Γ. Μακράκης: «Στον Εργοτέλη γίνεται σοβαρή δουλειά σε δύσκολες εποχές»


Για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ, τη δουλειά που γίνεται στον Εργοτέλη και το μέλλον της ομάδας του, μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, ο Γιώργος Μακράκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός:

Για την ανακατανομή των σωματείων
Το 90% των ομάδων ξέρω περίπου το ρόστερ που θα έχουν. Για ακόμα μία φορά περιμένω να γίνει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, καθώς κάποιες ομάδες πήραν παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε άλλη φιλοσοφία κι αυτό φαίνεται, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι στα 23 έτη. Υπάρχουν ομάδες που με το ρόστερ που έχουν χτίσει είναι σχεδόν επιπέδου Β' Εθνικής. Από τον όμιλο μας (2ος Νότου) έφυγε ο Ιωνικός Ν.Φ., όμως ήρθε ο Αετός που ενισχύθηκε πολύ. Δεν ξέρω πως θα κινηθούν μέχρι τέλους οι ομάδες αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι πιο δύσκολος ο δικός μας όμιλος σε σχέση με τον 1ο.

Για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα 
Δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Η Γ' Εθνική ήταν ίσως το μόνο πρωτάθλημα στο κόσμο που ανέβαινε ένας και έπεφταν πέντε. Οι αλλαγές αυτές ίσως βοηθήσουν και δώσουν κίνητρο. Μακάρι την επόμενη χρονιά να πέφτουν ακόμα λιγότεροι ώστε οι ομάδες να έχουν την ευκαιρία να παίξουν με νέα παιδιά χωρίς να φοβούνται τον υποβιβασμό. Το ζητούμενο είναι να δούμε τη φιλοσοφία αυτών των πρωταθλημάτων και το ρόλο που πρέπει να έχουν στη παραγωγική διαδικασία του μπάσκετ. Δεν θα πρέπει η ομάδα να είναι υποχρεωμένη να  δίνει πολλά λεφτά για να μείνει στη κατηγορία αλλά να μπορεί με ασφάλεια να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νέους παίκτες.

Για τη νέα σεζόν του Εργοτέλη
Σε δύσκολες εποχές νομίζω ότι στον Εργοτέλη γίνεται σοβαρή δουλειά. Σε συνεργασία με τη διοίκηση αποφασίσαμε να κατεβάσουμε το μπάτζετ και τα έξοδα προκειμένου να είμαστε συνεπείς. Ουσιαστικά μετά την αναγνωριστική περσινή σεζόν πλέον θέλουμε να δώσουμε μία συνέχεια. Ο Εργοτέλης με τις ακαδημίες του διαθέτει έχει παρόν και μέλλον. Στο ρόστερ μας υπάρχουν 9 παιδιά κάτω των 21, επίσης έχουμε και κάποιους παίδες που θα τους δώσουμε ευκαιρίες. Νομίζω αυτή η διαδικασία θα έχει μελλοντικά αποτελέσματα. Χτίζουμε μία ομάδα για τα επόμενα 3-4 χρόνια με ντόπια παιδιά.

Έκλεισε Χαριτάκη, σε αναμονή με Μανίγκοτιτς.
Όπως πρώτοι σας είχαμε αναφέρει (Εργοτέλης. Επένδυση στο μέλλον.), ο Εργοτέλης απέκτησε τον Αρη Χαριτάκη και τυπικά, ενώ για τον νεαρό Μανίγκοτιτς, απομένει η έγγραφη συγκατάθεση του πατέρα του για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Χανιώτη παίκτη.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.