Χριστοδούλου: «Ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας»


Για πολλούς εκτός συνόρων Κρήτης, το όνομα Αλέξης Χριστοδούλου μπορεί να μην σημαίνει πολλά… Εντός της μεγαλονήσου όμως, ελάχιστοι αγνοούν έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές ακαδημιών. Πριν κάποια χρόνια ήταν αυτός που ανέλαβε τα πιτσιρίκια του Εργοτέλη, τα γαλούχησε μπασκετικά και εξελίξε τους παρόντες εφήβους του συλλόγου σε μια από τις πιο αξιοπρόσεκτες “παρέες” του νησιού. Αυτό είδε μέσα σε άλλα, ο Γιώργος Μακράκης και αποφάσισε να τον κάνει το… δεξί του χέρι (μαζί με τον Βισκαδουράκη) στην ανδρική ομάδα και μαζί να προχωρήσουν με τους “κιτρινόμαυρους” στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής....
«Εγώ για το αντρικό δεν μπορώ να πω πολλά, όμως πραγματικά όλο το σύνολο χαρήκαμε πάρα πολύ γι’ αυτή τη νίκη» είπε στο infobasket.gr ο βοηθός προπονητή της ηρακλειότικης ομάδας και συνέχισε: «Όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμασταν γι αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα το να έχεις στο 1/3 της σύνθεσης παιδιά από το εφηβικό είναι αρκετά δύσκολο, όμως δουλέψαμε πάνω σε αυτό. Ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, κάθε παίκτης που κλήθηκε να βοηθήσει πραγματικά κατέθεσε τη ψυχή του στο γήπεδο και έτσι καταφέραμε να επικρατήσουμε».

Όσον αφορά τη συμμετοχή των εφήβων στην ανδρική ομάδα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Αλέξης Χριστοδούλου δήλωσε: «Σίγουρα το να παίζεις απέναντι σε μεγαλύτερους, δυνατότερους και με περισσότερη εμπειρία παίκτες είναι μεγάλη εμπειρία. Δεν μετράει τόσο ο χρόνος, μιας και είτε ένα λεπτό αγωνιστείς, είτε σε όλο το ματς, παίρνεις αρκετά εφόδια ώστε να βελτιωθείς ως παίκτης».

Για την επιλογή εφήβων και παίδων στην εθνική ομάδα και την απουσία των “ηρακλειωτών”, ο ασίσταντ κόουτς του Εργοτέλη τόνισε: «Δεν μπορώ να κρίνω τις επιλογές των προπονητών καθώς δεν έχω την αγωνιστική εικόνα όλων των παικτών, όμως βλέποντας τα πράγματα από την αντίθετη πλευρά και γνωρίζοντας 2-3 από τους παίκτες, θεωρώ ότι δεν υστερεί κανείς, μάλιστα υπερτερούν σε πολλά πράγματα.

Πιστεύω ότι και ο Χρήστος (Σκάνδαλος) αλλά και τα άλλα παιδιά δικαιούνται μια κλήση στην εθνική. Οι δύο τελευταίες εμφανίσεις του μάλιστα, με Νίκη Αμαρουσίου και Αετό, έχοντας 30 λεπτά συμμετοχής, ως βασικός πλέι μέικερ και την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ και στα δυο παιχνίδια, νομίζω ότι είναι μια αφορμή ώστε να φορέσει τη φανέλα της εθνικής».
"infobasket.gr"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.