MVP της 19ης μέρας, με ρεκόρ καριέρας, για τον Κρητικό Χρ.Σαλούστρο.


Ο Ηρακλειώτης αθλητής Χρήστος Σαλούστρος, που ξεκίνησε από την ομάδα του Μίνωα Ηρακλείου, πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους, 40 βαθμούς στο ράνκινγκ και παράλληλα αναδείχθηκε STOIXIMAN.GR MVP της 19ης αγωνιστικής στην  Basket League δηλώνοντας στην σελίδα του ΕΣΑΚΕ "ευτυχισμένος"(vid).

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Σαλούστρου, μετά την τιμητική διάκριση, στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Έχει ανέβει η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος»

"Ο Χρήστος Σαλούστρος στην εντός έδρας νίκη του Προμηθέα επί των Τρικάλων Bc Aries έκανε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους, 40 βαθμούς στο ράνκινγκ και παράλληλα αναδείχθηκε STOIXIMAN.GR MVP της 19ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της STOIXIMAN.GR Basket League.

Ο 28χρονος φόργουορντ της ομάδας της Πάτρας πέρα από τους 29 πόντους (με 6/7 βολές, 7/9 δίποντα και 3/6 τρίποντα), πήρε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, είχε 5 κερδισμένα φάουλ και ένα εναντίον, ενώ έκανε ένα λάθος σε 37’ και 34’’ συμμετοχής. Οι 40 βαθμοί που συγκέντρωσε το ράνκινγκ ήταν η καλύτερη επίδοση μεταξύ των παικτών των νικητριών ομάδων της 19ης αγωνιστικής. 

«Πραγματικά είμαι πολύ ευτυχισμένος», εξομολογήθηκε στο www.esake.gr ο Σαλούστρος και εξήγησε ότι: «Το Σάββατο ήταν ένα γεμάτο απόγευμα για μένα». «Ολα είναι ανοικτά, ακόμη και για μια θέση μέσα στην τετράδα μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Πανιώνιο», δήλωσε ο 28χρονος φόργουορντ για τις φιλοδοξίες του Προμηθέα στην φετινή αγωνιστική χρονιά, ενώ συνολικά για την εικόνα της STOIXIMAN.GR Basket League τόνισε ότι: «Οι ομάδες πλην Παναθηναϊού Superfoods και Ολυμπιακού, έχουν ανεβάσει με την παρουσία τους,τον πήχη ανταγωνιστικότητας και ποιότητας του πρωταθλήματος».

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε STOIXIMAN.GR MVP της 19ης αγωνιστικής σε συνδυασμό με το ρεκόρ πόντων καριέρας που έκανες και την εντός έδρας νίκη του Προμηθέα επί των Τρικάλων Bc Aries;
 «Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα. Το γεγονός ότι η ανάδειξή μου σε MVP συνδυάστηκε και με τη νίκη επί των Τρικάλων, αλλά και με το προσωπικό μου ρεκόρ, είναι κάτι που με κάνει ακόμη πιο χαρούμενο. Η νίκη που πετύχαμε είχε μεγάλη σημασία, καθώς κερδίσαμε πιο δύσκολα από ό,τι μαρτυράει το τελικό σκορ. Πραγματικά είμαι πολύ ευτυχισμένος. Το Σάββατο ήταν ένα γεμάτο απόγευμα για μένα.

Ενιωθα καλά μέσα στο παρκέ, ήμουν πάντα και στην κατάλληλη θέση και με την βοήθεια όλων των συμπαικτών μου, κατάφερα να αναδειχθώ σε MVP για πρώτη φορά στα 5 χρόνια της παρουσίας μου στη μεγάλη κατηγορία. Να είναι καλά και το φιλαράκι μου, ο Νίκος Γκίκας, που ειδικεύεται στις ασίστ (σ. γέλια)».

- Πως αξιολογείς την μέχρι τώρα παρουσία του Προμηθέα στην STOIXIMAN.GR Basket League της φετινής σεζόν και με τι θα είστε ευχαριστημένοι στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς;
«Η χρονιά παίρνει μέχρι τώρα ξεκάθαρα θετικό πρόσημο. Η μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία στην πρεμιέρα, μας δημιούργησε καλή ψυχολογία και μας επέτρεψε να κάνουμε πολλά όνειρα για το μέλλον. Πλέον, κάθε εβδομάδα βάζουμε και έναν στόχο και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Παράλληλα, έχουμε αποδείξει ότι έχουμε μέταλλο σαν ομάδα. Παίζοντας με 2 βασικές απουσίες το τελευταίο διάστημα, έχουμε κερδίσει τα 2 από τα 3 παιχνίδια στα οποία αγωνιστήκαμε με ελλείψεις.

Θεωρώ, επίσης, ότι έχουμε παρουσιάσει πολύ όμορφο μπάσκετ. Θα αδικήσουμε τους εαυτούς μας εάν δεν τερματίσουμε μέσα στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας και κρατάω μικρό καλάθι σε όσα λέω, τουλάχιστον προς το παρόν. Ολα είναι ανοικτά, ακόμη και για μια θέση μέσα στην 4άδα μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Πανιώνιο. Αυτήν την στιγμή ανεβήκαμε εμείς στην 4η θέση».

- Έχεις αρκετή εμπειρία από την STOIXIMAN.GR Basket League, ποια είναι η άποψη σου για το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν από τις πλευρές της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας;
 «Πέρα από τους δυο μεγάλους, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι συγκροτούν μια κατηγορία από μόνοι τους και παρότι οι «ερυθρόλευκοι» φέτος έχουν αρκετές γκέλες για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ανεβάσει με την παρουσία τους,τον πήχη ανταγωνιστικότητας και ποιότητας του πρωταθλήματος.

Η μάχη για την 4άδα και για τα πλέι-οφ είναι συναρπαστική, με πολλές ομάδες, όπως π.χ. ο Προμηθέας και το Λαύριο, να αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις της κατηγορίας και να χαίρεται κανείς να τις βλέπει. Παράλληλα και στην ουρά γίνεται «σφαγή» για την σωτηρία και θα δούμε μέχρι την τελευταία στιγμή ποιοι θα κερδίσουν την παραμονή».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.