοβερές στιγμές, γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους, έκανα φιλίες που θα κρατήσουν. Δέθηκα με την τοπική κοινωνία. Καταφέραμε να φτάσουμε τον ΚΑΟΔ εκεί που του αξίζει. Όσο έχει τον κόσμο του, αλλά και κάποιους ανθρώπους από πίσω που είναι ικανοί και φερέγγυοι και προσπαθούν πολύ για την ομάδα θα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Ο ΚΑΟΔ πρέπει να καθιερωθεί στην Α1 και να κοιτάζει στη συνέχεια ψηλότερα.

Θεωρείς την περσινή, άνετη παραμονής του στην Α1... έκπληξη;
Εφόσον έγιναν προσθήκες ποιοτικών Ελλήνων παικτών και ακολούθησε σκληρή και μεθοδική δουλειά στο γήπεδο, νομίζω ότι η παραμονή μας δεν ήταν έκπληξη. Το περίμενα με αυτό τον τρόπο που δέσαμε, αλλά και με τη διοικητική σταθερότητα που διέπει τον σύλλογο. Δεν πέρασε ποτέ απ' το μυαλό μου πως θα κινδυνεύσουμε.
Έπαιξε ρόλο η καλή χημεία που δημιουργήθηκε με αξιόλογους παίκτες και πάνω απ' όλα καλά παιδιά, όπως ο Χαραλαμπίδης, ο Κακαρούδης, ο Καρύδας, ο Ζάρρας, και ο Αθηναίου συν αυτούς που υπήρχαν. Παράλληλα, είχαμε και κάποιους καλούς ξένους που βοήθησαν.
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, στη διοίκηση, στους συμπαίκτες, στους προπονητές και σε όλους όσους γνώρισα και συνεργάστηκα στη Δράμα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ και εύχομαι κάποια στιγμή στο μέλλον, οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν.

Κλείνοντας, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΟΦΗ;
Έχω μάθει ότι είναι ένθερμοι και στηρίζουν την ομάδα. Θέλουμε λοιπόν την στήριξή τους στην ομάδα που φτιάχνεται φέτος, γιατί πάει να γίνει κάτι πολύ ποιοτικό. Από την πλευρά των παικτών, τους υπόσχομαι πως θα δίνουμε καθημερινά το 100% και θέλουμε να είναι κοντά μας, γιατί με την παρουσία τους κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια, δίνουν άλλη δυναμική στον ΟΦΗ!

WHO IS WHO
Όνομα: Βασίλης Κιτσούλης
Ημ. Γέννησης: 03/05/1983
Ύψος: 2,02
Θέση: Φόργουορντ
Προηγούμενες ομάδες: ΠΑΟΚ, Αίας Ευόσμου, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Στρούμιτσα (ΣΚΟΠΙΑ), Απόλλωνας Λεμεσού, Κάσερες, ΚΑΟΔ
basketworld.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.