Πήρε... θέση στα «Αοράκια» ο ΠΑΟΚ

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στα «Δυο Αοράκια» θα παίξει ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά το 1999 (τότε είχε κατακτήσει το τρόπαιο απέναντι στην ΑΕΚ).
Η ομάδα του Παπαθεοδώρου νίκησε την Κύμη με 72-61 σε ένα ματς που τελείωσε με… χρονοκαθυστέρηση μιας και έσβησαν 2 φορές τα φώτα στο γήπεδο της Χαλκιδας και πλέον περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Οσον αφορά το ματς, τo τρίποντο του Χανιωτη, Κόνιαρη και το καλάθι του Χρυσικόπουλου έφερε τον ΠΑΟΚ από νωρίς μπροστά με +8 πόντους (2-10, στο 4'). Ετσι ο ΠΑΟΚ επέβαλλε το ρυθμό του και με τον Μαργαρίτη έκανε το 8-25 στο 9'. Η Κύμη το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 13-25 με το τρίποντο του Μαραγκού, όμως ο Χάτσερ με τρίποντο στη λήξη έκανε το 13-28.
Η ομάδα του Παπαθεοδώρου συνέχισε να έχει διαφορά ασφαλείας και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Κόνιαρης έγραψε το 21-37 στο 15'. Το σύνολο του Κουτσου προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο0ι φιλοξενούμενοι είχε σε όλες τις επιθέσεις των γηπεδούχων… απάντηση. Έτσι το ημίχρονο «έκλεισε» στο 30-44. 
Ο Λιους έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 (35-44) μετά από ώρα για την Κύμη. Ο «δικέφαλος του Βορρά» όμως πάτησε… γκάζι στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου. Ο Μαραγκός ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα της περιόδου (46-58).
Στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου έσβησαν μερικά φώτα και έτσι δόθηκε υποχρεωτικό «time-out» δέκα λεπτών για να μπουν οι δυο ομάδες και πάλι σε δράση. Στην επαναφορά πραγματοποιήθηκε μόλις μια φάση, αντιαθλητικό στον ΠΑΟΚ και ξανά… σκοτάδι. Ο Χάτσερ έκανε το 53-62, όταν επανήλθε το ρεύμα στο 35'. Ο Τέπιτς έκανε το 58-70 στο 39' και κατάφερε να τελειώσει το ματς, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει μετά από 20 χρόνια σε τελικό Κυπέλλου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-28, 30-44, 46-58, 61-72
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.