ΟΦΗ-ΑΓΟΡ 96-92 : Επική ανατροπή-Τυχαίο ;Δεν νομίζω !!!!

Στην κόψη του Ξ(ενάκη)υραφιού ,και σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το μπάσκετ ο ΟΦΗ με επική ανατροπή ,πήρε το εισητήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.Η μάχη της Κρήτης ανέδειξε νικητές τους γηπεδούχους που αν και είχαν μείνει με 13 πόντους πίσω στο πίνακα του σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ,εν τούτοις δεν κατέθεσαν τα όπλα και κατάφεραν  να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο -7π.,ενώ το  "κρύο χέρι" (τρίποντο), του Α.Μπάρδα   στο 36΄έφερε το παιχνίδι στα ίσα.Από εκείνο το σημείο και μετά με την συμπαράσταση του κόσμου, οι γηπεδούχοι πίστεψαν στην νίκη και τελικά πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση...




-Το συγκρότημα του Βαγγέλη Βλάχου ,έδειξε εμφανή  σημάδια βελτίωσης ,σε σχέση με το φιλικό της Παρασκευής με το Ηράκλειο  και δικαίωσε "περίτρανα "τον Β.Βλάχο που φώναζε όλη την εβδομάδα πως είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα.Οι "ασπρόμαυροι", έδειξαν πολύ καλά αμυντικά στοιχεία,ενώ στην επίθεση είχαν καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές.η γεύση που άφησε στο ΒΑΚ το συγκρότημα του Β.Βλάχου είναι πως η φετινή ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την περυσινή.Φρέσκια με καλή χημεία.Αν μη τι άλλο αυτό πιστώνεται στα θετικά του προπονητή τους.
-Ο ΑΓΟΡ από την άλλη αν κι έδειξε από τις αρχές του Β΄δεκαλέπτου πως θα είναι το αφεντικό του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά,δεν είχε  το καθαρό μυαλό και την πίστη για την νίκη ,με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα.Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι δεν έπαιξε καλά.Ίσα-ίσα που είχε την σφραγίδα του Σ.Κουφού ,δηλαδή πιεστική άμυνα ,πολλά κλεψίματα και αιφνιδιασμοί.Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια "ολοκαίνουργια ομάδα",που  μόνο  δεν έκανε μεταγραφές στο δρόμο Ρεθύμνου-Ηρακλείου.!!!!Το παιχνίδι αυτό έστω και επίσημο ήταν το πρώτο της σαιζόν για τους Ρεθυμνιώτες, και η εκτίμησή μας είναι οτι αυτή η ομάδα σε σχέση με την περυσινή θα πάει πολύ καλύτερα.
Διακριθέντες  ΟΦΗ:

-Ξενάκης:Τα έκανε όλα!!!!Σκόραρε ,έπαιζε άμυνα ,έπαιρνε ριμπάουντ, έκανε και έπαιρνε "έξυπνα φάουλ", γενικά ήταν ένας ολοκληρωμένος παίκτης.Αν συνεχίσει έτσι η θέση ου ηγέτη μετά την αποχώρηση του Ν.Δελατόλα, δεν θα μείνει ορφανή για πολύ καιρό ακόμα.
-Μπαλάφας:Ομολογώ ότι στα δυο φιλικά δεν "μου γέμισε το μάτι", οφείλω όμως να ομολογήσω οτι σήμερα με την απόδοσή του δικαίωσε τους προπονητές του ΟΦΗ ,ότι πρόκειται για σπουδαίο παίκτη.Έκανε ΄"όλη την βρώμικη δουλειά",ενώ βοήθησε σημαντικά και στο σκοράρισμα.Παίκτης "εργαλείο" που αγαπά κάθε προπονητής.
-Σουφλιάς γνωστός "Σουφλι" που όταν ξεπεράσει κάποια προβλήματα τραυματισμών ,θα διεκδικήσει επάξια τον τίτλο του κορυφαίου ψηλού της κατηγορίας.
-Τσακιρίδης:μια από τα ίδια και για τον "αγαπημένο " Αλέξη στους φίλους του ΟΦH, που παιχνίδι με παιχνίδι ανεβαίνει..
-Μαντενίδης: Σπουδαίος γκαρντ με υψηλή τεχνική, πολύ καλός αμυντικός.Στα κρίσιμα σημεία φαίνεται πως του λείπει η εμπειρία ,που σιγά -σιγά θα αποκτήσει.
-Παναγάκης:Με την εμπειρία του και την οξυδέρκειά του βοήθησε πάρα πολύ.Ιδιαίτερα στα σημεία που χρειαζόταν καθαρό μυαλό.Θα βοηθήσει πολύ ο Σάκης.
-Μπάρδας: αν και δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα ,εν τούτοις το "κρύο χέρι" του έδωσε το έναυσμα για την νίκη.
-Καραδολάμης:βοήθησε πολύ όσο διάστημα έπαιξε ,ενώ το χέρι του είναι το "κάτι άλλο".
-Ψάλτου:Δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα αλλά σίγουρα έχει σπουδαίο ταλέντο.
ΑΓΟΡ:

Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ο Κυριακόπουλος.Σπουδαίος παίκτης εντυπωσίασε και έδειξε πράγματι ότι προέρχεται από την "μεγάλη κατηγορία".Ο Λάτοβιτς στα χέρια του Κουφού φαίνεται ότι θα αναγεννηθεί ,όπως και ο Κούμουλος που είχε κρύο αίμα.Ο Τσοχλας έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου σε σχέση με πέρυσι ενώ και ο Γκρούντμπεργκ θα βοηθήσει.
Σπουδαία ομάδα.
Δηλώσεις:

-Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Α.Τσακιρίδης δήλωσε στο "Κρητικό μπάσκετ":"Ήταν ένα παιχνίδι γοήτρου και για τις δυο ομάδες.Στο τέλος φανήκαμε εμείς να το θέλομε πιο πολύ και καταφέραμε την μεγάλη ανατροπή.Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία στο επόμενο παιχνίδι κυπέλλου με το Παγκράτι να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας.Συγχαρητήρια στα παιδιά".
--Υ.Γ.Το θέμα Μούρτου δεν έχει τελειώσει και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εξέλιξη

ΟΦΗ - Ρέθυμνο 96-92
Διαιτητές: Μαγκλογιάννης - Θεοδωρόπουλος.
Δεκάλεπτα: 28-32, 51-53, 67-74, 96-92.
ΟΦΗ (Βλάχος): Μπάρδας 11 (2), Ματενίδης 8, Ξενάκης 21, Τσακιρίδης 9 (1), Καραδολάμης 5 (1), Παναγάκης 4, Σουφλιάς 18, Ψάλτου 2, Μπαλάφας 18 (1).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κουφός): Κυριακόπουλος 21 (3), Κούμουλος 9 (1), Γκρούντμπεργκ 10, Τσόχλας 10 (2), Μαγκουνής 6, Γ. Θεοδωράκος 8 (2), Λάτοβιτς 21 (1), Χαρισμίδης 7, Στίκας, Ν. Θεοδωράκος, Πολίτης

Τα  αποτελέσματα  κυπέλλου:


Πέραμα - Πιερικός Αρχέλαος 66-61
Ολύμπια Λάρισας - Ολυμπιάδα Πατρών 0-20 (α.α.)
Ερμής Λαγκαδά - Τρίκαλα 20-0 (α.α.)
Στρατώνι - Κόροιβος 20-0 (α.α.)
Αίολος Τρικάλων - Απόλλων Πατρών 63-54
Μ. Αλέξανδρος - Παγκράτι 55-92
Αναγέννηση Φλόγας - ΚΑΟΔ  62-88
ΑΕΚ Άργους - Ίκαροι Σερρών 71-76
ΜΕΝΤ - Αμύντας 55-78
Απόλλων Καλαμαριάς - Λαύριο 51-77
Δόξα Λευκάδας - Διαγόρας Ρόδου 57-48
Δούκας - Ν. Κηφισιά 53-69
Αιγάλεω - Αρκαδικός 64-80
Αίας Ευόσμου - Πανελευσινιακός 55-65
ΟΦΗ - Ρέθυμνο 96-92

**Αύριο ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική, της πρώτης φάσης του Κυπέλλου, με την αναμέτρηση Πανερυθραϊκός - Νήαρ Ηστ. Ο νικητής της εν λόγω αναμέτρησης θα τεθεί αντιμέτωπος στη 2η αγωνιστική με τον Αμύντα.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια:

Κηφισιά - Λαύριο
Αρκαδικός - Ολυμπιάδα
Πανελευσινιακός - ΚΑΟΔ
Πέραμα - Αίολος Τρικάλων
Στρατώνι - Ερμής Λαγκαδά
ΟΦΗ - Παγκράτι
Πανερυθραϊκός ή Νήαρ Ηστ - Αμύντας
Ίκαροι Σερρών - Δόξα Λευκάδας

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.