ΕΚΑΣΚ:Οι ....παρατάξεις παρακολουθόυν απο κοντά τις εξελίξεις...


Με συζητήσεις επί συζητήσεων, διαβουλεύσεις και προθέσεις  όσον αφορά το ρεύμα ,κύλησε αυτή την εβδομάδα το ....προεκλογικό κλίμα με φόντο τις καρέκλες της Ένωσης.Γενικά πάντως  στο μπασκετικό στερέωμα της Κρήτης κυριαρχούν τρεις τάσεις που θα αναλύσουμε....





-Η .....κυβερνητική παράταξη (η απερχούσα διοίκηση δηλαδή), παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις ,κάνει την σφυγμομέτρηση της και δεν προχωρά σε βιαστικές κινήσεις.Περιμένει να δει τι θα κάνουν τα σωματεία ,(διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ), ενώ όπως κι αν έχει θεωρεί την 5η και 6η Οκτωβρίου ημέρες τελικών αποφάσεων.Πάντως και εντός δεκαημέρου περιμένουν κάποιες εξελίξεις (εκτός εκλογών) που αναμένουν να δώσει ώθηση στην πλευρά Χαλαμπαλάκη ,που διεκδικεί τον προεδρικό θώκο με σκοπό να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

-Στον αντίποδα η νέα ανανεωτική παράταξη με....μπροστάρη το πρόεδρο της Ιεράπετρας κ.κ Β.Πλεξουσάκη έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις.Το "μανιφέστο" που κοινοποιήθηκε σε όλα τα σωματεία, έχει προκαλέσει αίσθηση ,τόσο για τις απόψεις ,όσο και την τόλμη που διέπει για την λήψη σωστών αποφάσεων,και πολλοί εκπρόσωποι σωματείων έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους ,κι αυτό φαίνεται ότι την εκφράζουν δημόσια.Αξίζει να τονιστεί ότι το ψηφοδέλτιο της ανανέωσης ,περιλαμβάνει νέα στον χώρο άτομα με όρεξη και χρόνο για προσφορά και το κυριότερο...Επειδή προέρχονται από τον "ζωντανό πυρήνα" των σωματείων ,είναι γνώστες από πρώτο χέρι των προβλημάτων ,πράγμα που σημαίνει ορθή αξιολόγηση αποφάσεων.Τέλος άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ,(όπως άλλωστε ξεκαθαρίζει μέσα από την επιστολή του ο Β.Πλεξουσάκης ,ότι δεν τον ενδιαφέρει η προεδρία), ότι  η ανανεωτική πλευρά βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις με άτομο κοινής αποδοχής  στον κόσμο του μπάσκετ ώστε να αναλάβει αυτός την προεδρία.Σύντομα σε αυτό το θέμα θα έχομε ανακοινώσεις.
-Τέλος υπάρχει και η τρίτη άποψη που εκφράζουν ορισμένα σωματεία (όχι πολλά), τα οποία θεωρούν την άποψη ότι ένα κοινό ψηφοδέλτιο βγάζει το  Κρητικό μπάσκετ από την αβεβαιότητα ,καθώς όλοι μαζί θα δουλέψουν για το κοινό  καλό.Αυτή όμως η άποψη υπολείπεται των άλλων δυο προτάσεων.
Παρασκήνιο.....και άλλα  

-Στο σημερινό του Δ.Σ., ο Εργοτέλης   θα ορίσει εκπρόσωπο  που θα συμμετέχει στα κοινά της Ένωσης, με φαβορί τον γραμματέα της Ένωσης κ.κ.Λεβέντη.Παράλληλα όμως υπάρχει και άλλη πρόταση ,η οποία διεκδικεί σθεναρά την θέση .Αναμένεται με ενδιαφέρον το Δ.Σ το οποίο ,οποιαδήποτε  απόφαση θα σηματοδοτήσει εξελίξεις...

-Και ο ΟΦΗ μέσω του Δ.Σ. θα στείλει εκπρόσωπο στην ΕΚΑΣΚ.Αυτό αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας.

-Υπάρχουν μερικοί που το παίζουν "διπλό ταμπλό".Εξετάζουν προς τα που "φυσάει ο άνεμος", και κατόπιν θα αποφασίσουν.

-Αίσθηση προκάλεσε το άτυπο δημοψήφισμα πού έκανε το "Κρητικό μπάσκετ" προς τα σωματεία που έκανε ρεπορτάζ , τα οποία σαρωτικά (και προς τα έξω τουλάχιστον δίνει την εντύπωση) είναι από την πλευρά της ανανέωσης και όλοι μας ρωτούν με απορία:"Καλά τόσα χρόνια  δεν βαρέθηκαν ;Ας αφήσουν να μπουν νέοι άνθρωποι.

-Τέλος και τα σαιτ-μπλοκ  ,ετοιμάζουν εκπλήξεις (κάτι πρωτοποριακό στον χώρο του μπάσκετ στην Κρήτη), και θα υλοποιηθεί με τα την 5η Οκτωβρίου.Απαραίτητη προϋπόθεση:Να υπάρχουν δυο ψηφοδέλτια.....
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.