ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN | Ανακοίνωσε Παπανικολάου, συμφώνησε ο Μοτσενίγος, κοντα και ο Μόρνινγκσταρ.


Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορταζ μας ο Νίκος Παπανικολάου, έγινε πλέον ...Ρεθυμνιώτης, ενω πάικτης του Ρεθύμνου πρέπει να θεωρούνται και ο Αμερικανός Μόρνινγκσταρ, αλλά και ο Μοτσενίγος.Φορτσάρει το Ρέθυμνο Aegean, να ολκληρώσει το ρόστερ του...

Ο Νίκος Παπανικολάου έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του στην ομάδα του Ρέθυμνο Aegean,  
ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα από την κρητική ομάδα.
«Η Κ.Α.Ε. Ρέθυμνο Aegean ανακοινώνει την απόκτηση του Νίκου Παπανικολάου για τη σεζόν 2011-12», αναφέρει η ανακοίνωση. Ο ίδιος ο παίκτης στις πρώτες του δηλώσεις υπογράμμισε: «Ξέρω πως έρχομαι σε μια ομάδα που σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν παίζει, έχει μια σταθερή και αξιόλογη διοίκηση.

Γνωρίζω πως οι Κρητικοί είναι ντόμπροι και τίμιοι άνθρωποι ενώ σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να έρθω στο Ρέθυμνο έπαιξε και η παρουσία του Στέργιου Κουφού στον πάγκο της ομάδας. Τον κόουτς Κουφό, τον γνωρίζω πολύ καλά, από την επιτυχημένη συνεργασία που είχαμε για σχεδόν δύο χρόνια στον Ηλυσιακό, κερδίζοντας την άνοδο από την Α2 και πανηγυρίζοντας την παραμονή μας στην Α1, την προπέρσινη χρονιά.

Στόχοι όπως σε κάθε νεοφώτιστη ομάδα είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει. Έχω ακούσει τα καλύτερα για τον κόσμο του Ρεθύμνου και είναι πολύ σημαντικό που γεμίζει σε κάθε παιχνίδι το «Μελίνα Μερκούρη». Συγχαρητήρια στον κόσμο, γιατί είναι πολύ σημαντικό να σε στηρίζει σε κάθε παιχνίδι, τόσο δυναμικά. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο και στην πόλη του Ρεθύμνου, είναι πως θα δώσω το 100% για να πετύχει η ομάδα, τόσο εγώ όσο και όλα τα παιδιά που θα έρθουν».

Αναφορικά με το γεγονός πως θα είναι και φέτος συμπαίκτης με τον Αβραάμ Καλλινικίδη, τόνισε: «Συνεργάστηκα ένα χρόνο με το Αβράαμ αν και δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο της ΑΕΚ. Τον γνωρίζω και με γνωρίζει πολύ καλά και χαίρομαι πολύ που θα συνεργαστώ ξανά μαζί του», ενώ το μυστικό για να επιτύχει η ομάδα τους στόχους της, «Να δέσουμε όσο πιο γρήγορα σαν ομάδα. Αν το καταφέρουμε θα είναι πολύ καλά τα πράγματα». 

Τέλη Αυγούστου ο Μπράντι Μόρνινγκσταρ-μία ανάσα από Σπύρο Μοτσενίγο. 

Τέλη Αυγούστου έρχεται ο Μπράντει Μόρνιγκσταρ, ο οποίος ναι μεν έχει συμφωνήσει με τους Κρητικούς, αλλά θα πρέπει πρώτα να περάσει από το κόσκινο του Στέργιου Κουφού. Οι συστάσεις που ακολουθούν τον «λευκό» Αμερικανό είναι πολύ καλές, με τον έμπειρο τεχνικό, όμως να θέλει να δει αν μπορεί να τον εμπιστευτεί με αυξημένες υποχρεώσεις στον τομέα της οργάνωσης, από την θέση του πλέι μέικερ.
Ο Αμερικανός γκαρντ δεν διαθέτει ιδιαίτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα, καθώς πέρυσι είχε κατά μέσο όρο 7,7 πόντους στο κολεγιακό πρωτάθλημα, όμως φροντίζει να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του (3,3 ασίστ κατά μέσο όρο) και πάνω απ’ όλα να παίζει δυναμική άμυνα (πέρυσι ήταν στη δεύτερη αμυντική πεντάδα του NCAA).
-Εν τω μεταξύ, η πολύ καλή πρόταση των Κρητικών στο  Σπύρος Μοτσενίγο, τον κάνει να  βρίσκεται μια ανάσα απο την...Κρήτη. Παρά τη νέα πρόταση του Ηλυσιακού, οι "μπλε" έχουν σχεδόν συμφωνήσει με τον διεθνή γκαρντ του Περάματος και (μόλις ξεπεραστουν κάποια πρωσωπικά θέματα του πάικτη), σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Φορτσάρει και για τις άλλες ανοικτές υποθέσεις

Αυτή τη στιγμή το Ρέθυμνο Aegean έχει στο ρόστερ του 7 αθλητές, αφού πέρα από την απόκτηση του Αβραάμ Καλλινικίδη-Νίκου Παπανικολάου και του Κάσει Μίτσελ, έχουν παραμείνει και οι Γιώργος Κούμουλος, Νταμίρ Λάτοβιτς και Απόλλωνας Τσόχλας.

Πλέον το Ρέθυμνο Aegean βρίσκεται στην αναζήτηση 5-6 ακόμη παικτών για να ολοκληρώσει το ρόστερ του. Γεγονός που θέλει ο Κουφός να έχει προχωρήσει στον μεγαλύτερο βαθμό το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου, που έχει προγραμματιστεί η πρώτη προπόνηση της ομάδας.
Υπάρχει ενδιαφέρον της Ρεθυμνιώτικης ομάδας για δύο Αμερικανούς ψηλούς που θα γεμίσουν τη ρακέτα της (είτε ο ένας είτε και οι δύο, εφόσον δεν αποκτηθεί ο Μόρνιγκσταρ). Στασιμότητα υπήρξε και χθες στην περίπτωση του Νέστορα Κόμματου με τον Άρη πάντως να κάνει γερό μπάσιμο για την απόκτηση του έμπειρου φόργουορντ. Για τον πρωταθήτή Ευρώπης με την Μακάμπι το 2005, ενδιαφέρον έχει δείξει και το Μαρούσι, αλλά με το Ρέθυμνο Aegean να συνεχίζει να παίζει δυνατά για την απόκτηση του. 
Δεν έχει εγκαταλειφθεί 100% η υπόθεση του Δέδα, ο οποίος ακόμη δεν έχει κλείσει στον ΠΑΟΚ και πάντα υπάρχει στο μυαλό του Κουφού.. Μια από τα ίδια και για την περίπτωση του Περικλή Δορκοφίκη, ο οποίος συνεχίζει να ενδιαφέρει την Ρεθυμνιώτικη ομάδα.
-Τον Σάκη Καρύδα που ενδιαφέρει το Ρέθυμνο Aegean θέλει να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του ο Κολοσσός Ρόδουπου βρίσκεται πολύ κοντα στην αποκτησή του.

Προτάθηκε ο Άντριου Μπετς .

Τέλος ο Άντριου Μπετς προτάθηκε στο Ρέθυμνο και η περίπτωσή του εξετάζεται με προσοχή. Ο γνωστός μας Βρετανός σέντερ αγωνίστηκε πέρυσι στη Μπουντιβέλνικ, έχοντας μ.ό. στο Eurocup 7,1 πόντους με 70,8% στα δίποντα και 4,1 ριμπάουντ. 

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.