Εργοτέλης | Το κοινωνικό του πρόσωπο.


Άλλη μια αξιαίπαινη πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα του Εργοτέλη.Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, θα πραγματοποιήσει  "Οικολογική συνείδηση και καθαριότητα". Ο Γ.Μακράκης στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τονίζει πως....

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος των κοινωνικών δράσεων που φιλοδοξεί να εκπονήσει ο Σύλλογός μας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν, τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, θα πραγματοποιήσουμε τη πρώτη κοινωνική δράση με θέμα:





«Οικολογική συνείδηση και καθαριότητα»
          Το πρόγραμμα της δράσης έχει ως εξής:
1.     Στις 10.00 ξεκινάμε από το γήπεδο μπάσκετ στο Μαρτινέγκο και προορισμό τη Καινούρια πόρτα.
2.     Στη Καινούρια πόρτα χωριζόμαστε σε δύο ομάδες.
Α) Η μία ομάδα θα κατηφορίσει την οδό Έβανς, και στρίβοντας στην οδό Αβέρωφ θα κατευθυνθεί προς τη πλατεία Ελευθερίας στα μηχανήματα ανακύκλωσης.
Β) Η άλλη ομάδα θα κατευθυνθεί στη Πλατεία Ελευθερίας μέσω των οδών Τρικούπη και δημοκρατίας, και θα συναντηθεί με τη πρώτη ομάδα στα μηχανήματα ανακύκλωσης.
      3. Οι αθλητές-τριες θα κρατάνε από μια σακούλα super market ή σκουπιδιών,
          όπου θα μαζεύουν σκουπίδια από τα πεζοδρόμια από τα οποία θα περνούν,                
          φορώντας φυσικά γάντια που θα τους μοιράσουμε.  
4.   Οι αθλητές-τριες θα κρατάνε από το σπίτι μια σακούλα με άδεια κουτάκια αλουμινίου και πλαστικά μπουκάλια, τα οποία θα ρίξουμε στο μηχάνημα ανακύκλωσης.
5.   Η δράση θα τελειώσει πετώντας τα σκουπίδια σε κάδους ανακύκλωσης και βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στηριζόμαστε στη βοήθειά σας για να περάσουμε στα παιδιά μας το αίσθημα της καθαριότητας της πόλης μας και της οικολογικής συνείδησης που πρέπει να τα διακατέχει. Ελπίζουμε η συμμετοχή των παιδιών  να είναι μαζική, ώστε να δείξουμε στη κοινωνία του Ηρακλείου πως ο αθλητισμός συμβαδίζει με την κοινωνική ευαισθησία. 


 Μετά την επιστροφή της ομάδας στη Ηράκλειο ο Γιώργος Μακράκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την αναμέτρηση με την Ένωση Ιλίου:

"Μετά από δύο παιχνίδια που δεν είμαστε πολύ καλοί, η ομάδα ανέβηκε στο Ίλιον αποφασισμένη να κυνηγήσει τη νίκη ανεξάρτητα έδρας και αντιπάλου, όπως αρμόζει στη φιλοσοφία της, αν και δεν ήταν όλοι οι παίκτες πανέτοιμοι αγωνιστικά, αφού ο Γρύλλος είχε κάνει μόνο τρεις προπονήσεις και ο Αντώνης Γρύλλης απέχει λόγω στρατού" και συνέχισε:

"Στο πρώτο δεκάλεπτο καταφέραμε να κρατήσουμε τους αντιπάλους σε χαμηλό σκορ, επιβάλλοντας το ρυθμό μας απέναντι σε μια ομάδα που πάει για άνοδο. Κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού μας ήταν η συγκέντρωση, την οποία διατηρήσαμε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να τελειώσουμε το ημίχρονο με +9.

Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε την συγκέντρωση μας και σε συνδυασμό με κάποια περίεργα σφυρίγματα των διαιτητών (βήματα, επιθετικά και αντιαθλητικά φάουλ), οι αντίπαλοι βρέθηκαν με 10 επιθέσεις περισσότερες από εμάς, γεγονός που εκτόξευσε το επιμέρους σκορ στο 24-5,χωρίς να αντικατοπτρίζει, όμως, την πραγματική εικόνα του αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο είμαστε ανταγωνιστικοί, οι παίκτες μου προσπάθησαν, αλλά έγιναν λάθη που οφείλονται στην απειρία τους. Ως σύλλογος πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά, θα συνεχίσουμε να τους δίνουμε χρόνο συμμετοχής, ώστε μέσα από τα παιχνίδια να κερδίσουν εμπειρίες. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο Νίκος Γεωργοπαπαδάκος έπαιζε με διάστρεμμα από το 1ο δεκάλεπτο.

Το πόσο σοβαρό είναι θα το ξέρουμε αύριο. Ελπίζουμε να τον έχουμε κοντά μας την Κυριακή στο Λίντο κόντρα στη Νίκη Αμαρουσίου. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και να θυμούνται πως αν παίζουν έτσι και αν παλεύουν με αυτό τον τρόπο κάθε ματς, δε θα πρέπει να φοβόμαστε κανένα αντίπαλο και καμία έδρα."
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.