Σωματεία του Ηρακλείου προτείνουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλήμάτων Π/Π και Π/Κ για το 2010-11


Την Τρίτη το βράδυ έγινε συνάντηση εκπροσώπων Σωματείων του νομού Ηρακλείου με πρωτοβουλία του Ηροδότου με θέμα την διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Παμπαίδων και Παγκορασίδων (Α και Β) για την νέα αγωνιστική περίοδο (2010-11).

Η πληροφορία ότι όλα τα έξοδα (διαιτητές – γραμματεία – μετακινήσεις) σε όλα τα Πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ για την νέα περίοδο θα βαρύνουν τα Σωματεία, αφού τα οφειλόμενα ποσά από την ΕΚΑΣΚ σε Σωματεία – Διαιτητές – Κριτές έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα άλλη επιβάρυνσης σε σχέση και με την μείωση των επιχορηγήσεων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα Σωματεία μέλη της ΕΚΑΣΚ, που βλέπουν τους προϋπολογισμούς τους να τινάζονται στον αέρα.

Μπροστά λοιπόν στα νέα αυτά δεδομένα, αλλά και σε σχέση με γενικά προβλήματα των τελευταίων ετών στην διεξαγωγή όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ,  αποφασίστηκε στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΚΑΣΚ (Κυριακή 25-7-10 , 11πμ) να προταθούν τα παρακάτω :

Τα Πρωταθλήματα Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α και Β, να γίνουν σε δύο Φάσεις. Στην Α’ Φάση θα γίνουν αγώνες σε νομαρχιακό επίπεδο. Ένας όμιλος ο νομός Ηρακλείου, ένα όμιλος οι νομοί Χανίων – Ρεθύμνου και ένας όμιλος ο νομός Λασιθίου. Στην Β’ Φάση θα γίνει Final Four, με τους πρώτους των ομίλων Χανίων – Ρεθύμνου και Λασιθίου και τους 2 πρώτους του νομού Ηρακλείου, που θα γίνει μέσα σε 2 Σαββατοκύριακα. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει σημαντική μείωση των μετακινήσεων των ομάδων και θα περικοπούν σημαντικά τα έξοδα.
Στους Π/Π Β’ και στις Π/Κ Β’ θα αγωνίζονται όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες τουλάχιστο 2 οκτάλεπτα.
 Στους Π/Π Β’ θα χρησιμοποιούνται μπάλες 6αρες ή 5αρες, στους Π/Π Α’ 7αρες, στις Π/Κ Β’ 5αρες και στις Π/Κ Α’ 6αρες.
Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ  θα είναι 5μελής και θα συμμετέχουν σε αυτήν 1 εκπρόσωπος των Σωματείων, 1 εκπρόσωπος των Διαιτητών, 1 εκπρόσωπος των Κριτών, 1 εκπρόσωπος των Προπονητών και 1 εκπρόσωπος της ΕΚΑΣΚ.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.