Ρέθυμνο Aegean | Άντεξε ένα ημίχρονο στους κυπελούχους (105-78).

Ανταγωνιστικό, μέχρι και το 55-45, αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου, ήταν το Ρέθυμνο Aegean στο ΟΑΚΑ κόντρα στον εξάστερο Παναθηναϊκό, προσφάτως και Κυπελλούχο Ελλάδας.
Στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης για την 23η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού αντιμετώπιζαν ως ίσο προς ίσο το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που πήγαινε με ρυθμούς "ρελαντί"...
Ο φωτεινός "πίνακας" έγραψε σκορ πρώτου δεκαλέπτου 26-28 υπέρ των "κυανολεύκων" και πιθανότατα, έστω και για μια περίοδο οι Κρητικοί έκαμψαν και προσπέρασαν την αντίσταση του πολυνίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη Παναθηναϊκού.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο παρκέ πέρασαν οι Στράτος Περπέρογλου και Κώστας Καϊμακόγλου που σε συνδυασμό με την πολύ καλή παρουσία του Πατ Καλάθη, ξεχώρισαν απ' τα πολλά και διαφορετικά σχήματα που σ' όλο το παιχνίδι δοκίμαζε ο Ομπράντοβιτς, με την διαφορά να φθάνει στο τρίτο δεκάλεπτο τους 21 πόντους (84-63).

Ο Ράιτ, για λίγο, είχε κατεβάσει στους εφτά,  τους πόντους που χώριζαν τους δύο αντιπάλους (67-61) "ροκανίζοντας το +14 του "τριφυλλιού".

Στα επινίκια του Κυπέλλου, τον έβγαλαν "ασπροπρόσωπο" οι ρεζέρβες

Οι αναπληρωματικοί  των πρωταθλητών Ευρώπης πήραν πολλά λεπτά συμμετοχής, ιδίως στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, βγάζοντας "ασπροπρόσωπο" τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που δεν χρειάστηκε να εκραγεί και να μετατραπεί σε... μελιτζανί στην όψη (όπως και συνηθίζει σε συνθήκες οργής και πίεσης).

Το.. φράγμα των 100 πόντων έσπασε για άπειρη φορά σε ματς του Παναθηναϊκού και το χρονόμετρο μηδένισε με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια επιβλητική νίκη με 105-78, απ' το μαχητικό και φιλότιμο Ρέθυμνο Aegean του Στέργιου Κουφού.


Ο προπονητής της Κρητικής ομάδας για την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό τόνισε μόνο ότι είναι δυσαρεστημένος από την άμυνα.

"Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Θέλαμε να προετοιμαστούμε εν όψει Κολοσσού Ρόδου (17/3). Αλλά ας μην κρυβόμαστε. Έχει γίνει μεγάλη δουλειά φέτος. Ήρθαμε ως 4οι. Αλλά μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός είναι δυνατόν να σε σμπαραλιάσει. Να φανερωθούν όλες οι αδυναμίες. Είμαι στεναχωρημένος απ' τους 105 πόντους στην άμυνα. Είπα στους παίκτες πως τώρα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα. Συγχαρητήρια και πάλι στον Παναθηναϊκό. Απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου θα πάμε να παίξουμε για την υπερβολή. Με νίκη θα καπαρώσουμε την 4η θέση. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό"


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.