Στους "8" Η εθνική Γυναικών



Την πρόκρισή της στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ της Λετονίας πανηγυρίζει η Ελλάδα. Το...δώρο που περίμενε η εθνική ομάδα των γυναικών ήρθε, καθώς η Τσεχία επικράτησε 82-68 της Πολωνίας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε την τέταρτη θέση του ομίλου του και έτσι πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας που τόνισε χαρακτηριστικά. "Είναι αναμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη επιτυχία, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι έχουμε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Πετύχαμε το στόχο μας γιατί υπήρχε απόλυτη συγκέντρωση, ψυχή και καρδιά. Η τύχη μας είχε γυρίσει τρεις φορές την πλάτη και καιρός ήταν να μας χαμογελάσει. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη συνέχεια".
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Πελαγίας Παπαμιχαήλ. "Σήμερα εξαρτόμαστε από ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν στα χέρια μας. Κάναμε σε αυτή τη φάση δύο νίκες απέναντι σε δύο πολύ δυνατές ομάδες. Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε ότι μπορούσαμε. Η ομάδα μας βασίζεται σε συλλογική δουλειά, στην άμυνά για σεμινάριο που παίζουμε και στο πολύ καλό κλίμα. Η τύχη μας έδωσε αυτό που μας χρωστούσε. Όλα τα κορίτσια είμαστε χαρούμενα που καταφέραμε να περάσουμε στα προημιτελικά ενός ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία".
Αντίπαλος της εθνικής ομάδας στα προημιτελικά θα είναι η πρώτη ομάδα του άλλου ομίλου, δηλαδή μια εκ των Ρωσίας ή Γαλλίας κάτι το οποίο θα γίνει γνωστό αύριο το βράδυ.
* Τον αγώνα της Ελλάδας με τη Σλοβακία παρακολούθησε και η πρέσβης της Ελλάδας στη Λετονία Χρυσάνθη Παναγιωτοπούλου μαζί με τον πρόξενο Βαγγέλη Κλήμη.

Δεκάλεπτα: 16-17, 36-33, 43-46, 57-59
Σλοβακία (Τσάτμαν): Μποροβτσίκοβα, Τετεμόντοβα 2, Κουπτσίκοβα 10(1), Ζίρκοβα 13(2), Τσαρνόκα 2, Βινουτσάλοβα 2, Παλούσνα 8, Λάσκοβα 9(1), Γιουρτσένκοβα 2, Χρίτσκοβα 4, Γκιούρσι 5.
Ελλάδα (Μίσσας): Καλέτζου 13(2τρ, 5ασ), Δημητράκου 7(1), Χατζηνικολάου 2, Καλτσίδου 4(7ρ, 3κλ,), Μάλτση 22(4), Παπαμιχαήλ 9(10ρ.), Λύμουρα, Σωτηρίου 2, Κοσμά.


Τα αποτελέσματα του ομίλου της εθνικής

Σλοβακία - Ελλάδα 57-59
Πολωνία - Τσεχία 68-82
Λετονία - Ισπανία 60-67

Βαθμολογία

1.Ισπανία 5-0 10
2.Σλοβακία 3-2 8
3.Λετονία 3-2 8
4.Ελλάδα 2-3 7
5.Τσεχία 1-4 6
6.Πολωνία 1-4 6


Πηγή:www.basket.gr

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.