Π.Τσαγκρώνης | "Στα χόμπι δεν είναι αυτοσκοπός η χρηματοδότηση".

(Πηγή :"sporfm.gr"Στην διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη ο γ.γ της ΕΟΚ κος Τάκης Τσαγκρώνης μίλησε για τα οικονομικά της ΕΚΑΣΚ, τονίζοντας οτπρέπει να γίνει διακονισμός των χρεών, ενω αναφερόμενος στους διαιτητές -κριτές, τόνισε οτι "το χόμπι αυτό δεν έχει αυτοσκοπό την χρηματοδότηση".


Ο κ.Π.Τσαγκρώνης (δεξιά), με τον κ.Τούλη.
Αναλυτικά τα κυριότερα σημέια της συνέντευξης για τα οικονομικά της ΕΚΑΣΚ.


Η περίοδος αυτή δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τον αθλητισμό γενικότερα καθώς η κρίση έχει απομακρύνει πολλούς χορηγούς, ενώ και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δε δίνει πλέον χρήματα. Γενικά υπάρχει ένα κλίμα απαισιοδοξίας έτσι δεν είναι; «Το ότι περνάμε μία οικονομική κρίση είναι γεγονός, αλλά βλέπω εκδηλώσεις όπως αυτή του Ηρακλείου και πιστεύω ότι υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι που μέσα από αυτή την κρίση θα βελτιώσουν τα πράγματα και θα φτάσουμε ξανά στο σημείο που ήμασταν κάποτε. Κάποτε λέγαμε ότι το χρήμα είναι μέσο και όχι αυτοσκοπός όπως το παρουσίασαν κάποιοι τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς αυτό είναι που έχει φέρει την κρίση στο χώρο του αθλητισμού. Θα ξανά έρθουμε στις παλιά μας επίπεδα, όπου θα θεωρούμε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό και το χρήμα θα είναι το μέσο και όχι ο αυτοσκοπός. Δεν μπορεί στον αθλητισμό να υπάρχουν ανώνυμες εταιρίες που να επιδιώκουν το κέρδος».
Εδώ στην ΕΚΑΣΚ το ζούμε πολύ έντονα το οικονομικό πρόβλημα καθώς υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα κάτι που γνωρίζεται καλά. Βλέπεται να υπάρχει λύση για την Κρητική Ένωση; «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Εκείνο που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι φορείς εδώ, είναι ότι μπορεί η Ένωση να τους οφείλει κάποια χρήματα, αλλά βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης και θα πρέπει να υπάρξει ένας διακανονισμός των χρεών που υπάρχουν. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά η Ένωση θα μπορέσει να ανταποκριθεί χρησιμοποιώντας κάποια προγράμματα μείωσης του κόστους ούτως ώστε να είναι εντάξει όσον αφορά στις υποχρεώσεις της. Πιστεύω ότι έχει ξεκινήσει ένα τέτοιο ζήτημα και ότι σε λίγο καιρό θα έχει ξεπεράσει εκείνα τα προβλήματα. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει και κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι έρχονται στον αθλητισμό -και μιλάω και για τους διαιτητές και για τους κριτές- ότι στο χόμπι τους αυτό δεν είναι αυτοσκοπός η χρηματοδότησή τους. Ναι είναι ένα βοήθημα, έτσι πρέπει να το δουν, και να συμβάλουν κι αυτοί ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα στην οικονομική κρίση που υπάρχει».
Και αυτοί όμως είναι δύο χρόνια απλήρωτοι και αναγκάζονται να δίνουν από την τσέπη τους για τις μετακινήσεις τους… «Θα πρέπει να κάνουν υπομονή  ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και κάποια αιτήματα που δεν είναι στα πλαίσια της λογικής. Θα πρέπει κι αυτοί σε αυτό το κομμάτι να δουν την πραγματικότητα, να δουν την οικονομική δυνατότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και να βρεθεί κάποιο σημείο αναφοράς ώστε και τα λεφτά τους να μη χάσουνε και να συνεχίσουν αυτό που κάνουν».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.