Νίκος Μπαξεβάνης | "Στόχος η αξιοποίηση των παιδιών απο τις Ακαδημίες μας".


Στο περιθώριο του φιλικού του Ηρακλειο με το Ρέθυμνο Cretan Kings ,στα "Δυο Αοράκια", το kritikobasket.gr, βρήκε τον έφορο της ομάδας της πόλης μας κ.Νίκο Μπαξεβάνη, που μας ανέλυσε τους στόχους και την φιλοσοφία του ομίλου της "Δουκός Μποφόρ".

Η συνέντευξη του κ.Νίκου Μπαξεβάνη:


"Φέτος κάνουμε μια προσπάθεια που έπρεπε να είχε γίνει καιρό και στην δική μας ομάδα, αλλά πιστεύω οτι αυτή η φιλοσοφία έπρεπε να ήταν σε κάθε ομάδα απο Α1 και κάτω, να μπορούν να πατήσουν σε παιδιά νέα, των Ακαδημιών ,τα οποία να είναι ικανά και να στελεχώσουν την ομάδα σε αυτην την κατηγορία (Β΄Εθνική).

Αυτή η προσπάθεια πρεπει να είναι αρκετά δυνατή για νέα και άπειρα παιδιά, όπως τα δικά μας που δεν έχουν πάρει αγωνιστικό χρόνο, με σκοπό  να μπορούν,  είτε ν αγωνιστούν σε αυτό το επίπεδο, είτε να αποτελεί ένα σκαλοπάτι για παραπάνω, όπως ο Θεoδωρίδης, η τα αδέλφια Καλαϊτζάκη.

Ευχή μας στο έμμεσο αλλά φυσικά και στο πιο μακρινό μέλλον, να μπορούμε αν "βγάζουμε" τέτοια παιδιά.

Με την απόκτηση η την παραμονή  εμπείρων παικτών που έχουμε για τον κορμό της ομάδας, χρειαζόμαστε εκτός απο την δεδομένη ικανότητά τους, και την εμπειρία τους ώστε να μην εκθέσει η απειρία τα  νεαρά παιδιά σε κάποιο παιχνίδι, διότι , τότε ο παράγοντας απογοήτευση , μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και το μέλλον τους  αργότερα, εχοντας χάσει την αυτοπεποίθηση.

Μπαίνοντας όμως σε ενα ομαλό ρυθμό ,με νέους και παλιούς μαζί, παίρνοντας σιγά σιγά οι νέοι τον χρόνο που τους πρεπει και βλέποντας παραστάσεις, απο έμπειρους παίκτες και προπονητές, τότε θα μπορούν να δουν  τι είναι το σωστό και το λάθος, χωρίς παράλληλα να εχει τόσο μεγάλο κόστος για την ομάδα,  αγωνιστικά , αλλά κυρίως οι ίδιοι θα βγουν πιο ολοκληρωμένοι στο μέλλον.

Σε μια ομάδα οι νεαροί θα πρεπει να έχουν πρότυπα τους μεγαλύτερους σε ηλικίας αθλητες και τον τρόπο που δουλεύουν.

Κάπως έτσι θέλουμε να πορευτούμε καθώς άλλωστε είναι αμαρτία τόσα χρόνια η ομάδα μας με τόσο αξιόλογο υλικό μεγάλης παραγωγής και πολλές παρουσίες στα Πανελλήνια παίδων Εφήβων , να μην αποτελούν βασικοί παράγοντες στην δική μας ομάδα, η σε κάποια άλλη μεγαλύτερης αλλά και  μικρότερης κατηγορίας,με την προϋπόθεση να είναι παίκτες, εξελιγμένοι απο εμάς.


Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, καθ αυτή στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, ευελπιστούμε να φτάσουμε όσο μπορούμε ψηλότερα και να βγάλουμε μια ικανή γενιά παιδιών και να υπάρχει μια συνέχεια.

Είναι σημαντικό να δίνουμε όραμα στα παιδιά.Για εμένα πιο πολύ με χαροποίησε τώρα που οι παλιοί (σ.σ. η συνέντευξη έγινε στην ανάπαυλα του φιλικού με το Ρέθυμνο),  φώναζαν με τα μικρά τους ονόματα "δεν πειράζει, μπράβο κλπ" ,τους νέους γιατί πιστεύω και οι ίδιοι φαντάζονται τον εαυτό τους μέσα στην ομάδα να μπορούν να παίζουν με μεγάλο η ικανό χρόνο συμμετοχής.

Μην ξεχνάμε οτι απο πίσω υπάρχουν οι ακαδημίες και ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα που σημαίνει οτι  η επόμενη μέρα θα ερθει και  γι αυτούς σύντομα.

Άρα λοιπον βασικός στόχος δεν είναι η άνοδος η ο υποβιβασμός,  αν και πιστεύω οτι αυτή η ομάδα δεν είναι για να πέσει.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι ομάδα όπως ειναι "χτισμένη", θα βρίσκεται στην εξάδα η επτάδα, γενικά να  φτάσουμε όσο γίνεται ψηλότερα και μέχρι πόσο μπορούν να φτάσουν τα νεαρά παιδιά που στελεχώνουν το ρόστερ.

Μπορούν να ανταποκριθούν στην κατηγορία ; Μπορούν να φτάσουν ψηλότερα, η και χαμηλότερα ;

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν".

Μια προσφορά του Γυμναστηρίου :


FLEX Health&Fitness
Λ. Ιωνίας 110
Ηράκλειο Κρήτης
2810322944



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.