Προκύρυξη πρωταθλήματος Παμπίδων ΕΚΑΣΚ 2012-2013.


ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Σπύρου Μουστακλή , Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο , Ηράκλειο
  Τηλ. 2810-316431 ,  Fax. 2810-255751 , E-mail: ekask@otenet.gr
           
                        Ηράκλειο 24 Αυγούστου 2012
    Αρ.  πρωτ. : 306
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ   ΤΟΥΡΝΟΥΑ   ΚΡΗΤΗΣ
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  
ΠΕΡΙΟΔΟΥ  2012 – 2013
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, όπως τροποποιήθηκε, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2012-2013 της Ε.Ο.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
τα Τουρνουά Κρήτης Παμπαίδων και  Παγκορασίδων αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Με απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό.
Τα νέα υπό σύσταση σωματεία που δεν έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στην ΕΟΚ θα μπορούν να λάβουν μέρος  μόνο στα Τουρνουά Παμπαίδων – Παγκορασίδων και Μίνι περιόδου 2012-13, με καταστάσεις θεωρημένες  από την ΕΚΑΣΚ και σύμφωνα με τους όρους της Γενικής προκήρυξης  2012-13.
Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή και 2ης ομάδος στο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών, ημεραργιών και μετακινήσεων  διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας) στη προκριματική φάση. Οι δευτέρες ομάδες θα αγωνιστούν σε διαφορετικό όμιλο από τις πρώτες. Και οι δυο ομάδες κάθε σωματείου θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα  με ονομαστική κατάσταση θεωρημένη από την ΕΚΑΣΚ, η οποία  θα συνοδεύεται από τα δελτία των αθλητών ή με πιστοποιητικά γέννησης και φωτογραφία μέχρι τις 30/11/2012.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ (ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ), ΑΥΤΗ  ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.  


ΑΡΘΡΟ 2ο ΟΡΙΣΜΟΙ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι ορισμοί  των αγώνων θα γίνουν  με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη και τα προβλήματα μετακινήσεων των σωματείων, καθώς και την έλλειψη αγωνιστικών χώρων  και γραμματείας   σε ορισμένες περιοχές, στις 9  Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ.(Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 12.00 παρουσία  εκπροσώπων των σωματείων.
Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 6 ή Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012.


ΑΡΘΡΟ 3ο ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Στο Τουρνουά  Παμπαίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 1999 και νεώτεροι.

Στο Τουρνουά Παγκορασίδων  δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 1999  και νεώτερες.


ΑΡΘΡΟ 4ο  ΕΠΑΘΛΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ
Στις Ομάδες που θα συμμετέχουν στις Τελικές φάσεις Παμπαίδων - Παγκορασίδων  και στους αθλητές – αθλήτριες τους θα απονεμηθούν διπλώματα.

ΑΡΘΡΟ 5ο  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Στα Τουρνουά αυτά ισχύουν οι ακόλουθοι κανονισμοί:
1.Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί έως 12 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα της.
2. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα δηλώσει στο φύλλο αγώνος.
3.Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τουλάχιστον 10 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα. Σε περίπτωση που ομάδα  δηλώσει λιγότερους από 10, η Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ με απόφαση της  στο τρίτο αγώνα (κατ’ εξακολούθηση) θα την αποβάλει από το Τουρνουά.
4. Απαγορεύονται οι ενστάσεις και προσφυγές, εκτός της περίπτωσης πλαστοπροσωπίας και αναληθούς δήλωσης ηλικίας.   

