ΟΦΗ | Αγκαλιά με την παραμονή.Νίκησε την Δόξα με 75-64 .

Όταν πάτησε γκάζι στην τελευταία περίοδο ο ΟΦΗ δεν είχε πρόβλημα επικρατώντας επί της Δ.Λευκάδας,  "κλειδώνοντας" την παραμονή και θα κάνει Καλό Πάσχα....


Αντιγράφουμε από το επίσημο site της ομάδας του ΟΦΗ ..

Την 14η νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 που "κλειδώνει" την παραμονή του στη κατηγορία, αλλά  και πλησίασε στους 2 βαθμούς το γκρουπ των ομάδων που κυνηγούν την 3η θέση, σημείωσε η ομάδα μας, απέναντι σ’ έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο και πάντα μαχητικό αντίπαλο, την Δόξα Λευκάδας.
Η ομάδα μας ήταν  ισόβαθμη με τους Επτανήσιους στους 38 βαθμούς πριν από το τζάμπολ του αγώνα ωστόσο μετά την σημερινή νίκη του – και σε συνδυασμό με την κάλυψη της διαφοράς του πρώτου γύρου – “σφράγισε” την παραμονή του στην Α2.
Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό στα...τρία τέταρτα  του αγώνα ωστόσο στην τελευταία περίοδο οι παίκτες μας πάτησαν γκάζι, πίεσαν έκλεψαν και μετέτρεψαν το 63-60 σε 71-61 για να φτάσει τελικά  στη νίκη με σκορ 75-64.
Δυναμικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες που σκόραραν εναλλάξ και με ρυθμό. Για την Δόξα ο Πέττας κυρίως και ο Βουρνάς  πρωταγωνίστησαν επιθετικά ενώ από τον ΟΦΗ υπήρχε αισθητή πολυφωνία με πρωτοστάτη τον Καραδολάμη, Lewis και οι Παναγάκης, Κατιάκος, κάτι που εξηγεί και το 16-17 του α’ δεκαλέπτου.
Με την έναρξη της β’ περιόδου, η Δόξα φάνηκε καλύτερη και περνούσε μερικές φορά μπροστά στο σκορ, αλλά η εμπειρία του  Lewis και του Καραδολάμη δεν άφηναν περιθώρια να ξεφύγει στο σκορ που τελικά το ημίχρονο έληξε με... ισοπαλία (33-33).
Στην επανάληψη οι παίκτες  του Κρ. Χουγκάζ μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ, έστω κι αν η Δόξα ήταν ανταγωνιστική για ένα πεντάλεπτο (46-42), αλλά στην συνέχεια η δυνατή άμυνα έκανε και πάλι την εμφάνιση της κλείνοντας το δεκάλεπτο στους +6 (52-46).
Στην τελευταία περίοδο η ομάδα μας, πίεσε, έτρεξε, έκλεψε και με επί μέρους σερί 16-4,προηγήθηκε με  (61-52) στο 35", που ουσιαστικά "κλείδωσε" την νίκη για την ομάδα μας, έστω κι αν η Δόξα μείωσε προς στιγμήν στους 3  (63-60 στο 37').
Οι «ασπρόμαυροι» φρόντισαν να καταστήσουν σαφές ότι δεν μπορούσαν να ηττηθούν στο «σπίτι» τους. Οι Lewis-Παναγάκης αναλαμβάνουν θέση οδηγού νίκης, καθώς «βλέπουν» και τροφοδοτούν τους  Σιζόπουλο,Kατιάκο και Kαραδολάμη, που σκόραραν κατά ριπάς.Οι δυο κορυφαίοι του ΟΦΗ το παίρνουν, μάλλον, προσωπικά σκοράροντας και οι ίδιοι οδηγώντας την ομάδα μας στην 14η νίκη τους στην Α2 Εθνική Κατηγορία...
ΟΦΗ-ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 75-64
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-17, 33-33, 52-46, 75-64
Διαιτητές: Καλδίρης-Μαλανδρής-Σιμητόπουλος

ΟΦΗ (Χουγκάζ): Κερασοβίτης 4, Λιούις 16, Ορφανός 3 (1), Παπανικολάου 4, Σιζόπουλος 14 (2), Παναγάκης 12 (1), Καραδολάμης 8 (1), Μπαλάφας 6, Κατιάκος 8.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Βουρνάς): Ματενίδης 13, Βουρνάς 14, Μάρουσιτς, Σκούφης 5 (1), Βαγενάς 2, Πέττας 13 (1), Τσότσος 6, Εκινέ 3 (1), Λυμπάρης 8.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.