Το Ρέθυμνο Aegean ... είναι αρπακτικό ! Νίκησε το Περιστέρι 75-62.

Το Ρέθυμνο «λάμπει» στην 5η θέση της Α1, γιατί το μάτι των παικτών του... «γυαλίζει» στην άμυνα. Και η ομάδα του Στέργιου Κουφού, χρησιμοποίησε τη γνωστή «συνταγή» της για να περάσει με 62-75 από το Περιστέρι και να πετύχει την 5η νίκη της σε 8 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος!....

Merry… Christmas, Ράιτ, Πέτγουεϊ !!!!
Η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ρεθύμνου είναι πλέον γεγονός. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 75-62 του Περιστερίου στο κλειστό «Α. Παπανδρέου» και επιβεβαίωσαν την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται.
Σε ακόμα ένα παιχνίδι η τριπλέτα των Κρίστμας, Ράιτ και Πέτγουεϊ ήταν αχτύπητη. Για το Περιστέρι που είχε σε κακή ημέρα τον Ρόμπι ξεχώρισαν οι Σκοτ, Έντουαρντς και Μπόατενγκ. Μελανό σημείο ενός πολύ καλού ποιοτικά αγώνα ήταν οι ρίψεις μικροαντικειμένων που υπήρξαν μετά το τέλος του παιχνιδιού προς τους «θαλασσί» και το διαιτητικό τριο.
Το ματς:

Η αρχή του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστική για τις δύο ομάδες, όμως στη συνέχεια ο ρυθμός άνοιξε. Το Περιστέρι ξεκίνησε πατώντας καλύτερα με αποτέλεσμα να πάρει ένα μικρό προβάδισμα (7-4, 4’). Με 5 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα να έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου ο Ζακ Ράιτ έφυγε στον αιφνιδιασμό καρφώνοντας με δύναμη τη μπάλα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει πεντάλεπτη διακοπή για φτιαχτεί το χρονόμετρο της μπασκέτας (τελικά δεν κατέστη εφικτό κι έτσι ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς το ένα χρονόμετρο). Η διακοπή ήταν ευεργετική για τους Κρητικούς που επέστρεψαν στο παρκέ με διαφορετικό πρόσωπο. Μία άμυνα ζώνης με προσαρμογές βραχυκύκλωσε τους γηπεδούχους, ενώ στον επιθετικό τομέα το Ρέθυμνο με τον ασταμάτητο και… ιπτάμενο Πέτγουεϊ έκλεισε τη περίοδο προηγούμενο με 13-18 (10’).

Το θέαμα στο κλειστό της οδού Τζων Κένεντι έγινε ακόμα καλύτερο στη συνέχεια. Οι ομάδες προσπάθησαν να παίξουν χωρίς σκοπιμότητες και αποφεύγοντας να στηρίξουν τη στρατηγική τους στην καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου. Το Περιστέρι άνοιξε τη ζώνη των φιλοξενουμένων με τρίποντα, ενώ βρήκε λύσεις κάτω από το καλάθι στο πρόσωπο του Γκάβιν Έντουαρτς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «πρίγκιπες» έπειτα από αρκετή ώρα να πάρουν και πάλι το προβάδισμα (26-25, 14’). Βλέποντας τα σχέδια του να αλλάζουν ο Στέργιος Κουφός πήρε τάιμ άουτ, ενώ προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα. Οι αλλαγές επέφεραν θετικές αλλαγές για τους «θαλασσί» που τελικά έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 28-36 (20’).

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες έκαναν… διαγωνισμό τρίποντων κάτι που όπως είναι λογικό μακροπρόθεσμα ευνόησε το Ρέθυμνο που έχει μάθει να παίζει με αυτό το στιλ. Οι Κρητικοί με τους Ράιτ και Κρίστμας για ακόμα μία φορά σε μεγάλα κέφια εκμεταλλεύτηκαν τον εκνευρισμό των γηπεδούχων κι έτσι έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφια απόσταση (42-52, 27’). Μετά από ένα… παιδικό λάθος στην επαναφορά ο Σκοτ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με τρίποντο σε νεκρό χρόνο το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 45-54 (30’).

Στη τελευταία περίοδο το Περιστέρι προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση του, όμως οι Κρητικοί δεν είχαν διάθεση να παίξουν με τη φωτιά (50-64, 32’). Όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά για το Ρέθυμνο, όμως οι… πονοκέφαλοι ξεκίνησαν όταν από νωρίς συμπληρώθηκαν τα ομαδικά φάουλ και ο Λαμάρ Ράιτ αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Το Περιστέρι επιδίωξε τις επαφές (59-64, 35’). Οι «θαλασσί» έμοιαζαν αιφνιδιασμένοι, όμως ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με έναν προσωπικό σερί πέντε πόντων έφερε και πάλι την ηρεμία στον Στέργιο Κουφό (59-69, 36’). Τελικά το Ρέθυμνο πήρε την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη επικρατώντας με 75-62.
Πηγή : superbasket.gr


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.