Κ. Σορώτος: «Υψηλό επίπεδο στο Αρκαλοχώρι»


(sepk.gr) «Ήταν πραγματικά μια πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα. Βρέθηκα σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης να μιλήσω για μπάσκετ και κυριολεκτικά εξεπλάγην από το πάθος και την αγάπη που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για το μπάσκετ. Είναι ενημερωμένοι, διψασμένοι και πρόθυμοι να εξελιχθούν. Αυτό νομίζω είναι και το πιο σημαντικό.



Θεωρώ ότι η προσπάθεια του ΣΕΠΚ να κάνει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της, είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει για τον Έλληνα προπονητή και μακάρι αυτό να συνεχιστεί για πάντα.

Νομίζω ότι οι προπονητές των επαρχιακών πόλεων πρέπει να στηριχθούν περισσότερο από την πολιτεία, προκειμένου να δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο και να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που θα παίξουν μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο.

Κυριολεκτικά έμεινα έκπληκτος με το πόσο εύστοχες ερωτήσεις μου έκαναν μετά το τέλος της ομιλίας μου στο Αρκαλοχώρι. Μίλησα για την άμυνα στο pick en roll και ο Στέργιος για την ίδια επίθεση. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο και νομίζω όσοι παρευρέθησαν έφυγαν ικανοποιημένοι και γεμάτοι».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.