ΕΚΑΣΚ | Ξεκινά με όνειρα στις 29 Αυγούστου η Ακαδημία Ρεθύμνου.


Θέλει την "καθιέρωση" μέσα από ελκυστικό μπάσκετ, στην 2η χρονιά της η ομάδα της Ακαδημίας Ρεθύμνου, όπως άλλωστε δεν έκρυψε στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ομάδας κος Ανδρέας Λαδάκης...

Όλα έτοιμα για την έναρξη της προετοιμασίας της Ακαδημίας Ρεθύμνου (απομένουν μόνο κάποιες 'πινελιές" στις 29 Αυγούστου στην 2η χρονιά ύπαρξη της ομάδας στα δρώμενα της ΕΚΑΣΚ.
Στόχος, η νέα αγωνιστική σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει με όνειρα και φιλοδοξίες για το κάτι παραπάνω.
Την περασμένη περίοδο, οι Ρεθυμνιώτες έκαναν το ντεμπούτο τους στην Α’ ΕΚΑΣΚ, κοινώς στο Παγκρήτιο πρωτάθλημα. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν ήταν πολύ σημαντικές και χρήσιμες για το άμεσο μέλλον. Ο βασικός κορμός της νεοσύστατης ομάδας απαρτιζόταν από Ρεθυμνιώτες και φοιτητές του Πανεπιστημίου. Αυτό το μοντέλο θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι ειλημμένη απόφαση να μην γίνονται μεταγραφές με παίκτες από άλλα μέρη που θα έρχονται στο Ρέθυμνο μονάχα για να ασχοληθούν με το μπάσκετ.
Αρκετοί λάτρεις της «πορτοκαλί μπάλας» βρήκαν «καταφύγιο» στην Ακαδημία και μπόρεσαν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα, πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Επίσης, νεαροί σε ηλικία παίκτες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης συγκρότησαν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με την ελπίδα να γίνεται όλο και καλύτερο χρόνο με το χρόνο.
Ανδρέας Λαδάκης: «Στόχος να αποδώσουμε όμορφο μπάσκετ».
Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ρεθύμνου Ανδρέας Λαδάκης, μίλησε στα για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο σύλλογο, έδειξε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας στη 2η μόλις χρονιά παρουσία της και κατέληξε λέγοντας πως στόχος είναι να αποδώσει όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ.
«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της ομάδας, μετά από 1 χρόνο ύπαρξής της. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως χρόνο με το χρόνο θα βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς και σε αγωνιστικό και σε διοικητικό επίπεδο.
Σχετικά με την παρουσία της Ανδρικής ομάδας στην Α’ ΕΚΑΣΚ, ήδη έχουμε προωθήσει κάποιες αλλαγές στο τεχνικό τιμ και έχουμε προβεί και σε 3 πολύ σημαντικές προσθήκες. Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει, στηρίζουμε τα παιδιά από το Ρέθυμνο και δίνουμε την ευκαιρία στους φοιτητές ν’ ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα.
Στόχος μας είναι να αποδώσουμε όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ, να το ευχαριστηθούμε και αν τα καταφέρουμε, τότε μπορούμε να βρεθούμε ανάμεσα στις πρώτες ομάδες. Δεν είναι αυτοσκοπός οι επιτυχίες, αλλά δεν βάζουμε και όριο στους στόχους μας. Μέσα από τη συστηματική και τη μεθοδική δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα, καθώς διαπιστώνω όρεξη και ενέργεια σε όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα. Σαφέστατα είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και καλούμε το φίλαθλο κόσμο του Ρεθύμνου να μας στηρίξει, να σταθεί δίπλα στα δικά του παιδιά».
Νέος προπονητής και υπεύθυνος ομάδας σε συνδυασμό με 3 προσθήκες
Με αρκετές διαφοροποιήσεις, κυρίως στο τεχνικό τιμ, θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Ακαδημίας. Τη θέση του προπονητή θα αναλάβει ο Νίκος Τσαγκαράκης, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από το χώρο και αρκετές παραστάσεις από πολλές κατηγορίες. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Σταθόπουλος, θα εκτελεί χρέη υπευθύνου (κάτι σαν γενικός αρχηγός) και θα έχει την εποπτεία όλων όσων συμβαίνουν στο εσωτερικό του συλλόγου.Επίσης, οι «μελανόλευκοι» ενισχύθηκαν με 3 παίκτες εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Ηλίας Παρασκευόπουλος, Πέτρος Πολοπετράκης και Δημήτρης Κασίτης συμφώνησαν με τη διοίκηση της ομάδας και αναμένεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Πέτρος Πολοπετράκης κατάγεται από το Ρέθυμνο, είναι 25 ετών και αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και μέσω της Ακαδημίας θα επιστρέψει σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς έχει αγωνιστεί και στα παιδο-εφηβικά του ΑΓΟΡ.
Ηλίας Παρασκευόπουλος κατάγεται από την Αθήνα, αλλά τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Ρέθυμνο. Είναι 26 ετών, αγωνίζεται στη θέση του σμολ-φόργουορντ και έχει εμπειρία από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα του Απόλλωνα Αθηνών. Θεωρείται εξαιρετική περίπτωση σκόρερ, με έμφαση στο σουτ από την περιφέρεια και δη από τη γραμμή του τριπόντου. Η προσθήκη του ανεβάζει αισθητά το επίπεδο της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα Κρήτης.
Δημήτρης Κασίτης είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, 21ενός ετών και έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με την ομάδα της Λιβαδειάς. Αγωνίζεται στη θέση του πάουερ-φόργουορντ και με τη παρουσία του μέσα στη ρακέτα, η Ακαδημία θα αποκτήσει δύναμη και ποιότητα.
Οι προσθήκες δεν σταματούν σε αυτές τις 3 μεταγραφές, καθώς οι προπονήσεις θα είναι ανοικτές για όσους επιθυμούν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και εφόσον ικανοποιήσουν το Νίκο Τσαγκαράκη, θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ενεργά μέλη της ομάδας.
Στο ρόστερ της Ακαδημίας ήδη ανήκουν οι: 
  • Νταλιάνης
  • Κουζινός
  • Καρπουζάκης
  • Νύκταρης
  • Παπαθανασίου
  • Χρυσουλάκης
  • Σταμούλης
  • Σταυρουλάκης
  • Ιερωνυμάκης
  • Κούδας
  • Οικονομίδης 
  • Κατσαβίδης.
Πηγή :"rethnea.gr"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.