Ετήσια Γ.Σ. ΕΚΑΣΚ | Διαγραφή των των οφειλών της Ένωσης προς τα Σωματεία με 16 ψήφους .

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η ετήσια Γ.Σ. της ΕΚΑΣΚ, διάρκειας 5 ωρών περίπου με  18 από τα 22 σωματεία να δίνουν το παρόν και να υπερψηφίζουν την διαγραφή των οφειλών  της ΕΚΑΣΚ προς τα Σωματεία που ανέρχεται στο ποσό των 183.865.25 €.
Επίσης συζητήθηκαν οι νέες προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ, με κύριο χαρακτηριστικό την  "απελευθέρωση ηλικιών" σε όλα τα πρωταθλήματα.


Αναλυτικά....
Στην ετήσια Γ.Σ. της ΕΚΑΣΚ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ένωσης, έδωσαν το παρόν 18 από τα 22 σωματεία της ΕΚΑΣΚ, με πολλούς εκπρόσωπους, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΔΚΑΚ κος Μ.Μαχαιριανάκης.
-Πρόεδρος της Γ.Σ. ορίστηκε ο πρόεδρος του Ηράκλειο κος Π.Ριακιωτάκης και γραμματέας ο  Γ.Γ της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου, ο Σ. Μεσσανάκης.
-Αμέσως μετά την εκλογή προέδρου και γραμματέα της ΓΣ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Παύλου Βαρζακιάν, αφού σημερινή ΓΣ ήταν η πρώτη μετά από πάρα πολλά χρόνια που έγινε απουσία του.
-Από την ΕΚΑΣΚ τον διοικητικό και (γενικά)  απολογισμό, έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης κος Μ.Δασκαλάκης, ενώ τον οικονομικό απολογισμό, έκανε ο ταμίας της Ένωσης κος Μ.Σκεπασιανός.

-Στον απολογισμό του ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ τόνισε (σε γενικές γραμμές):
-"Απο την πρώτη μέρα της θητείας μας, προσπαθήσαμε να βάλουμε σε τάξη την ΕΚΑΣΚ, ιδιαίτερα στο οικονομικό της κομμάτι.Παραλάβαμε μεγάλα χρέη και με συντονισμένη προσπάθεια, καταφέραμε να τα μειώσουμε, βάζοντας τα σε μια τάξη.Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όλα τα Σωματεία της Κρήτης, που μας αγκάλιασαν στην  προσπάθειά μας, ενώ η συνεργασία μαζί τους υπήρξε άψογη.Προσπαθήσαμε όλο το χρόνο να διευκολύνουμε τα σωματεία στους αγώνες τους, ενώ δώσαμε έγκαιρα  τα κύπελλα-διπλώματα (περυσινές εκκρεμότητες- φετινές απονομές)  εκεί που πρέπει, στους αγωνιστικούς χώρους.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους προπονητές για την απαλοιφή τους χρέους (από 28410 €, η ΕΚΑΣΚ τους εξόφλησε δίνοντάς τους 6300 €), ενώ μας βοήθησε  (μέσω της συντονισμένης προσπάθειας που έκαναν όλα τα μέλη της, στην επίσκεψη Βασιλακόπουλου), η έκτακτη επιχορήγηση των 10.000€.
-Ευχαριστούμε τους περιφερειακούς προπονητές κο Πινακουλάκη Α. (αγόρια) Δημητρουλάκη Φρόσω ,Ζερβάκη Ε.(κορίτσια), για την βοήθεια που πρόσφεραν στα κλιμάκια Κρήτης,, εθελοντικά, χωρίς απολαβές.
-Δεν ήμασταν τέλειοι, είχαμε παραλείψεις ,όπως την μη εξεύρεση, μεγάλου χορηγού,  και την μη κοπή πίτας".

--Ο ταμίας της ΕΚΑΣΚ κος Μ.Σκεπασιανός τόνισε σε γενικές γραμμές:
"Διαχειριστήκαμε το μικρότερο ποσό επιχορήγησης (51000 €)που έλαβε από καταβολής η ΕΚΑΣΚ, με αρχικό στόχο την μείωση του χρέους των 278.884,33€, των προηγούμενων χρόνων, ενώ παράλληλα φροντίζαμε να είμαστε συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις μας.Στο ταμείο της Ένωσης υπάρχει απόλυτη διαφάνεια για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε, ενώ υπάρχει το μεγαλύτερο αποθεματικό που είχε ποτέ η Ένωση (22.572.13€), φροντίζοντας να έχουμε καλύψει όλες τις υποχρεώσεις μας μέχρι τέλος του έτους, γιατί τα μηνύματα από την ΕΟΚ δεν είναι θετικά.Μαζί με την επικείμενη διαγραφή των χρεών προς τα σωματεία, το χρέος ανέρχεται στα 61.427.96 €, μείωση σημαντική για το οκτάμηνο της θητείας μας".

-Κατόπιν το λόγο πήρε η εξελεγκτική επιτροπή δια του προέδρου της κου Αρναουτάκη που στην έκθεσή τος αναφέρουν "ότι όλα έγινα νόμιμα στο ταμείο της ΕΚΑΣΚ".
-Ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός , ψηφίστηκε ομόφωνα.
-Στην συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της διαγραφής των χρεών.Με 16 ψήφους υπέρ, μια λευκή (Κύδων) και μια ψήφος υπέρ  για την περίοδο 2003-2010 αλλά αρνητική για την περίοδο 2010-11 (Εργοτέλης), αποφασίστηκε η διαγραφή των οφειλών  της ΕΚΑΣΚ προς τα Σωματεία ύψους 183.865.25€, που αφορούσαν οφειλές της Ένωσης (και όχι της ΕΟΚ όπως τονίστηκε πολλές φορές) για μετακινήσεις προς τα Σωματεία της Κρήτης.
-Οι εκπρόσωποι των σωματείων ήταν θετικοί προς την εξέλιξη αυτή όμως ζήτησαν από το Δ.Σ. μεγαλύτερη προσπάθεια, ιδιαίτερα  για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ.
Αμέσως μετά συζητήθηκαν οι προκηρύξεις με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την απελευθέρωση ηλικίας σε όλα τα πρωταθλήματα, ενώ το πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β΄ονομάζονται σε μίνι.
Τέλος δεν άλλαξαν και οι ηλικίες σε αυτά τα πρωταθλήματα.
Σύντομα περισσότερα..

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.