EOK | Ανακατάταξη Σωματείων.Το «Ηράκλειο» αύξησε τις ομάδες της Β’ Εθνικής.

Η αναποφασιστικότητα των ανθρώπων του «Ηράκλειο» για το ποια κατηγορία θα πάρει τελικά μέρος έφερε αναστάτωση στην Ελληνική Ομοσπονδία.
Ενα ακόμα φορτίο-Τηλεοπτική κάλυψη στην Α2 ;, Διατήρηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης αθλητικών σωματείων....
Αναλυτικά...

-Μετά την έγγραφη ανακοίνωση των «κυανόλευκων» ότι δε θα κατέβουν στη Β' Εθνική, η ΕΟΚ είχε ειδοποιήσει τον Ιωνικό Ν.Φ. ότι θα πάρει τη θέση του στον όμιλο νότου ως ο πρώτος επιλαχόν.
Στο «Ηράκλειο», όμως, άλλαξαν γνώμη, δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή και η ΕΟΚ βρέθηκε εκτεθειμένη. Προκειμένου να αποφύγει, λοιπόν, τα χειρότερα αποφάσισε να αυξήσει σε 13 τις ομάδες του νότιου ομίλου της Β' Εθνικής με τον Ιωνικό να αποτελεί τη 13η ομάδα.

-Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τα σωματεία, απέστειλε η ΕΟΚ, ότι πρέπει να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα διακαιολογητικά που απαιτεί η Γ.Γ.Α. για τη διατήρηση της ειδικής αθλητικής τους αναγνώρισης.

-Μπορεί να ακούγεται… γελοίο, αλλά δεν είναι, καθώς κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δώσει περίπου 2.000 ευρώ επιπλέον για να αγοράσει μπάλες.

Το Δ. Σ. της Ε.Ο.Κ. αποφάσισε τροποποιώντας την σχετική ρύθμιση της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος όπως κατά την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013 οι ομάδες της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών σε κάθε όμιλο θα είναι 13 αντί των αρχικά προβλεπομένων 12.


Η τροποποιητική αυτή απόφαση της Ομοσπονδίας κατέστη επιβεβλημένη για τους παρακάτω λόγους:

Το Σωματείο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ είχε γνωστοποιήσει εγγράφως στην Ομοσπονδία την θέση του να μην συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Με βάση αυτή την έγγραφη γνωστοποίηση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. και για λόγους που αφορούν την έγκαιρη κατάρτιση των Σωματείων της Κατηγορίας αλλά και την απρόσκοπτη προετοιμασία της επιλαχούσης ομάδας, αποφάσισε ότι στην θέση της ομάδας του Ηρακλείου θα ανέλθει στην Κατηγορία το Σωματείο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ ΝΦ που ήταν πρώτη επιλαχούσα στον Όμιλο Νότου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Την θέση του Σωματείου ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ ΝΦ στην Γ’ Εθνική κατηγορία καταλαμβάνει το Σωματείο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.

Το Σωματείο όμως ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ και πριν εκπνεύσει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής των ομάδων στο Πρωτάθλημα ανακάλεσε την απόφαση μη συμμετοχής του, δηλώνοντας εμπρόθεσμα συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Η Ε.Ο.Κ. μετά την εμπρόθεσμη αυτή δήλωση της ομάδας της Ελληνικής Περιφέρειας αποδέχθηκε ως είχε υποχρέωση την δήλωση συμμετοχής της στο Πρωτάθλημα.

Μετά όμως την εξέλιξη αυτή ήταν φυσικό να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα του ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣ ΝΦ χωρίς να έχει την οιαδήποτε υπαιτιότητα έχοντας ξεκινήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες προετοιμασίας της για την συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Η Ε.Ο.Κ. για να αποτρέψει αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα που κάθε άλλο παρά μπορεί να θεωρηθεί ότι συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή των αγωνιστικών θεσμών και λαμβάνοντας υπόψη ότι παράλληλα στο Βόρειο όμιλο του Πρωταθλήματος ο αριθμός των ομάδων θα ήταν μικρότερος από αυτών του Ομίλου Νότου, αρνητικό και αυτό στοιχείο που έπρεπε να αντιμετωπισθεί, αποφάσισε να είναι οι ομάδες της Β’ εθνικής κατηγορίας 26 συνολικά αντί των αρχικά προβλεπομένων και αυτό μόνο για την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013.

