Συνεντευξη τύπου Summer Basketball School

Όλα έτοιμα, για την έναρξη του πρωτοποριακού  Summer Basketball School(SBS) ,που θα ξεκινήσει την Δευτέρα το πρωί στο Ηράκλειο,στο κλειστό Νέας Αλικαρνασσού. Το σχολείο  αυτό σύμφωνα με την άποψη των διοργανωτών ,που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι στο "CAFEPOLIS", έχει στόχο την βελτίωση των αθλητών που συμμετέχουν , με σκοπό την άνοδο του Κρητικού μπάσκετ.Οι προπονητές που παρευρέθησαν στην κοινή συνέντευξη τύπου (έξι τον αριθμό αφού οι υπόλοιποι-Μάνος Σηφομιχελάκης, Γιώργος Γωνιωτάκης,Μανούσος Βαϊλάκης- είχαν υποχρεώσεις),εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συμμετοχή των παιδιών αφού αναγκάστηκαν να ξεπεράσουν το όριο που είχαν βάλει (72 παιδιά ) σε 105.Μάλιστα υπάρχει και λίστα..... αναμονής(γύρω στα 10 παιδιά). Θα δημιουργηθούν 2 τμήματα,ένα  για παιδιά   12-18 ετών και ένα 8-12 ετών.Επίσης θα δημιουργηθεί και ένα τμήμα junior.
Το κάθε τμήμα θα χωριστεί σε ομάδες των έξι  αθλητών ,τα οποία θα δουλεύουν σε μια μπασκέτα.Στο σχολείο  θα  υπάρχουν πρωτοποριακά βοηθητικά μέσα.
Η έναρξη του σχολείου αυτού   θα αρχίσει την Δευτέρα το,πρωί στις 08:30 με τα  junior, θα ακολουθήσει στις 10:30 τα μικρά παιδιά και οι μεγαλύτεροι στις 12:30.
-Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν οι προπονητές:Αλέξης Χριστοδούλου,Γιώργος Μακράκης,Χρήστος Γκιουζέλης,Γιάννης Κόκκινος,Γιάννης Βισκανδουράκης,Γιάννης Λαδουκάκης.


Τα κυριότερα σημεία που μας δήλωσαν μερικοί εξ αυτών ήταν:


πηγή φώτο :"kretaworldbasket"

Αλέξης Χριστοδούλου:"Πρόκειται για μια πρωτοποριακή άποψη η οποία μέσα απ αυτή την διαδικασία ,θα σηματοδοτήσει μια καινούργια συνεργασία μεταξύ των προπονητών όλων των ομάδων με σκοπό την άνοδο του τοπικού ,και κατ επέκταση του Κρητικού μπάσκετ.Δεν έχομε στόχο να "μηδενίσουμε"  τη δουλειά στα σωματεία, ίσα ,ίσα που συμπληρώνουμε (με την άνεση χρόνου που υπάρχει την δεδομένη στιγμή), την βελτίωση των αθλητών.Ταυτόχρονα δίνομε και στον Κρητικό προπονητή την αξία που πρέπει.Βάλαμε στην μεθοδολογία εκμάθησης των αθλητών τους πιο μοντέρνους τρόπους."
Γιώργος Μακράκης:"  Το SBS έχει αγκαλιαστεί  από γονείς και αθλητές και στην πλειονότητα από τους ανθρώπους του μπάσκετ(προπονητές ,παράγοντες και Μ.Μ.Ε).Υπάρχει απήχηση και επικοινωνία απ όλη την Ελλάδα και αυτό μας γεμίζει με χαρά.Σκοπός είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτές που είναι  σε υψηλό επίπεδο.Τονίζω το νεύμα συνεργασίας, μεταξύ παιδιών ,των παραγόντων και (κυρίως)των προπονητών. Με την συνεργασία όλων ανεβάζουμε το επίπεδο   στον χώρο της Κρήτης.
Όσον αφορά τα καμπ αυτά γίνονται σε όλες τις προηγμένες μπασκετικά χώρες με σκοπό την βελτίωση των ελαττωμάτων των αθλητών.Δεν παρεμβαίνουμε σε σωματεία .Όταν κάνεις κάτι ,πρε΄πει να έχεις στόχο και ταυτότητα.Θα εμπλουτιστεί  το SBS με σκοπό να γίνει  θεσμός .Χρειάζονται ανοιχτά μυαλά."
Γιάννης Κόκκινος:"Το σημαντικότερο στοιχείο για μένα από αυτή την δουλειά, είναι ότι τα παιδιά  θα πάρουν στο τέλος την ατομική τους αξιολόγηση.Αυτή μπορεί να την χρησιμοποιήσουν στο μέλλον ,διορθώνοντας τα ελαττώματά τους η μπορεί και να τα χρησιμοποιήσουν οι προπονητές στις ομάδες τους.Δουλεύοντας τις αδυναμίες τους μέσα από την ομάδα τους πάντα θα βελτιώσουν τις επιδόσεις τους."
-Χρήστος Γκιουζέλης":Η ιδέα έχει ξεκινήσει από πέρυσι και η προετοιμασία εδώ και 5 μήνες εντατικά για να βγει αποτέλεσμα.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς ,που αγκάλιασαν την ιδέα μας  ,ενώ κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν νυχθημερόν για να βγει αυτό το ,αποτέλεσμα .Τους ευχαριστούμε θερμά.Θα υπάρχει και κάτι καινοτόμο.Θα γίνει μεθοδολογική εκμάθηση με πρωτοπόρα ψυχολογική υποστήριξη , τα οποία κάποια αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν αύριο μεθαύριο σε κάποιο συνέδριο".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.