ΕΚΑΣΚ | Να προβληματιστούμε όλοι και να βρούμε δικλείδες".


Η ΕΚΑΣΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση παιδεραστίας στο Ρέθυμνο, τονίζοντας ωστόσο ότι το πρωτοφανές αυτό περιστατικό δεν μπορεί να αμαυρώσει τις προσπάθειες όσων δραστηριοποιούνται με το χώρο και τον αθλητισμό γενικότερα....


Η ανακοίνωση αναφέρει :
  "Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μετά την πάροδο μερικών ημερών από το αρχικό τεράστιο σοκ, της αποκάλυψης για την φρικτή δράση του  συγκεκριμένου προπονητή καλαθοσφαίρισης και πρώην (2007-09) περιφερειακού προπονητή Κρήτης, θέλουν να τονίσουν τα εξής:
 
1. Επειδή ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για τα θύματα της υπόθεσης αυτής, όποια κι αν είναι η τιμωρία του δράστη, πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για το μέλλον. Παράγοντες, προπονητές και ιδιαίτερα γονείς,  να προβληματιστούμε για την ευκολία με την οποία κάτω από τη μύτη όλων μας, συνέβαιναν όλα αυτά που διαβάσαμε στην έκθεση της αστυνομίας και ποιες δικλείδες ασφαλείας είμαστε υποχρεωμένοι έστω και τώρα να τοποθετήσουμε, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες για επανάληψη τέτοιων φαινομένων σε κάθε χώρο που δραστηριοποιούνται παιδικές ψυχές.

2. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το Μπάσκετ της Κρήτης, θεωρούμε ότι πρέπει , πολύ περισσότερο τώρα, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ανιδιοτελώς και από το μετερίζι του ο καθένας, ώστε να συνεχίσουν τα Κρητικόπουλα να βρίσκουν διέξοδο στους χώρους άθλησης.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το μεμονωμένο και πρωτοφανές αυτό περιστατικό δε μπορεί να ακυρώσει ή να αμαυρώσει τις προσπάθειες όλων όσων δραστηριοποιούνται στον χώρο του υγιούς αθλητισμού".


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.