Οχι δάκρυα για το Ηράκλειο. Θα παίξει εκεί που ανήκει.Μέσω μπαράζ.

Σίφουνας ο Φιλαθλητικός.Νίκησε δίκαια το Ηράκλειο και βγήκε πρωταθλητής !!!
Στα κόκκινα ντύθηκε το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής Νότου (β΄Ομιλος), καθώς ο Φιλαθλητικός με εμφάνιση όπως το όνομά του (..Φουλ-αθλητική ομάδα) πήρε το πρωτάθλημα και ανέβηκε στην Β΄Εθνική.



-Μια ομάδα που στηρίχτηκε στην εξαιρετική της άμυνα που αποτελεί παράδειγμα για ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών.
-Μια ομάδα είχε αθλητές με φοβερά αθλητικά προσόντα και όχι μόνο καθώς οι περισσότεροι παίκτες της, δεν υστερούσαν σε τεχνική.
-Μια ομάδα που είχε φοβερή χημεία, που οι παίκτες της χωρίς καν να μιλήσει ο προπονητής ήξεραν που να πάνε και πως να βρεθούν.
-Μια ομάδα που έτρεχε ασταμάτητα, μάρκαρε και έκανε παγίδες 5-6 φορές το δεκάλεπτο και έφτασε στο σημείο να απορεί κανείς, αν είναι άνθρωποι η μηχανές !!!!
-Μια ομάδα που όπως μας είπε ο προπονητής της κ.Τάκης Ζήβας, "είναι μαζί 5 χρόνια αυτά τα παιδιά και αρχίζουν τώρα να δρέπουν καρπούς" !!!Που αποτελείται από παιδιά ηλικίας 20 ετών (Γκικα,Σαλούστρο,Γρύλλη (21),Αντετοκούμπο,Λιακόπουλος  (19) ενώ είχε κι ένα 16άρη στον πάγκο !!!!
-Μια ομάδα που όπως είπε ο προπονητής τους κ.Τάκης Ζήβας (superbasket.gr) είναι παράδειγμα προς μίμηση, καθώς "πέρυσι τέτοιο καιρό αγωνιζόταν στην Α΄ΕΣΚΑ, ενώ τώρα πανηγυρίζει την άνοδο στην Β΄Εθνική.Που στηρίζεται σε νέα παιδιά,  ενώ τα παιδιά είναι πολύ εργατικά, καθώς η άμυνα παίρνει τα πρωταθλήματα.Σε μια ομάδα που υπάρχει σωστός προγραμματισμός.Σπουδαία όμως είναι και η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φετινή εφηβική ομάδα που βγήκε τρίτη στην Αθήνα".
Από αυτή την σπουδαία πραγματικά ομάδα, το κατάμεστο Λίντο ξεχώρισε τον σούπερ πλέει μέικερ Γκικα, τους Ηρακλιώτες Σαλούστρο,Γρύλλη, τους Μπαζιώτη,Βαρυπάτη και όλους τους άλλους που έδωσαν και την ψυχή τους για να πάρει η ομάδα τους μέσα στο Ηράκλειο τον τίτλο.
Βέβαια να μην ξεχάσουμε την σημαντική συμβολή των φίλων της ομάδας του Φιλαθλητικού (περίπου 120 άτομα κυρίως παιδιά Εφηβικού και γονείς αθλητών), που στήριξαν την δύσκολη προσπάθεια της ομάδας του Ζωγράφου.

-Χαρίσης -Κωτούλας τα κλειδιά των γηπεδούχων .
Κι από την άλλη μεριά το συγκρότημα του Μ.Δημητριάδη.
Ευτύχησε να δει την ομάδα του για 2η συνεχή χρονιά, την τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί την άνοδο ,αλλά δυστύχησε φέτος να χάσει από μια ομάδα ,που στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν καλύτερή του.
Αξίζει όμως το Ηράκλειο στην Β Εθνική.Αξίζει γιατί έχει πραγματικά σπουδαίους αθλητές, με εμπειρία,έχει νιάτα, παίζει σωστό μπάσκετ και είναι ομάδα υπόδειγμα.
-Απλά βρέθηκαν σε κακή μέρα παίκτες "κλειδιά" (Καραλής,Πετράκης,Πάλλης), και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν την νίκη.
-Που με την έσοδο του Κωτούλα, πήγε να γίνει η μεγάλη ανατροπή, καθώς ο έμπειρος παίκτης, με την είσοδό του στο β΄ημίχρονο,έδωσε πολύτιμες βοήθειες, τόσο αμυντικά,όσο και επιθετικά, δίνοντας "φλόγα" στους γηπεδούχους.
Από την άλλη ο Χαρίσης έδειξε πραγματικά το πόσο σπουδαίος αθλητής είναι καθώς αν και προερχόταν από μεγάλο διάστημα αποχής λόγω τραυματισμού, φάνηκε πως δεν έλειψε ούτε μια μέρα. Κι ευτυχώς που στο τέλος με τους προσωπικούς του πόντους (όπως κι ο Γ.Στεφανάκης που ήταν πολύ καλός), μείωσε την διαφορά.

Στο Ηράκλειο δεν ταιριάζουν τα δάκρυα και θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Β΄Εθνική μέσω μπαράζ καθώς θα αντιμετωπίσει τους δεύτερους των άλλων τριών ομίλων της Γ’ Εθνικής με στόχο να κατακτήσει την πρώτη θέση που θα του δώσει προτεραιότητα σε περίπτωση που αδειάσει κάποια επιπλέον θέση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
-Τέλος ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που ήρθε και στήριξε την προσπάθεια της ομάδας και που είχε τόση ανάγκη.Ανάλογη στήριξη πρέπει να έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες της πόλης μας και τα μηνύματα είναι θετικά, αν κρίνουμε και την χθεσινή παρουσία των φίλων του μπάσκετ στο Αρκαλοχώρι !!
Το μπάσκετ επιστρέφει.
Ηράκλειο – Φιλαθλητικός 71-89 
Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ. – Δεληγιαννίδης. 
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-46, 51-60, 71-89.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Δημητριάδης): Κωτούλας 6, Αρναουτάκης Μ. , Στεφανάκης 19 (3), Δαγαλάκης 2, Αρναουτάκης Γ. 2, Καραλής 9 (1), Αγαπητός 11 (1), Χαρίσης 12 (3), Πετράκης 2, Πάλλης 8.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Ζήβας) : Λιακόπουλος 3, Αντετοκούμπο 3 (1), Κουμπούρας 6 (1), Ηλιόπουλος, Γκίκας 12 (2), Γρύλλης 3 (1), Σαλούστρος 14, Γεωργιάδης 8, Βαρυπάτης 15 (3), Ανδρεόπουλος 10, Ντιφαντής , Μπαζιώτης 15 (3).






Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.