H Ε.ΚΑ.Σ.Κ. PLUS+ Συμμετέχει στο συνέδριο του Ο.Η.Ε


Ο τομέας κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης «EKASKPLUS+» έλαβε πρόσκληση συμμετοχής στην ετήσια συνάντηση των μελών της «Αθλητικής Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή» που θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Παρά το γεγονός ότι η ετήσια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας Covid-19, η σημασία της παραμένει κομβική, καθώς η Κλιματική Αλλαγή βρίσκεται πιο πολύ από ποτέ στο επίκεντρο των συζητήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Η συνάντηση αποσκοπεί στον καθορισμό της μελλοντικής στρατηγικής του αθλητικού κόσμου για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο ΟΗΕ στο πλαίσιο της παγκόσμιας Αθλητικής Δράσης. Η ατζέντα της συζήτησης χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη: 1) «O Στόχος της Αθλητικής Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή: Προς την επίτευξη στόχων υψηλών προσδοκιών, 2) «Εφαρμογή αποφασιστικής δομής για την επιτάχυνση της δράσης», 3) «Ευθυγράμμιση επικοινωνίας με τον κόσμο του 1,5 βαθμού Κελσίου».

  Το ελληνικό μπάσκετ αλλά και ο ελληνικός αθλητισμός συμμετέχει ενεργά δια μέσω της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. στη διαμόρφωση της νέας παγκόσμιας αθλητικής ατζέντας, κατά την οποία ο αθλητισμός επεκτείνει τη δυναμική του πέρα από τα γήπεδα για ένα καλύτερο κόσμο. Την ΕΚΑSΚPLUS+ θα εκπροσωπήσουν ο κ. Ανυφαντάκης Απόστολος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και ο κ. Σταγάκης Ζαχαρίας, επιστημονικός συνεργάτης της ΕΚΑΣΚ.

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.