Γυναικείο μπάσκετ | Φιλικές νίκες το Αρκάδι στα Χανιά.


Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, οι ομάδες γυναικών και κορασίδων του ΟΑΧ και του Αρκαδίου έδωσαν φιλικά παιχνίδια στο κλ. Χανίων, στα οποία επικράτησε το σωματείο του Ρεθύμνου, με τα συμπεράσματα που έβγαλαν οι προπονητές να ειναι όμως θετικά και για τις δυο ομάδες....

Ντέρμπι ήταν ο αγώνας στις γυναίκες, με τις γηπεδούχες να είναι πολύ καλές στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, οπότε και διατηρούσαν τον έλεγχο. Όμως στην επανάληψη το Αρκάδι (που είχε κορυφαία παίκτρια την Ελευθερία Ακρίβου) ήταν αυτό που μπήκε πιο δυνατά, μείωσε στον πόντο και πέρασε μπροστά στο τελευταίο δίλεπτο, για να πάρει τελικά τη νίκη, αφού η ομάδα του Λευτέρη Θεοδωράκη (ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τις Σταχτιάρη, Φοβάκη) ήταν άστοχη σε δυο συνεχόμενες επιθέσεις.
Γυναίκες: ΟΑΧ-Αρκάδι 54-55
Διαιτητές: Μάρος, Χριστινάκης
Δεκάλεπτα: 17-9, 27-18 (ημιχρ.) 37-36, 54-55
ΟΑΧ (Ελ. Θεοδωράκης): Βαλ. Παπαδάκη, Λαμπιθιανάκη 3, Γραμματικάκη 3, Κασσωμένου, Γαλιτσιάνου 18 (2), Βαρυπατάκη, Κώτσου 16, Κουτσουρελάκη 7, Φραντζεσκάκη, Πλουμίδου, Χριστοφορίδου, Αντ. Παπαδάκη 2, Φουράκη 5.
Αρκάδι (Κ. Πλευράκης): Μπότση 2, Βελίσκοβιτς 2, Φραγκιαδάκη 2, Ζουμπεράκη, Κούγια 15 (2), Λιουδάκη 3, Λίτση 4, Δημήτρη 5, Κουντούρη, Ακρίβου 19 (1), Πολοπετράκη 3.

    Όσον αφορά τις κορασίδες, το Αρκάδι κέρδισε εύκολα και τη 2η φετινή φιλική αναμέτρηση, αυτή τη φορά με σκορ 59-34 (στο τουρνουά που είχε διοργανώσει πριν λίγο καιρό ο ΟΑΧ, η ομάδα του Κώστα Πλευράκη είχε νικήσει 89-52). Παίχθηκαν κανονικά 4 δεκάλεπτα, χωρίς όμως να κρατηθεί επίσημο φύλλο αγώνα (διαιτητής ήταν η Λία Κώτσου) και μέχρι το 30' οι παίκτριες της Φρόσως Δημητρουλάκη (που ηλικιακά είναι νεότερες) "κοντράριζαν" τον αντίπαλο, όμως στην τελευταία περίοδο "κόλλησαν" και έτσι... άνοιξε πολύ η διαφορά.

Φιλικά για την Α.Ε.Πλατανία που παραμένει προσωρινά άστεγη.


Ακόμη ένα φιλικό έδωσε η νεοσύστατη Αθλητική Ένωση Πλατανιά και πάλι εκτός έδρας, αφού το κλειστό του Ταυρωνίτη είναι... κλειστό εδώ και περίπου ένα μήνα λόγω εργασιών συντήρησης. Αυτή τη φορά αγωνίστηκε η ομάδα παγκορασίδων, η οποία αντιμετώπισε -στο κλειστό που βρίσκεται στο Καμπάνι- την αντίστοιχη ομάδα του Ακρωτηρίου, με τις γηπεδούχες να επικρατούν, με μικρή διαφορά.
Λογικά, η Αθλητική Ένωση Πλατανιά (σωματείο που  έχει έδρα τον Ταυρωνίτη και οι αθλητές-αθλήτριες του προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά) αναμένεται να έχει σύντομα και πάλι στη διάθεσή της το κλ. Ταυρωνίτη και έτσι να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την υποχρεωτική... μετακόμιση, για προπονήσεις, στο κλειστό του Γυμνασίου Κολυμπαρίου.
Πηγή "Εφ.Χανιώτικα Νεα"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.