ΕΚΑΣΚ | Απαντά προς ΟΑΧ και ΣΥΔΚΑΚ.

Στον απόηχο του  επεισοδιακού αγώνα γυναικών μεταξύ των  ομάδων του ΟΑΧ και ΗΡΟΔΟΤΟΥ, είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορες  ανακοινώσεις.Προφανώς κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει τη φυσική ευγένεια και τη φιλοσοφία χαμηλών τόνων που διέπει την σημερινή διοίκηση της ΕΚΑΣΚ και καταφεύγουν σε ανακοινώσεις που μέσω των υπερβολών και των ανακριβειών που χρησιμοποιούν, την προσβάλουν...
Ηράκλειο 9/5/2012
                                                                                                                                    Αρ. πρωτ: 142
            Προς : 1. ΣΥΔΚΑΚ
                        2. Ο.Α.Χ.

            Κοινοποίηση : Μ.Μ.Ε.
                        
             Στον απόηχο του  επεισοδιακού αγώνα γυναικών μεταξύ των  ομάδων του ΟΑΧ και ΗΡΟΔΟΤΟΥ, είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορες  ανακοινώσεις.
            Προφανώς κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει τη φυσική ευγένεια και τη φιλοσοφία χαμηλών τόνων που διέπει την σημερινή διοίκηση της ΕΚΑΣΚ και καταφεύγουν σε ανακοινώσεις που μέσω των υπερβολών και των ανακριβειών που χρησιμοποιούν, την προσβάλουν.
           
Για  την ανακοίνωση του σωματείου ΟΑΧ   
            Αναφέρεστε στη λανθασμένη επιλογή Ηρακλειώτη διαιτητή, επικαλούμενοι κάποια συμφωνία χρησιμοποιώντας υπονοούμενα περί ηθικών αυτουργών και γενικά παρουσιάζετε ένα πνεύμα δυσπιστίας προς την Ένωση.
            Για την αποκατάσταση της αλήθειας, στα πλαίσια της αρχικής συμφωνίας με όλα τα σωματεία, ήταν ο περιορισμός των μετακινήσεων των διαιτητών για λόγους οικονομίας, πλην των Τελικών  Φάσεων  και των play off των πρωταθλημάτων, όπου  θα γίνονταν προσπάθεια να ορίζονται αξιολογημένοι διαιτητές, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.  
            Ενεργώντας ανάλογα λοιπόν, η Ένωση προσπάθησε στους τελευταίους αγώνες της σειράς των τελικών του γυναικείου πρωταθλήματος να προτείνει στην ΚΕΔ τον ορισμό  αξιολογημένων διαιτητών με κριτήριο την εντοπιότητα. Στον επίμαχο αγώνα δεν κατέστη αυτό δυνατόν, και εξ’ ανάγκης ορίστηκε από την ΚΕΔ αξιολογημένος διαιτητής από το Ηράκλειο.
            Κατά γενική ομολογία η διαιτησία ήταν πολύ καλή, όταν όμως μια ανεπιθύμητη ήττα, φτάνει στο σημείο να διαταράξει τις καλές σχέσεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα μεταξύ του εν λόγω σωματείου και της Ένωσης, μας θλίβει και μας απογοητεύει αφάνταστα.    
            Θεωρούμε ότι πρέπει να ξεφεύγουμε από τα στενά σωματειακά πλαίσια, προκειμένου να συμβάλουμε στην άνοδο του αθλήματος.
           
Για την ανακοίνωση του ΣΥΔΚΑΚ
            Και η δική σας ανακοίνωση, παρόλο που στο μεγαλύτερο μέρος της τη θεωρούμε σωστή, μας θίγει σε κάποια σημεία.
            Κατανοούμε την ένταση που δημιούργησε σε όλους και ειδικά σε σας η βάναυση συμπεριφορά σε κάποιο μέλος σας, αλλά αυτό δε σας δικαιολογεί να καταφεύγετε σε υπερβολές, ανακρίβειες και προσβλητικές φράσεις προς την Ένωση,  μια Ένωση   η οποία φρόντισε μέχρι σήμερα να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις της απέναντι σας, να κατανοεί και να επιλύει όλα τα λογικά σας αιτήματα.  
            Αναφέρεστε σε τέσσερις καταγγελίες στον συγκεκριμένο παράγοντα του ΟΑΧ  κάτι το οποίο δεν ευσταθεί, αφού έγινε μόνο μια, γι αυτόν και την προπονήτρια, οι οποίοι εκλήθησαν πάραυτα παραμονές εορτών για να δώσουν εξηγήσεις.  Στη συνάντηση αυτή εδέχθησαν αυστηρή επίπληξη.
                        Εάν λοιπόν καλλιεργείτε το καλό πνεύμα  όπως επικαλείστε, θα έπρεπε να ρωτήσετε πρώτα την  Ένωση για το τι έχει πράξει σχετικά, προτού βγάλετε τα συμπεράσματα σας  και πριν καταλογίσετε τις ευθύνες στην ΕΚΑΣΚ και χρησιμοποιήσετε προσβλητικές εκφράσεις όπως « η Ένωση κωφεύει»  κτλ.
            Θεωρούμε ότι πρέπει να επανεξετάσετε τη στάση σας και να αποκαταστήσετε  την αλήθεια, όσον αφορά τη σχέση σας με την Ένωση.
            Σας κάνουμε γνωστό ότι η Ένωση άμεσα ξεκίνησε τις διεργασίες για την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους των επεισοδίων, στα πλαίσια των κανονισμών και των νομίμων  διαδικασιών, διεργασίες για τις οποίες αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Ένωση.    
            Τέλος θεωρούμε ότι προκαταλάβετε  παράτυπα τις αποφάσεις της ΕΚΑΣΚ, αλλά και της δικαιοσύνης, δημιουργώντας αναταραχή , προκαλώντας  την αναβολή του τελευταίου αγώνα.

  
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
               
               
    Δασκαλάκης Μιχ.                                                                        Πλεξουσάκης Ευαγγ.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.