Β.Βλάχος | "Φταίμε οι προπονητές που δεν εμπιστευόμαστε νεαρούς, πρωταρχικός μας στόχος η νίκη"(vid).


Το kritikobasket.gr, μίλησε με τον προπονητή του Πρωτέα Βούλας, Βαγγέλη Βλάχο, έναν προπονητή που έχει ισχυρούς δεσμούς με την Κρήτη, καθώς πέρα από τους οικογενειακούς, έχει διατελέσει και προπονητής του ΟΦΗ, με ιδιαίτερη επιτυχία, κατακτώντας το 2013,το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής.

Ένας προπονητής που έχει "φάει" τις κατηγορίες με το κουτάλι, τον παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια (λόγω ΟΦΗ) και θεωρώ, πως το γενικότερο στυλ του, ταιριάζει απόλυτα στο ύφος του kritikobasket.gr, μιας και χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια  χωρίς υπεκφυγές και "πολιτική". 

Παρόλο που είναι  πολύ απασχολημένος, βρήκε το χρόνο να παραχωρήσει μια συνέντευξη, που, όπως συνήθως, είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του τόνισε:
"Εμείς είχαμε μια απώλεια με τον Τοπάλη. Βρίσκομαι δυόμισι μήνες στην ομάδα και βελτιωνόμαστε καθημερινά. Στόχος η παραμονή.
Ο Πρωτέας, είναι ένα εξαιρετικό σωματείο, με πάρα πολύ καλούς παράγοντες και πολλά παιδιά από πίσω να έρχονται, από τις υποδομές.
Το Εφηβικό μας,  βρίσκεται (σ.σ 21/03), στον τελικό της ΕΣΚΑΝΑ με τον Ολυμπιακό.
Όπως είδατε ωστόσο σήμερα, τα παιδιά (οι μικροί μας αθλητές) παίζουν.
Δηλαδή ο Γαργαλης, ξεκίνησε πεντάδα έπαιξε 30 λεπτά .Είναι 17 χρονών, ο Αρης ο Καματερός έχει μέσο όρο συμμετοχής πάνω  15 λεπτά.

Για το παιχνίδι με το Ηράκλειο και πόσο βοήθησε στο β μέρος η συμμετοχή του Βαρδαβά, για να ερθει η νίκη  επεσήμανε:
"Βάλαμε τον Κώστα Βαρδαβά, στο συγκεκριμένο σημείο του ματς, γιατί θέλαμε να κάνει  συγκεκριμένα πράγματα στο ματς, σουτ από 4-5 μέτρα και το διάβασμα του παιχνιδιού.
Θεωρώ ότι είμασταν άστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτυχώς το ολοκληρώσουμε το πρώτο 
μισό στους 6 πόντους.
Σε σχέση με το Ηράκλειο, νομίζω ότι έχουμε λίγο παραπάνω ροτέισον , ενώ είχαμε υπομονή στο  
παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο γυρίσαμε το παιχνίδι. καθώς πήραμε ψυχολογία, μπήκαν τα σουτ.
Μας λείπει λίγο το σουτ σαν ομάδα, αλλά όταν λειτουργείς αμυντικά καλά, νομίζω ότι βάζοντας κάποια εύκολα, καλάθια, είναι μετά θέμα ψυχολογίας. Να σημειώσω δε ότι η ομάδα μας είναι η κορυφαία αμυντική ομάδα της κατηγορίας".

Για το Ηράκλειο επεσήμανε:
"Το Ηράκλειο έχει κάποια προβλήματα, αν και ήταν γνωστό ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει σφιχτό ροτέισον. 
Συνήθως αυτό συμβαίνει με τις επαρχιακές ομάδες που είναι μετρημένα τα χρήματα, για να έχεις 10 παίκτες, σε αντίθεση με την Αθήνα, που βρίσκεις παιδιά από τις γύρω γειτονιές που μπορείς να δημιουργήσεις ένα ρόστερ 10 παικτών, γιατί αν θες να κρατάς το ρυθμό στην άμυνα ψηλά, πρέπει να παίζουν και οι δέκα και να μπουν στο κλίμα της επίθεσης και ο καθένας να καταλάβει τον ρόλο του".

-Διακρίνουμε ότι αγωνίζονται στην Β Εθνική, μεγάλοι σε ηλικία παίκτες, αντί να αγωνίζονται οι μικροί,που να αποτελούν το εφαλτήριο για τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Ποιοι φταίνε, οι παράγοντες, οι προπονητές;
"Για μένα σαφώς φταίνε οι προπονητές. Πρώτα  απ όλα δεν εμπιστεύονται μικρούς και δεύτερον εγώ θεωρώ ότι καλοί προπονητές δεν είναι αυτοί που έχουν ομάδες της Α2 και Β΄Εθνικής, αλλά αυτοί που δουλεύουν τα "πιτσιρίκια" από τα πρώτα τους βήματα, για να μάθουν σωστά τα βασικά.
Σαφώς φταίνε και οι προπονητές και οι παράγοντες. Οι προπονητές γιατί δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στα παιδιά .Ισχύει και για μένα αυτό. Γιατί πρωταρχικός στόχος είναι η νίκη.Αν η διοίκηση έχει μια φιλοσοφία, με σκοπό να μην ενδιαφέρει άμεσα,τόσο το αποτέλεσμα, η το πρωτάθλημα αλλά να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα πάρει στο μέλλον το πρωτάθλημα, με νέα  παιδιά και με κίνητρο.

-Για την ομάδα που εργαστηκες στην Κρήτη τον ΟΦΗ, η αποψή σου:
"Δεν έχω μεγάλη άποψη για τον ΟΦΗ. Στην Γ΄ Εθνική δεν παρακολουθώ πολύ, ξέρω ότι έμειναν μια χρόνια έξω, έκαναν μια προσπάθεια  πέρυσι. Εγώ επικοινωνώ με κάποια παιδιά που είναι από εδώ γηγενής, δυστυχώς πλέον δεν υπάρχουν χρήματα να έχουμε των παλιών εποχών τα μεγαλεία.

Γενικά για το Κρητικό μπασκετ σαν επίλογο :
"Στο είπα και πέρυσι που η ομάδα έκανε διπλό με τον Εθνικό.Είναι αμαρτία αυτό το γήπεδο  (Δυο Αοράκια), δεν εκπροσωπεί μια ομάδα από την Α1".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.