Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Τον πρώτο λόγο για τον τίτλο έχει ο Φιλαθλητικός.

"Αγκάλιασε" τον τίτλο ο Φιλαθλητικός που στον πρώτο τελικό επικράτησε με 69-58 της Ιεράπετρας στην Αλικαρνασσό, αποκτώντας το "πάνω χέρι" όσον αφορά την υπόθεση τίτλος...

Οι γηπεδούχοι προβληματίστηκαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο από τον μαχητικό αλλά πολύ πιο άπειρο αντίπαλό τους.Η ομάδα του Λασιθίου προηγήθηκε με 8-2 στο 4' όμως δεν κράτησε για πολύ το προβάδισμά της. Από τις αρχές της δεύτερης περιόδου και μετά, οι παίκτες του Φιλαθλητικού επέβαλαν τον ρυθμό τους και με μπροστάρηδες τους Κουμιανάκη,Χωματά και Χισκάκη, "έχτισαν" διψήφια διαφορά πόντων ( 39-26 το ημίχρονο).Η διαφορά έφθασε και τους 18 πόντους (44-26) στο 22' ,με την Ιεράπετρα να αντιδρά σπασμωδικά. Από το 25' και μετά ο Φιλαθλητικός κατέβασε ταχύτητα,δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα του κ. Γαϊτανάκη να πλησιάσει ( 59-52 στο 36'). Η αποχώρηση όμως με 5 φάουλ του Στρατάκη σε εκείνο το σημείο, εξανέμισε και τις τελευταίες ελπίδες της Ιεράπετρας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.
 Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Ιεράπετρα, όπου εφόσον ο Φιλαθλητικός νικήσει στέφεται πρωταθλητής Κρήτης. Εάν η ομάδα της Ιεράπετρας καταφέρει να ισοφαρίσει τις νίκες τότε ο τίτλος θα κριθεί στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι που θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο (Χερσόνησσος), μετά το Πάσχα.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ-ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ   69-58
Διαιτητές: Χαλαμπαλάκης, Γιαννακουδάκης.
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 39-26, 52-39, 69-58.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Μ. Δημητριάδης): Φασουλάκης 11, Χωματάς 16 (1), Καφούσης 2, Χαραλαμπάκης 3, Μυλωνάκης 4, Παπασταματάκης, Χισκάκης 7, Κουμιανάκης 15 (2), Ουρανός, Νησωτάκης 7, Σαπουτζάκης 4.
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Μ. Γαϊτανάκης): Κορνιωτάκης 5 (1), Κοροβέσης, Μούτσα 2, Ανδρουλάκης 12 (1), Λαγουδάκης 2, Δημογεροντάκης, Λυκουρίνος 9 (1), Ματζαράκης 9 (1), Στρατάκης 19, Φραγκιαδάκης.
cretesports.gr

 «Θέλουμε να τελειώσουμε τη σειρά στην Ιεράπετρα όπου θα πάμε με το ίδιο πλάνο. Αν χρειαστεί τρίτο ματς, μπορεί να μην είμαστε πλήρεις λόγω υποχρεώσεων κάποιων παιδιών. Ο αντίπαλός μας έφθασε δίκαια στους τελικούς και παλεύει με τα όπλα που διαθέτει. Εμείς επιβάλαμε τον ρυθμό μας μετά τα πρώτα 6-7 λεπτά ,πιέζοντας στην περιφέρεια. Χαλαρώσαμε όταν προηγηθήκαμε με 18 πόντους όμως σε καμία περίπτωση δε μας ενδιέφερε η διαφορά», τόνισε ο Μανόλης Δημητριάδης. Στις τάξεις των ηττημένων, κυριάρχησε η πίστη για την ανατροπή της κατάστασης. «Ήμασταν πολύ κακοί ειδικά στην οργάνωση του παιχνιδιού. Κάναμε 24 στατιστικά λάθη και με βάση την εικόνα του αγώνα, έπρεπε να χάσουμε με 20 πόντους. Το δεύτερο παιχνίδι όμως θα είναι διαφορετικό. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα πάρουμε τη νίκη», δήλωσε ο προπονητής της Ιεράπετρας Μαρίνος Γαϊτανάκης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Φιλαθλητικό για το 1-0.

Η εξέδρα του κλειστού Αλικαρνασσού ήταν γεμάτη. Σχεδόν σύσσωμη έδωσε το “παρών” η ανδρική ομάδα του «Ηράκλειο», ενώ τον Φιλαθλητικό υποστήριξαν αθλήτριες από το τμήμα γυμναστικής του συλλόγου. Επίσης, υπήρχαν φίλαθλοι από την Ιεράπετρα.
patris.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δικαια ο Φιλαθλητικός , η Ιεράπετρα δεν μπορει παραπάνω με τετοια playmaker

Ανώνυμος είπε...

kako paixnidi kai apo tis 2 omades...episis tragiko kooutsarisma apo ton proponiti tis ierapetras...to allo savvato tha exoume protathliti.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ , ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΞΕΤΡΥΠΩΣΕ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣΠΟΝΣΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΓΝΩΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΕΙ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ, ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ο προπονητης της Ιεραπετρας ισα ισα που το γυρισε ο ανθρωπος τολμοντας να βαλει τους 2 μικρούς, αν ειχε σε καλή μερα τον ασο του το παιχνίδι θα ηταν ντερμπι

Ανώνυμος είπε...

Οποίος είδε το ματς απο το kreraworldbasket μάλλον θα κατάλαβε ότι ο πρωιν προπονητής του φιλαθλητικου στεναχωρηθηκε που νίκησε η πρωιν ομάδα του....
Και ας του θυμίσει κάποιος ρε παιδια ότι η ομάδα υπήρχε όταν τον εφεραν εκεί,και ότι δεν την έστεισε ο ίδιος όπως ισχυρίστηκε ....απλά έτσι για τους τύπους......

Ανώνυμος είπε...

αφήστε την προπονητολογία , τα πραγματα ειναι απλά : το ροστερ του φιλαθλητικού ειναι πολύ καλύτερο απο αυτο της ιεράπετρας που με εξαιρεση τον Στρατακη οι υπολοιποι ειναι αμπαλοι.
Ο Φιλαθλητικός πρέπει να προσέξει ,αν παιξει στην γ εθνική θα διαλύσει οικονομικά οπως ολες οι προηγουμενες που ανοικτηκαν.
Καμια απο τις δυο ομαδες δεν θα μπορουσε να σταθει στην γ εθνική ,θα πρεπει να παρει 8 παικτες η καθε μια για να σωθεί.
Επίσης να ΄δωσω συγχαρητηρια στην διαιτησία του τελικού, ηταν αψογη.