Ρέθυμνο Aegean | Ανεβάζει ρυμούς.Το βάρος στους ψηλούς.


Με την απόκτηση του Γ.Δέδα, ο Σ.Κουφός πλαισίωσε ιδανικά την περιφέρεια του.Το βάρος τώρα πέφτει στην ενίσχυση κάτω από την ρακέτα με τους Πέτγουεϊ-Μπέτς να αποτελούν τους εκλεκτούς του προπονητή του Ρεθύμνου, ενώ ακούγονται κι άλλα ονόματα....
Στο Ρέθυμνο η άφιξη των Γιώργου Δέδα-Κάσεϊ Μίτσελ, από την Δευτέρα (5/09) στην Κρήτη  που  ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία της ομάδας, έκαναν τους Κρητικούς να "τρίβουν τα χέρια, από ικανοποίηση" για την στελέχωση της περιφέρειας.
Λίγο πριν να πατήσει το παρκέ στο "Μελίνα Μερκούρη" ο Γιώργος Δέδας σε δηλώσεις του τόνισε για το παρασκήνιο της μεταγραφής του:
«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που ολοκληρώθηκαν θετικά οι επαφές με τη διοίκηση του ΑΓΟΡ και πλέον ανήκω στο δυναμικό της ομάδας. Οι συζητήσεις κράτησαν αρκετό καιρό, περίπου 3 εβδομάδες. Ο λόγος ήταν κάποιες εκκρεμότητες που έπρεπε να λυθούν με την πρώην ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ.
Κατά τη διάρκεια των αρχικών επαφών με το Ρέθυμνο, μεσολάβησε ο ΠΑΟΚ και κάπου εκεί κόλλησαν οι διαπραγματεύσεις. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν και αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι το ότι συμφώνησα σε όλα με τον ΑΓΟΡ».
Ανεβαίνουν οι ρυθμοί.
Ο Στέργιος Κουφός "τρέχει" καθημερινά τους παίκτες του στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα χρονιά. Οι διπλές προπονήσεις γίνονται σε εντατικούς ρυθμούς με τους νεοαποκτηθέντες παίκτες καθημερινά να… ανεβάζουν ταχύτητες, ενώ από Δευτέρα  και τα νέα μέλη της ομάδας  δουλεύουν σκληρά τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού.
Το βάρος στους ψηλούς με Πέτγουεϊ-Μπέτς στο προσκήνιο

-Τα εξαιρετικά αθλητικά προσόντα του Μπρέντ Πέτγουεϊ αλλά και η πολύ καλή άποψη έχει ο Στέργιος Κουφός για τον Αμερικανό στρέφουν την Ρεθυμνιώτικη ομάδα σε αυτόν. Μπορεί να είναι μόλις 2.03, αλλά έχει εξαιρετικές αλτικές ικανότητες και είναι δοκιμασμένος στην θέση του σέντερ και στον Ηλυσιακό.

Αυτή τη στιγμή ο Πέτγουεϊ αποτελεί την πρώτη επιλογή του Κουφού για τους δύο ψηλούς που θέλει να προσθέσει στο ρόστερ. Ακόμη και χθες το βράδυ δεν αποκλείεται να είχε κλείσει η μεταγραφή του στο Ρέθυμνο Aegean αφού ο Πέτγουεϊ τρέφει μεγάλη εκτίμηση στον Στέργο Κουφό από την προηγούμενη συνεργασία τους. Πρόκειται για έναν άκρως εντυπωσιακό αθλητή, ο οποίος αναμένεται να προσφέρει απλόχερα θεαματικές φάσεις στο «Μελίνα Μερκούρη».

-Παράλληλα ο Άντριου Μπετς αποτελεί βασική επιλογή κι αυτός του Στέργιου Κουφού για τη θέση του σέντερ  αλλά μέχρι στιγμής εντοπίζεται διαφορά στο οικονομικό.Οι απαιτήσεις του Άγγλου σέντερ κρίνονται υπερβολικές από τους ανθρώπους του κρητικού συλλόγου, που ναι μεν δίνουν μικρή πίστωση χρόνου στον Μπετς για να δώσει την τελική απάντησή του, παράλληλα όμως έχουν ήδη αρχίσει να κοιτάζουν κι άλλες λύσεις.
-Από εκεί και πέρα, ο ψηλός που θα ψάξει ο Κουφός θα είναι βαρύς σέντερ από την ελληνική ή την κοινοτική αγορά. Στη λίστα του Στέργιου Κουφού είναι οι Σάβο Τζιγκάνοβιτς του Ίκαρου Καλλιθέας, Τζόρντι Πάντελιτς του Απόλλων Πατρών από την Ελληνική αγορά, ενώ υπάρχει ακόμη και ο Γάλλος Κλόντε Μαρκίς
Ο Σάβο Τζιγκάνοβιτς είναι σέντερ, κατάγεται από το Μαυροβούνιο, είναι 36 ετών (γεννημένος 28/2/1975) και έχει ύψος 2.11.
Κατά σειρά έχει αγωνιστεί σε Μόρναρ, Σμεντερέβο, Μπούντουτσνοστ, Γκόριτσα, Λόβτσεν, Ολυμπιακός, Χέμοφαρμ, Ολύμπια Λάρισας, Κολοσσός, Τρίκαλα, Ίκαρος Καλλιθέας.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.