Αναβολή...λόγω ΕΡΤ στην Α1…

Την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος αποφάσισε το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, μέχρι να υπάρξει πρόταση από την ΕΡΤ που θα ικανοποιεί τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτική στέγη!Απων το Ρέθυμνο....
Οι ομάδες, με ψήφους αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί η έναρξη του πρωταθλήματος όπως ήταν προγραμματισμένο την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα, καθώς δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να βγάλουν τη σεζόν.
Εξαίρεση αποτελούν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, με τους δύο συλλόγους να έχουν προχωρήσει μόνοι τους σε συμφωνία με το κρατικό κανάλι λαμβάνοντας 1,3 και 1,25 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.
Η ΕΡΤ δεν είναι διατεθειμένη να δώσει άλλα χρήματα για το μπάσκετ, με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες ομάδες να μένουν ξεκρέμαστες…

Κατά της αναβολής τάχθηκαν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, o Kολοσσός Ρόδου και η Καβάλα, ενώ ο Ικαρος Καλλιθέας κράτησε ουδέτερη στάση. Το Ρέθυμνο Aegean  δεν παραβρέθηκε στο Δ.Σ (παρά την παρουσία του Μιχάλη Ρωμανίδη).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: 

«Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή της έναρξης της Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012, έως ότου κατατεθεί στον Σύνδεσμο πρόταση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος».
Κατάργηση των ΚΑΕ ζητούν οι ομάδες!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει πως επιστρέφουμε στο 2004, στο ελληνικό μπάσκετ όμως, φαίνεται πως ο χρόνος γυρνά ακόμη πιο πίσω. Ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ πρότειναν στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, να καταργηθούν οι ΚΑΕ και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού!

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, ενώ σ' αυτήν υπήρχαν και αρκετοί πρόεδροι ΚΑΕ. Από κοινού ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΕΟΚ να επιστρέψουν οι ομάδες σε καθεστώς Αθλητικών Συλλόγων, να γίνουν ερασιτεχνικές ώστε να υπάγονται στο υπουργείο Εμπορίου, για να μην υπάρχουν ΚΑΕ και επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, κάτι που αν συμβεί θα μιλάμε για επανάσταση... προς τα πίσω.

Ζητήθηκε επιπλέον, κι από τη στιγμή που μέχρι τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν τηλεοπτικά, να καταργηθεί το άρθρο 84 του αθλητικού νόμου, βάσει του οποίου κάθε ΚΑΕ δύναται να διαπραγματευτεί μόνη της την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της. Αντιθέτως, προτάθηκε να υιοθετηθεί η κεντρική διαχείριση, ώστε να επιτευχθεί ορθολογικότερη διανομή των εσόδων. Η ΕΟΚ φάνηκε θετική ως προς αυτήν την παράμετρο. Επίσης, οι ομάδες υποστήριξαν πως δεν πρέπει να πληρώνουν το ΙΚΑ των παικτών, καθώς αυτοί έχουν ιδιωτική ασφάλεια.

Αλλαγές που μαρτυρούν επιστροφή σε ένα ημιεπαγγελματικό καθεστώς, το οποίο αναμένεται αν συζητηθεί εντόνως τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: contra.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.