Γ.Νικολάου , Πρ.Βούλας | "Πλάνο μας η στελέχωση της ανδρικής ομάδας, από τις Ακαδημίες(vid).


Το Σαββατοκύριακο η ομάδα του Πρωτέα Βούλας, βρέθηκε στην Κρήτη, για τις  υποχρεώσεις του αγώνα της 22ης αγωνιστικής στα Δυο Αοράκια με το Ηράκλειο και το kritikobasket.gr, "άρπαξε" την ευκαιρία και μίλησε με τον σύμβουλο και υπεύθυνο της Ανδρικής - Εφηβικής ομάδας κ. Γιάννη Νικολάου, που ήταν επικεφαλής της αποστολής.

Ένας άνθρωπος, με βαθιά μπασκετική γνώση, άνθρωπος απλός, ευγενικός και ειλικρινής,  έφυγε από το Ηράκλειο με τις καλύτερες εντυπώσεις με κορυφαία βέβαια το..στολίδι της πόλης τα "Δυο Αοράκια".

WHO IS WHO
Ο κ. Γιαννης Νικολαου υπήρξε αθλητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΕΙΡΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. Τα τελευταία 6 χρόνια συμμετέχει στο ΔΣ του Πρωτέα σαν σύμβουλος και υπεύθυνος των τμημάτων Ανδρικού-Εφηβικού-Παιδικού του συλλόγου.

Την άποψή σας για το Ηράκλειο και για τα Δυο Αοράκια ;
"Σίγουρα τα "Δυο Αοράκια" είναι το στολίδι της πόλης, τρομερά φιλικό, απίστευτο, σίγουρα όταν θα είναι γεμάτο  είναι εντελώς διαφορετικά και θα ήθελε κάθε ομάδα , κάθε παίκτης, να αγωνίζεται εδώ.
Ανεβάζει το επίπεδο, νομίζω ότι είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, έτσι αισθάνομαι ,αλλά σήμερα θα ήθελα να δω περισσότερο κόσμο. 

Για την ομάδα του Ηράκλειο, βρίσκεται τώρα στην Β Εθνική, αλλά επειδή μας αρέσει, που  αγωνίζεται με παιδιά από τις υποδομές του (εφήβους), πιστεύω ότι γίνεται σωστή δουλειά.

-Η ομάδα σας ο Πρωτέας το πλάνο εξέλιξης ποιο είναι;
"Η ομάδα του Πρωτέα , τα τελευταία 5-6 χρόνια, εργάζεται πάνω στο πλάνο αυτό (εξέλιξης), δουλεύουμε αρκετά με τις Ακαδημίες, καθώς μιλάμε για ένα σύνολο 560 παιδιών, με 25 προπονητές, προσπαθούμε, όχι μόνο να βγάλουμε καλούς αθλητές, αλλά και παίκτες που να στελεχώνουν την ανδρική.

Σήμερα τέσσερις παίκτες (σ.σ. Γάργαλης -Εθνική Εφήβων- Καματερός, Λάτσης, Κρανιάς), βρέθηκαν σήμερα εδώ και  αγωνίστηκαν.Δυο εξ αυτών θα πάνε Αμερική, αυτό είναι και καλό για το μέλλον τους να συνδυάσουν, αθλητισμό και σπουδές και εμείς είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.

-Ο Πρωτέας σαν πλάνο στην Β΄Εθνική ποιο είναι ; Να παίρνει μεγάλους σε ηλικία  αθλητές, για παραμονή στην κατηγορία, η να εξελίσσει μικρούς από τις Ακαδημίες ;

"Σίγουρα βλέπουμε στην Β΄Εθνική, αρκετές ομάδες να παίζουν μεγάλης ηλικίας παίκτες,  το πλάνο μας είναι να παίξουν όσο το δυνατό περισσότερο παιδιά, από τις Ακαδημίες, να μπουν με "τρόπο" όχι από την μια στην στιγμή στην άλλη, να υπάρχει ένα "μείγμα" μεγάλων στην ομάδα και σιγά σιγά κάθε χρόνο να στελεχώνουμε την ανδρική μας ομάδα.
Ήδη έχουμε ένα 40% , ο στόχος είναι να μεγαλώσουμε αυτό το ποσοστό.
Θέλουμε καλή δουλειά στις Ακαδημίες , που να προσφέρουν στην Ανδρική ομάδα.

Ο κ.Νικολάου ολοκλήρωσε αναφέροντας τους φετινούς αγωνιστικούς στόχους του Πρωτέα:
"Επειδή κάνουμε πραγματικά μεγάλο αγώνα, η νίκη επί του Ηράκλειο, ήταν μεγάλη, ωστόσο θέλουμε τρεις νίκες ακόμα για να σώσουμε την κατηγορία.
Καλή επιτυχία και στις δυο Ομάδες.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.