Πίτα ΕΚΑΣΚ | “Λεφτά yokο (γιοκ), Εθνική tamam”(εντάξει).


Σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα στο ξενοδοχείο Καψης "Αστόρια", στην αίθουσα "Μούσες", πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η κοπή της πίτας της ΕΚΑΣΚ, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γ.Βασιλακόπουλου και του γ.γ κου Παναγιώτη Τσαγκρώνη.Στην εκδήλωση έδωσα το παρόν  αρκετά από τα σωματεία που ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΕΚΑΣΚ, ενώ την κοπή της πίτας έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχάλης Δασκαλάκης, ο οποίος νωρίτερα καλωσόρισε τους κ. Βασιλακόπουλο και Τσαγκρώνη και ευχαρίστησε τα σωματεία για την προσπάθεια που κάνουν να διεξαχθούν κανονικά τα πρωταθλήματα. ....


Η ΕΚΑΣΚ τίμησε τα σωματεία ΑΓΟΡ,ΟΦΗ, «Ηράκλειο» και  Ηρόδοτος για τις ανόδους τους στις Εθνικές κατηγορίες και ο Εργοτέλης με το Αρκάδι για τις Πανελλήνιες διακρίσεις των ομάδων παίδων και νεανίδων αντίστοιχα.

Στην ουσία ο πρόεδρος της ΕΟΚ, τόνισε ότι :"Λεφτά δεν υπάρχουν", ενώ δεσμεύθηκε για την παρουσία της Εθνικ΄ης στα Δυο Αοράκια.

Αντιγράφουμε από την "Εφ. Πατρίς".
«Ο Άη Βασίλης, έμαθα, δεν έρχεται εν τέλει, είναι παλιό το έλκηθρο και ακριβά τα τέλη». Με αυτό το στιχάκι ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος ξέκοψε ορθά – κοφτά στους παράγοντες του Κρητικού μπάσκετ που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΕΚΑΣΚ, την πιθανότητα να δουν λίγο φως στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.


Κι αν τα νέα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα δυσάρεστα σε αυτόν τον τομέα, ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ φρόντισε να ...γλυκάνει τον κόσμο με τη δέσμευση που έδωσε για την παρουσία της Εθνικής ανδρών στο Ηράκλειο, πριν από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όπου ελπίζει να προκριθεί.

Το σχετικό αίτημα του υπέβαλαν οι άνθρωποι της ΕΚΑΣΚ αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου κ. Βαρδαβάς και Τσιράκος, έχοντας ως ακλόνητο επιχείρημα φυσικά το μεγάλο κλειστό στα «Δυο Αοράκια».

«Είναι ένα λογικό αίτημα που θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε. Θα πρέπει όμως να δούμε τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Σε κάθε περίπτωση θα είναι σημαντικό για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα να υποδεχθεί την Εθνική», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, τον οποίο συνόδευσε ο Γ. Γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Αστόρια αλλά και νωρίτερα στην τελετή λήξης του παιδικού τουρνουά του Δήμου στο κλειστό Πατελών. «Το ελληνικό μπάσκετ είναι γερά θεμελιωμένο και μπορεί να ξεπεράσει την παγκόσμια κρίση που υπάρχει. Το νέο μοντέλο που θα κυριαρχήσει στον αθλητισμό είναι το άνοιγμα στη βάση. Θέλουμε πλέον λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Είμαι σίγουρος ότι και η Κρήτη θα παίξει ενεργό ρόλο σε αυτήν την ανάπτυξη γιατί διαθέτει εργάτες του αθλήματος και πολλά νέα παιδιά με ταλέντο που θα προσφέρουν στο μπάσκετ», επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τις Κρητικές ομάδες για την πρόοδό τους κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ΑΓΟΡ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μιχάλης Δασκαλάκης τόνισε στον χαιρετισμό του: «Είναι τιμή για όλους μας η παρουσία δυο σπουδαίων προσωπικοτήτων του ελληνικού μπάσκετ και καλών φίλων της Κρήτης. Έχουμε πολλά εμπόδια να ξεπεράσουμε αλλά με ενότητα θα τα καταφέρουμε». Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ άκουσαν τις τοποθετήσεις των παραγόντων και μεταξύ άλλων αποδέχθηκαν την πρόταση του τεχνικού συμβούλου του «Ηράκλειο» Νίκου Τούλη, για τη διεξαγωγή τουρνουά στην Κρήτη που θα αφιερωθεί στη μνήμη του Παύλου Βαρζακιάν. Επίσης δεσμεύθηκαν για την πιο συχνή έλευση των ομοσπονδιακών προπονητών, καθώς και για την υλοποίηση της σχολής προπονητών. Σε ό,τι αφορά τις βραβεύσεις, τα σωματεία ΑΓΟΡ,ΟΦΗ, «Ηράκλειο» και  Ηρόδοτος τιμήθηκαν από την ΕΚΑΣΚ για τις ανόδους τους στις Εθνικές κατηγορίες και ο Εργοτέλης με το Αρκάδι για τις Πανελλήνιες διακρίσεις των ομάδων παίδων και νεανίδων αντίστοιχα. Το φλουρί της πίτας «έπεσε» στο κομμάτι που αντιστοιχούσε στο Ν. Χανίων, ενώ τυχερός στάθηκε και ο έφορος του “Ηράκλειο” κ. Μαρκάκης, ο οποίος κέρδισε ένα μενταγιόν, βρίσκοντας το δεύτερο φλουρί. Μετά από κλήρωση ο Α.Ο. Δειλινό κέρδισε τρεις μπάλες, προσφορά της ΕΟΚ. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Σώτος Παιδάκης ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ. Η διοίκηση της Ένωσης τέλος επιφύλαξε συμβολικά δώρα για τις συζύγους των κ. Βασιλακόπουλου και Τσαγκρώνη. 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.