5. Κάθε ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τον αγώνα δηλώνοντας τουλάχιστον 5 αθλητές-τριες που θα αντικατασταθούν από τους υπόλοιπους  πέντε (5) στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο. Οι δυο αθλητές ή αθλήτριες που θα απομείνουν θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρώτο οκτάλεπτο του β ημιχρόνου.
6. Η διάρκεια του αγώνα  είναι τέσσερα οκτάλεπτα  καθαρού χρόνου. Παράταση πέντε (5) λεπτών σε ισόπαλη λήξη αγώνα.
7.Η κάθε επίθεση διαρκεί 24΄΄ βάση κανονισμού.
8. Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής εκάστου αθλητή – αθλήτριας είναι τρία οκτάλεπτα, ενώ μέχρι το τέλος του 3ου οκταλέπτου θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί όλοι οι δηλωθέντες αθλητές – αθλήτριες.
9. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στα 3 πρώτα οκτάλεπτα, εκτός περιπτώσεως τραυματισμού, που αποκλείει προσωρινά ή οριστικά τη συμμετοχή στον αγώνα. Στο 4ο οκτάλεπτο τα σωματεία έχουν το δικαίωμα αλλαγών απεριορίστως.
10. Στα 3 πρώτα οκτάλεπτα επιτρέπεται να λαμβάνει ένα time out κάθε ομάδα, και στο 4ο οκτάλεπτο 2.
11. Δεν επιτρέπεται η άμυνα ζώνης κάθε είδους, σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα θα τιμωρείται από το διαιτητή με τεχνική ποινή.

ΑΡΘΡΟ 6Ο ΣΥΣΤΗΜΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
Α ΦΑΣΗ
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά είναι: 1. ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,2. ΓΣΗ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, 3. ΑΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ, 4. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 5. ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟ, 6. ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 7. ΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, 8. ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ, 9. ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 10. ΟΦΗ 1, 11. ΟΦΗ 2, 12. ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑΣ, 13. ΓΣΗ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ, 14. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 1, 15 ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2, 16. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ,17. ΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 18. ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 19. ΑΟ ΚΥΔΩΝ, 20. ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ 1, 21. ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ 2, 22. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 23. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 1, 24. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 2  και θα χωριστούν σε 4 ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους  σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με τον ορισμό και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί ως  εξής:

Α όμιλος  (ΔΥΣΗ)           Β όμιλος  (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)            Γ όμιλος  (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)             Δ όμιλος  (ΑΝΑΤΟΛΗ)
Α.Ο. ΑΚΡΩΤΗΡΙ                   Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1                     Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2                  Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 1
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ             Α.Ο.Ν.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ 1                Α.Ο.Ν.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ  2              Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 2
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                         Α.Ο. ΔΕΙΛΙΝΟ 1                            Α.Ο. ΔΕΙΛΙΝΟ 2                     Α.Ο. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ                                                                                                                      Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
                                                                                                                                       ΝΕΑΠΟΛΗ

Οι υπόλοιπες ομάδες θα κατανεμηθούν στους ομίλους με κλήρωση και ορισμό από την Ε.Π/ΕΚΑΣΚ, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα των μετακινήσεων των σωματείων, την έλλειψη αγωνιστικών χώρων, καθώς και την έλλειψη γραμματείας, σε ορισμένες περιοχές, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.    

Β ΦΑΣΗ
Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται στη φάση αυτή. Οι 4 αυτές ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ  ως έξης:
1Α - 1Β (1)  και 1Γ -1Δ (2)
Οι ηττημένοι 1-2 θα συναντηθούν στο μικρό Τελικό και οι νικητές 1-2 στο μεγάλο Τελικό.   

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  
Α ΦΑΣΗ
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά είναι: 1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2. ΓΣ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 3. ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 4. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ, 5. ΟΦΗ, 6. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 7. ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ, 8. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 9. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ,10. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και θα χωριστούν σε 2 ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους  σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με τον ορισμό και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί ως  εξής:
 
Α όμιλος  (ΔΥΣΗ) Β όμιλος  ( ΑΝΑΤΟΛΗ)
   Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
  Ο.Κ.Α ΑΡΚΑΔΙ          Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
   ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
 

Οι υπόλοιπες ομάδες θα κατανεμηθούν στους ομίλους με κλήρωση και ορισμό από την Ε.Π/ΕΚΑΣΚ, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα των μετακινήσεων των σωματείων, την έλλειψη αγωνιστικών χώρων, καθώς και την έλλειψη γραμματείας, σε ορισμένες περιοχές, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Β ΦΑΣΗ
Οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη Β Φάση. Οι 4 αυτές ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ ως έξης:
1Α- 2Β (1)  και 2Α-1Β (2)
Οι ηττημένοι 1-2 θα συναντηθούν στο μικρό Τελικό και οι νικητές 1-2 στο μεγάλο Τελικό.



ΑΡΘΡΟ 7ο  ΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή των Τουρνουά που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.
Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Share on Google Plus

About Lazaros

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.