Ως εκ τούτου ανέρχεται στον Όμιλο του Βορρά της Β’ Εθνικής Κατηγορίας και το Σωματείο ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ και την θέση τους στην Γ’ Εθνική καταλαμβάνει το Σωματείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΠΣ.
Από την νέα αυτή ρύθμιση αντιμετωπίζονται θετικά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, διευκολύνεται η ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος χωρίς να πλήττονται τα δικαιώματα άλλων ομάδων.
www.basket.gr
Ενα ακόμα φορτίο…

Θα ήταν περιττό να αναφερθούμε για ακόμα μία φορά στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, αφού πλέον ο κάθε μπασκετικός γνωρίζει πως έχει η κατάσταση. Σε όλα αυτά λοιπόν ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα βάρος στις ομάδες και δεν είναι άλλο από τις… μπάλες. Μπορεί να ακούγεται… γελοίο, αλλά δεν είναι, καθώς κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δώσει περίπου 2.000 ευρώ επιπλέον για να αγοράσει μπάλες.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, σε όλες τις εθνικές κατηγορίες η Spalding αντικαθιστά τη molten, με τις οποίες αγωνίζονταν μέχρι την περσινή χρονιά οι ομάδες.  Κάθε σύλλογος δικαιούται από τη συμφωνία που προέκυψε μεταξύ τις εταιρείας και της ΕΟΚ, πέντε μπάλες. Όμως, η χρονιά δεν… βγαίνει με τόσες καθώς στο… περίπου χρειάζονται 15! Αποτέλεσμα, λοιπόν, τις υπόλοιπες μπάλες να πρέπει να τις αγοράσουν οι ομάδες. Θα πείτε ότι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά επειδή οι καιροί τυγχάνει να είναι τέτοιοι, δεν θα έπρεπε η  ΕΟΚ να ελαφρύνει έστω και στο ελάχιστο τις ομάδες;

Με την τιμή κάθε μπάλας να κυμαίνεται στα 150 ευρώ, αν κάθε ομάδα αγοράσει από 10, ισοδυναμεί με 1500, φανταστείτε αν χρειάζεται και… καβάτζα, τότε το κόστος ανεβαίνει ακόμα περισσότερα, στα 2.000. Όταν οι ομάδες δεν παίρνουν τα οδοιπορικά, όταν με δυσκολία βρίσκουν χορηγούς (άλλες με δυσκολία κατεβαίνουν να παίξουν…), έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα έξοδο, όταν από αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να πληρωθούν παίκτες, οι οποίοι έχουν… ξεχάσει από το πότε έχουν να λάβουν χρήματα!

Το θέμα λοιπόν είναι πως σε αυτό το θέμα η ΕΟΚ θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει και να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το δικό της πρωτάθλημα.

Τηλεοπτική κάλυψη (;)

Ωστόσο, υπάρχουν και ευχάριστα, καθώς μάθαμε πως υπάρχει μία συζήτηση (ελπίζουμε αν όλα πάνε καλά να αναφερθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες), για κάλυψη των αγώνων της Α2 από τηλεοπτικό κανάλι. Κάθε χρόνο, η  Α2 αποδεικνύει το πόσο ανταγωνιστικό και ενδιαφέρων πρωτάθλημα είναι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το παρακολουθούν, αλλά αν υπάρχει και τηλεοπτική στέγη μπορεί να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους. Εμείς, ως φαν, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις!
"infobasket.gr".


 Διατήρηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης αθλητικών σωματείων


Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τα σωματεία, απέστειλε η ΕΟΚ, ότι πρέπει να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα διακαιολογητικά που απαιτεί η Γ.Γ.Α. για τη διατήρηση της ειδικής αθλητικής τους αναγνώρισης.

Αναλυτικά : 

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως το αρμόδιο επιτελικό όργανο για την εκπόνηση του εθνικού αθλητικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου μητρώου αθλητικών σωματείων έχει ζητήσει από τα σωματεία, με έγγραφα της μέσων των οικείων ομοσπονδιών και ΕΠΣ (10727/17.03.10, 40637/06.10.10, 23218/04.08.11) να υποβάλλουν δικαιολογητικά για τη διατήρηση της ειδικής αθλητικής τους αναγνώρισης. Μέχρι σήμερα έχουν αποστείλει δικαιολογητικά τέσσερις χιλιάδες (4.000) περίπου αθλητικά σωματεία.

Η ΓΓΑ με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του παραγόμενου έργου της, την ανάγκη εξορθολογισμού και τον προγραμματισμό των επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων για το έτος 2013, επανέρχεται με το παρόν, ζητώντας όπως ενημερώσετε τα σωματεία της δύναμής σας που δεν έχουν αποστείλει μέχρι τώρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να τα υποβάλλουν στο αρμόδιο Τμήμα Σωματείων και Γυμναστηρίων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2012, καταληκτική ημερομηνία.

Με την ευκαιρία, παρακαλούμε τα ΔΣ των Ομοσπονδιών, όπως ενημερώσουν τα μη αναγνωρισμένα από τη ΓΓΑ σωματεία της δύναμής τους, τα οποία διαθέτουν τις προϋποθέσεις αναγνώρισης, βάσει των ισχυόντων καταστατικών κάθε ομοσπονδίας, να καταθέσουν αίτηση συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να τους χορηγηθεί η ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ”.

Σε κάθε περίπτωση, σας γνωρίζουμε ότι, τα προνόμια που απορρέουν από τις διατάξεις του αθλητικού νόμου 2625/99 οπως ισχύει, για τα σωματεία και τους αθλητές τους δεν έχουν εφαρμογή στα σωματεία στα οποία δεν έχει χορηγηθεί ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ.

*Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.gga.gov.gr/ αθλητική αναγνώριση/ δικαιολογητικά για την αθλητική αναγνώριση».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.