Απάντηση της Διοίκησης του Φιλαθλητικού στην επιτροπή μπάσκετ.

Από την διοίκηση του Φιλαθλητικόυ λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με την ανδρική ομάδα, που κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ. του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ  Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ προάγει τον αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες. Κι η πιο μεγάλη απόδειξη γι’  αυτό ήταν η εκδήλωση που έγινε στο γυμναστήριο του «Λίντο» το Σάββατο 16/6. εκατοντάδες γονείς και παιδιά κατέκλεισαν το «Λίντο» για να χειροκροτήσουν νέα παιδιά, πολλοί από τους οποίους είναι και πανελληνιονίκες στην κατηγορία τους,
Το Δ.Σ. του Φιλαθλητικού επίσης συγχαίρει για μια ακόμη φορά την ομάδα των αθλητών που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ στην Κρήτη.
Επειδή όμως η συμπεριφορά ορισμένων ατόμων της ομάδας, που αυτοαποκαλούνται «επιτροπή μπάσκετ», δεν συνάδει με την φιλοσοφία του Συλλόγου, το Δ.Σ. του Φιλαθλητικού  Γ.Σ. Ηρακλείου, είχε δηλώσει ότι προτίθεται να αποδεσμεύσει όσους παίκτες επιθυμούν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλες ομάδες. (είναι ατυχής ή έκφραση περί συγχώνευσης με την ομάδα του «Ανδρογέα» που αναφέρεται στο άρθρο σας, διότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα)
Είναι επίσης ευκρινές ότι, παρά τις ανακρίβειες που έχουν δημοσιευτεί κατά διαστήματα, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας παραμένει σταθερό στην απόφασή του για την προώθηση των νέων παιδιών, από τις Ακαδημίες του Συλλόγου μας, στα αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα.
Η 25χρονη εμπειρία των 35χρονων πρωταθλητών μας στα γήπεδα του μπάσκετ, όφειλε και οφείλει να παραχωρήσει τη θέση της στους νεαρούς αθλητές των 16 και 17 ετών και να τους διδάξει.
Δυστυχώς στην 3χρονη συμπόρευσή μας (και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις μας, καταγεγραμμένες μάλιστα στα πρακτικά των συναντήσεών μας), δεν καταφέραμε αυτή μας η φιλοσοφία να γίνει κοινό κτήμα με την συγκεκριμένη ομάδα έμπειρων αθλητών
Και τελικά, το χειρότερο «ντισκαλιφιέ» είναι, η αναζήτηση μιας δικαίωσης σε ανεκπλήρωτα όνειρα της νεότητας.
Αντ’ αυτού θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται την ουσία της προσφοράς τους, που θα είναι η απόδοση της επόμενης γενιάς αθλητών, τους οποίους έχουν την υποχρέωση να δημιουργήσουν.
Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ δημιουργήθηκε από διπλωματούχους γυμναστές, που κοπιάζουν απέναντι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, και με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν, έχουν καταφέρει να είναι απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις του Συλλόγου, όπως επίσης να είναι απόλυτα συνεπείς στις αθλητικές δεσμεύσεις τους.
Οι αυτοαποκαλούμενοι «επιτροπή μπάσκετ», έχουν ήδη δημιουργήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς, τους οποίες όφειλαν να έχουν ήδη τακτοποιήσει, και οι οποίοι ανέρχονται στο 25%, του πενιχρού προϋπολογισμού της συμμετοχής τους στο τοπικό πρωτάθλημα. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό δεν θα θέλαμε να διανοηθούμε σε τι θα μπορούσε να μας εμπλέξει η συμμετοχή της ομάδας στην Γ΄ Εθνική κατηγορία μπάσκετ, με έναν προϋπολογισμό της τάξης των 50.000 και 60.000 ευρώ. Έναν προϋπολογισμό στον οποίο ομάδες με πολύ μεγάλη προϊστορία στο χώρο του αθλητισμού, στα τελευταία χρόνια, δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν.

Γι’ αυτό και όποιοι νομίζουν ότι οι καρέκλες τους είναι στην «βιτρίνα» του αθλητισμού, και στους οποίους στερήσαμε το «όνειρο» στα σαράντα τους, η Διοίκηση του Φιλαθλητικού απαντάει τα εξής:
Εμείς οφείλουμε να διαχειριζόμαστε με αξιοπιστία και διαφάνεια τις συνδρομές των μελών του Συλλόγου, προς όφελος των παιδιών και του Ελληνικού αθλητισμού.
Εμείς οφείλουμε στα νέα παιδιά και στους γονείς τους να συνεχίσουμε το έργο μας, και γι’ αυτό καλούμε τα νέα παιδιά να εγγραφούν στα τμήματα Γυμναστικής, Μπάσκετ και Βόλεϊ του Συλλόγου μας, για ένα μέλλον που τους ανήκει.

Το Δ.Σ του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ  Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

3 σχόλια:

kritikobasket.gr είπε...

Λυπάμαι δεν μπορώ να δημοσιεύσω τέτοιο σχόλιο.
Είναι υποτιμητικά για πρόσωπα και θεσμούς.

Ανώνυμος είπε...

ENO I ANAKINOSI POY PROYPARHI DEN EINAI PROSVLITIKI GIA PROSOPA....?
EPILEKTIKI DIMOSIOGRAFIA?
POLY WREA THA ENIMEROTHOYN OI EDIFERONTA PROSWPA

kritikobasket είπε...

Άλλο είναι επίσημα να παίρνει θέση, οιοσδήποτε σύλλογος η ομάδα η κάποιος που αναφέρει ΕΠΩΝΥΜΑ τις απόψεις του,(παίρνοντας την ευθύνη των λεγόμενων του),
κι άλλο είναι να γράφει κάποιος ότι θέλει , κρυμμένος στην ανωνυμία του