Β. Βλάχος | "Στόχος μας είναι η επάνοδός μας στην Α2"-Κουφός :"Η μεγαλύτερη νίκη".

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών, μίλησε ο προπονητής της ομάδας του ΟΦΗ, Β.Βλάχος.Επίσης ο προπονητής του ΑΓΟΡ Στέργιος Κουφός τόνισε σε ιστοσελίδα ότι η νίκη της Ελευσίνας ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τώρα.

 
Στην συνέντευξη που παραχώρησε, ο προπονητής των "ασπρόμαυρων" μίλησε για την πορεία της ομάδας του στην Β΄Εθνική, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε  και στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι χρειάζεται "φόρμουλα επιβίωσης".
(sepk.gr).Μολονότι ο ΟΦΗ υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική, οι άνθρωποι του δεν πτοούνται και προσπαθούν να επαναφέρουν την ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2, μέσω μίας οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται. Ο Βαγγέλης Βλάχος που παρέμεινε στο τιμόνι των Κρητικών έκανε έναν μίνι-απολογισμό τόσο της πορείας που έχουν χαράξει οι "μελανόλευκοι", όσο και του πρωταθλήματος της τρίτης τη τάξει κατηγορίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ...
Αναλυτικά τα λεγόμενά του:

-Για τη φετινή πορεία του ΟΦΗ: "Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει μία ήττα ή να έχουμε μία παραπάνω. Όπως και να 'χει σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας. Έχουμε χάσει από τη Φλόγα με μικρή διαφορά και τώρα την έχουμε στην έδρα μας, έχουμε χάσει Πέραμα, κι έχουμε κερδίσει με μεγάλη διαφορά την Κηφισιά και τη ΜΕΝΤ. Στόχος μας είναι η επάνοδός μας στην Α2. Το σημαντικό για να τα καταφέρουμε είναι να πάρουμε τα ματς στην έδρα μας και στα 6 εκτός έδρας να πάρουμε 3-4 νίκες, ώστε να είμαστε σίγουρα στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα".
-Για το φαινόμενο της Ολύμπιας Λάρισας, η οποία δεν κατέβηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Α1: "Το πρόβλημα είναι πως δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο από την αρχή. Κάποια στιγμή αυτά θα πρέπει να σταματήσουν . Ο καθένας να ξέρει από νωρίς που θα παίξει κι αν θα παίξει. Για παράδειγμα πέρυσι ο ΟΦΗ έμαθε 15 μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος πως θα παίξει στην Α2, έχοντας φτιάξει ρόστερ Β' Εθνικής και προσπάθησε να το συμπληρώσει απ' ό,τι είχε μείνει στην αγορά. Κάτι ανάλογο συνέβη πρόπερσι με το Αίγιο. Αν υπάρχουν κάποιοι νόμοι καλό θα είναι να εφαρμόζονται κι αν δεν υπάρχουν να θεσπίζονται".
-Για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής: "Σίγουρα δεν είναι το επίπεδο ανάλογο με αυτό των προηγούμενων ετών. Κάποια χρόνια πριν ήταν άκρως ανταγωνιστικό. Τις χρονιές που ήμουν στον Αμύντα βλέπαμε ομάδες με όνομα και δυναμική να συμμετέχουν σε αυτό όπως το Περιστέρι, το Παγκράτι, ο Λαγκαδάς, η Ερυθραία κ.ο.κ.
Τώρα είναι τριών ταχυτήτων. Βλέπουμε τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, αυτές που έχουν σωθεί εύκολα κι εκείνες που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η αλήθεια είναι πως το βρίσκω τόσο ανταγωνιστικό όσο τα προηγούμενα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και αποτελέσματα-έκπληξη".
-Για τον κόσμο του ΟΦΗ: "Μακάρι όλα να πάνε καλά και να έρθει η άνοδος στην Α2. Θα είναι πολύ καλό γενικότερα για την περιοχή, καθώς ο ΟΦΗ εκπροσωπεί μια ολόκληρη πόλη. Το ευχάριστο είναι πως φέτος το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο είναι ενωμένα και ο κόσμος θα χαρεί αν δει και τα δύο τμήματα του συλλόγου σε υψηλότερες κατηγορίες".
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ: "Γενικότερα, η όλη κατάσταση που υπάρχει είναι τραγική. Όταν ο άλλος δεν έχει να φάει, δεν θα κοιτάξει τον αθλητισμό, που περνάει μεγάλη κρίση. Βέβαια, αυτή η κατάσταση δεν είναι τωρινή, απλά διογκώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι απόρροια των όσων συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια, όπου βλέπαμε ομάδες με χρέη, που δεν μπορούσαν να φανούν συνεπείες στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους παίκτες και τους προπονητές.
Αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει σε μία άλλη φάση της ζωής, όπου οι αξίες έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. Δεν πρέπει να αφήσουμε το μπάσκετ στη μοίρα του. Είναι αναγκαίο να  υπάρξουν κανόνες που θα εφαρμόζονται ώστε να κρατήσουμε το μπάσκετ ζωντανό. Να βρεθεί μία φόρμουλα, ώστε να μπορέσει να

Κουφός: «Η μεγαλύτερή μας νίκη»

Το πολυπόθητο «διπλό» ήρθε για το Ρέθυμνο επί του Πανελευσινιακού παραμένοντας έτσι, στο κυνήγι της ανόδου. Οι δύο βαθμοί δεν ήταν το μόνο ευχάριστο για τον Στέργιο Κουφό, αφού η ομάδα του πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο.

«Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του Πανελευσινιακού, για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχαν, που είναι μία από τις καλύτερες στα φετινά εκτός έδρας μας παιχνίδια. Στο αγωνιστικό κομμάτι εμφανιστήκαμε πολύ διαβασμένοι στο παιχνίδι μας, ενώ παράλληλα ήμασταν και πολύ ανταποκρίσιμοι όταν χρειάστηκε και σε ότι κι αν χρειάστηκε στο ματς », ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός των Κρητικών και συνέχισε:

«Η εικόνα μας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, από αυτή που δείξαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Αργους, πριν από μία εβδομάδα. Έπαιξε ρόλο η τακτική που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε, καταφέρνοντας να περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό τον Κακλαμάνο και μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του με τους αιφνιδιασμούς».

Στη συνέχεια, ο Στέργιος Κουφός αναφέρθηκε στην απόδοση των παικτών του: «Παράλληλα, είχαμε σε πολύ καλή ημέρα τον Χαρισμίδη, ενώ σημαντική ήταν και η αποτελεσματικότητα του Μαγκουνή, αλλά κρίσιμα τρίποντα πέτυχαν και οι Κυριακόπουλος, Κούμουλος. Τα παιδιά γενικότερα, έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε παιχνίδι ειδικών συνθηκών, όταν είναι συγκεντρωμένοι και πιστοί στις αρχές που έχουμε χαράξει κατά την προετοιμασία του κάθε ματς. Εδωσαν ότι μπορούσαν, έβγαλαν “ψυχή” και φτάσαμε στην μεγαλύτερη νίκη μας μέχρι σήμερα».

Πηγή: ret.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.