Πρώτη του ΟΑΧ στις γυναίκες

Την στήριξη των χανιωτών για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πρό(σ)κληση της Α1 εθνικής ζητάει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΟΑΧ που ξεκίνησε χθες προετοιμασία.
“Ζητώντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους” όπως είναι το σύνθημα της με την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας, την χορηγία μίας διαφημιστικής πινακίδας και ανάλογες απλές κινήσεις που κάθε φίλαθλος ή επιχειρηματίας μπορεί να κάνει στηρίζοντας ηθικά και οικονομικά τον όμιλο. Και μπορεί να μην έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα με την μετάθεση του β’ προπονητή Δημήτρη Ιωαννίδη από την Καστοριά όμως με την απόκτηση 7 αθλητριών το τμήμα έχει βάλει τις βάσεις για μία αξιοπρεπή πορεία αν και νεοφώτιστο στην κατηγορία.
Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι:
-Νκέλε Κέμι, 22 ετών από ΗΠΑ, αγωνίζεται στις θέσεις 4-5 και έπαιζε στο Ριβερσάϊντ Κόλετζ (ήταν συμπαίκτρια με την Γλυνιαδάκη)
-Κέρκετζ Αντριάνα, 23 ετών από Σερβία, αγωνίζεται στις θέσεις 4-5 και έπαιζε στο Τσάπμαν Κόλετζ
-Γκραντ Σαρίς, 27 ετών από ΗΠΑ, αγωνίζεται στις θέσεις 2-3 και έπαιζε στο Ολντ Ντομινιον Κόλετζ
-Εϊβερι Νίκι, 23 ετών ελληνοαμερικάνα, αγωνίζεται στην θέση 1 και έπαιζε στην Ολυμπιάδα Λάρισας πέρυσι προερχόμενη από το Ιστερν Κεντάκι Κόλετζ
-Μανώλη Μαρία, 28 ετών, αγωνίζεται στη θέση 3 και έπαιζε στον Αθηναϊκό
-Πατραλέξη Χρυσάνθη, 22 ετών, αγωνίζεται στην θέση 3 και έπαιζε στον Φιλαθλητικό Συκεών
-Γλυνιαδάκη Κατερίνα, 23 ετών, αγωνίζεται στην θέση 5 και έπαιζε στο Ριβερσάϊντ Κόλετζ. Η χανιώτισσα σέντερ και αδελφή του Ανδρέα επαναπατρίζεται λοιπόν μετά από 4 χρόνια στις ΗΠΑ και αναμένεται να ενισχύσει πολύ τον ΟΑΧ κάτω από το καλάθι. Ηταν και η μοναδική που απουσίαζε από την πρώτη συγκέντρωση αφού έρχεται στα Χανιά στις 27 Αυγούστου.
Στον αντίποδα έφυγαν μονάχα οι Ευμορφοπούλου (Παγκράτι) και Φιλιππάκη (Αρη Χολαργού) από τον περυσινό βασικό κορμό που κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1.
Για το θέμα τώρα με τον Δ. Ιωαννίδη και γενικότερα τους στόχους του ΟΑΧ φέτος η προπονήτρια Φρόσω Δημητρουλάκη σημείωσε:
“Νομίζω ότι οι άρχοντες του τόπου και ειδικά οι βουλευτές θα βοηθήσουν για να λυθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας το πρόβλημα που έχει προκύψει με την μετάθεση του βοηθού προπονητή Δημήτρη Ιωαννίδη από τον Καστοριά στα Χανιά. Το θέμα δεν έχει λυθεί ακόμα όμως ελπίζω ότι θα έχει αίσιο τέλο. Για να ηρεμήσει έτσι η ομάδα, και να δουλέψει χωρίς άγχος στη συνέχεια.
Είναι πολύ μεγάλες οι φετινές μας υποχρεώσεις, ξέρουμε τις ευθύνες μας και η προσπάθεια που καταβάλουμε είναι πολύ μεγάλη για να οδηγήσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά την ομάδα. Με πάρα πολύ δουλειά μέσα στο παρκέ αλλά και στον στίβο και τα βάρη πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε από τη στιγμή που αποκτήθηκαν και αρκετές αξιόλογες παίκτριες.
Πρέπει να ευχαριστήσω τις παίκτριες που ήρθαν πριν ένα χρόνο καθώς επίσης τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους της Επιτροπής μπάσκετ όπως και τον πρόεδρο του ΟΑΧ Τ. Δημολίτσα που βοήθησαν για να επιτευχθεί αυτή η άνοδος. Αισθάνομαι τυχερή και είναι δικαίωση για μένα, για τα 17 χρόνια αυτά που ασχολούμαι με το χανιώτικο μπάσκετ ως προπονήτρια που έζησα αυτή την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ. Θα δουλέψω όσο μπορώ περισσότερο για να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο η ομάδα” κατέληξε.
Από την πλευρά του εκ μέρους της επιτροπής μπάσκετ ο Σταύρος Δρικάκης ζήτησε την στήριξη των χανιωτών επιχειρηματιών και φιλάθλων.: “Φόβος για τα οικονομικά μεγέθη που θα αντιμετωπίζαμε στην Α1 υπήρχε και υπάρχει πάντα. Τους δύο μήνες που απομένουν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα πρέπει εμείς ως Επιτροπή να επικεντρωθούμε στο οικονομικό. Μέχρι τώρα δώσαμε βάρος στην ενίσχυση της ομάδας και πιστεύω ότι φτιάξαμε ένα αρκετά καλό ρόστερ για τις ανάγκες της κατηγορίας. Ελπίζω να παραμείνουμε υγιείς και πιστεύω να πάμε καλά. Για μας η άνοδος δημιούργησε αρκετές νέες υποχρεώσεις και πρώτα πρώτα δημιούργησε την ανάγκη για την ενίσχυση του συλλόγου με ξένες αθλήτριες. Κάναμε επαφές με μάνατζερ, είδαμε πολλά βίντεο και θεωρώ ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό αποκτώντας δύο Αμερικάνες αθλήτριες, μία ακόμα κοπέλα που αγωνίζεται ως κοινοτική και μία ελληνοαμερικάνα με θητεία στην Α1. Τώρα το βάρος λοιπόν πέφτει στην εξεύρεση χορηγών, δεν ζητάμε μεγάλα ποσά αλλά λίγα από πολλούς. Τόσο το δικό μας τμήμα αλλά και το πόλο του ΝΟΧ και το χάντμπολ του Κύδωνα που αγωνίζονται στις μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες χρειάζονται την στήριξη της τοπικής κοινωνίας για να ανταπεξέλθουν. Μέχρι τώρα με λίγη υποστήριξη τα καταφέραμε καλά, είναι αμαρτία να μην υπάρξει αυτή η βοήθεια. Γιατί παντού δεν ακουγόμαστε ως ΟΑΧ αλλά ως Χανιά και προβάλουμε όλο το νομό μας. Εγώ προσωπικά δεν ξεχωρίζω τις ομάδες και το αν είναι ανδρικό ή γυναικείο το τμήμα. Απλά πριν δύο χρόνια είδαμε ότι ήταν πιο εφικτή η διάκριση μέσω του τμήματος των γυναικών. Αγαπάω το μπάσκετ και αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που βρεθήκαμε στην Α1”.
Πηγή:"Χανιώτικα Νεα"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.