Φινάλε του Α’γύρου των ανδρών της ΕΚΑΣΚ



Μια νίκη χωρίζει τον Εργοτέλη από τον Ανδρογέα που συγκρούονται αύριο στην Αλικαρνασσό στο ντέρμπι κορυφής με το οποίο πέφτει η αυλαία του πρώτου γύρου στο τοπικό πρωτάθλημα.
Κι αν η πορεία των “κιτρινόμαυρων” μόνο ως έκπληξη δε μπορεί να χαρακτηριστεί, δε μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο και για τον δεύτερο Ανδρογέα που προέρχεται από σερί πέντε νικών. Ο Γιάννης Βισκαδουράκης και ο Κώστας Μουδάτσος μιλούν για το αυριανό παιχνίδι και αναφέρονται στην πορεία των ομάδων τους, περιγράφοντας τους στόχους που έχουν τεθεί.  


“Οι εμφανίσεις που έχουμε κάνει ως τώρα σίγουρα απέχουν από το επίπεδο της δουλειάς που κάνουμε στην προπόνηση. Είναι λογικό όμως να ψαχνόμαστε ακόμα αφού χρειάζεται χρόνος για να γίνουμε σύνολο. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι”, τονίζει ο 29χρονος σέντερ του Εργοτέλη ο οποίος προπονεί το εφηβικό τμήμα του σωματείου: “Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στην ομάδα επειδή μας θεωρούν όλοι φαβορί. Το θέμα είναι να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του προπονητή μας που προσπαθεί να περάσει μια πρωτόγνωρη φιλοσοφία για τα δεδομένα του Τοπικού. Βλέπουμε στην πράξη ότι οι διαφορές δεν είναι τεράστιες μεταξύ των ομάδων και πρέπει να προσέχουμε κάθε αντίπαλο. Ισως ο πιο επικίνδυνος να είναι ο Ανδρογέας που μαζί με τον Κύδωνα και το Δειλινό θεωρώ τους πιο πιθανούς να μπουν στα πλέι οφ”, προσθέτει ο Γιάννης Βισκαδουράκης ο οποίος επέστρεψε στο Ηράκλειο μετά από 9 χρόνια στην Αθήνα: “Είμαι τυχερός που ανήκω σ’ένα υγιές σωματείο όπου όλα λειτουργούν άψογα. Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι πως τα νέα παιδιά δε δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για να βελτιωθούν. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή έτσι ώστε να θέσουμε γερές βάσεις για το μέλλον”.
Στις τάξεις του Ανδρογέα επικρατεί φυσικά ικανοποίηση για τα πεπραγμένα της ομάδας κι όπως δηλώνει ο Κώστας Μουδάτσος, το μυστικό της επιτυχίας είναι το καλό κλίμα.
“Είμαστε μια οικογένεια εντός κι εκτός γηπέδου. Οι σχέσεις είναι άψογες μεταξύ παικτών, προπονητή και διοίκησης. Μας διακρίνει η μαχητικότητα και το πάθος που βγάζουμε στους αγώνες κάνει πολλές φορές τη διαφορά”. Για το αυριανό ντέρμπι, ο 26χρονος γκαρντ επισημαίνει: “Θα παίξουμε χωρίς άγχος ξέροντας ότι ο Εργοτέλης είναι το φαβορί. Στόχος φυσικά είναι η νίκη όπως σε κάθε παιχνίδι. Το πρωτάθλημα φέτος είναι πιο ανταγωνιστικό όπως φαίνεται σε κάθε αγωνιστική. Εμείς θέλουμε να περάσουμε στα πλέι οφ κι απο κει και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει”.
Λιβυκός αφού δεν κατάφερε την προηγούμενη αγωνιστική να πάρει τη νίκη κόντρα στον Φιλαθλητικό, δεν μπορεί να περιμένει και πολλά πράγματα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρόδοτο. Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού έχει δείξει καλό πρόσωπο στα έως τώρα παιχνίδια της, που την έχουν φέρει στην 3η θέση της βαθμολογίας παρέα με άλλες τέσσερις ομάδες. Στόχος για την ομάδα του Βαλάντη Σφυράκη είναι να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση, να είναι κοντά στο σκορ με τον αντίπαλο του όσο περισσότερο γίνεται, ώστε αν του πάει καλά το παιχνίδι να κυνηγήσει κάτι περισσότερο. Τα προβλήματα της ομάδας του Μακρύ Γιαλού ήταν πολλά την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς οι προπονήσεις γινόντουσαν με μόλις τέσσερις παίκτες, αφού οι Φλουράκη, Φτυλάκη, Γκικάκη, Παπαϊωάννου και Καπετανάκη έχουν προσβληθεί από ίωση. Υπό αυτές τις συνθήκες το έργο για τον Λιβυκό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, αφού σημαντικοί παίκτες για την ομάδα δεν θα είναι στην καλύτερη τους κατάσταση και ίσως κάποιοι από αυτούς να μην είναι έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι.

Πηγή:'Εφ.Πατρίς"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.