«Το μπάσκετ διαμορφώνει χαρακτήρες»

 


O Μπάμπης Μπαρκάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του μπάσκετ στην Κρήτη, μια και το κρητικό μπάσκετ πρωταγωνιστεί και εκτός παρκέ. Η ΕΚΑΣΚ αφενός βρήκε τρόπο να μετακινούνται δωρεάν οι ομάδες του νησιού στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και αφετέρου έκανε συνεργασία με τον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ μαζί με τους συνεργάτες του πάντα προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια για την ανάπτυξη του παιχνιδιού στην Κρήτη και όχι μόνο.

Η αρχική αναφορά του πολύπειρου παράγοντας ο οποίος είναι υποψήφιος στις αυριανές εκλογές με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα είχε να κάνει με το deal που έκανε με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, «Για μένα και τους συνεργάτες μου ανέκαθεν ήταν στόχος μας να μπορέσουμε να γλιτώσουμε χρήματα από τις ομάδες. Οι καιροί είναι δύσκολοι και το γνωρίζουμε. Γενικά οι ομάδες από τα νησιά της Ελλάδας υποφέρουν, κάθε 15 μέρες οφείλουν να μετακινούνται και τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα. Πρέπει να βρούμε τρόπους σαν ελληνικό μπάσκετ να τους μην τους επιβαρύνουμε τόσο.

Μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τις ομάδες από τα νησιά ώστε να τους αφαιρέσουμε τη συγκεκριμένη δαπάνη των μετακινήσεων. Δεν ξέρουμε αν θα το καταφέρουμε, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στην φιλοξενία αρκετών σπουδαίων διοργανώσεων στο Ηράκλειο. Από ματς της Euroleague μέχρι και αρκετά παιχνίδια της εθνικής Ελλάδας. Ο κ. Μαρκάκης ανέφερε πως, «πιστεύω πολύ στην ανάληψη τέτοιων διοργανώσεων. Βοηθούν τα παιδιά των περιοχών που διεξάγονται να έρθουν πιο κοντά στο παιχνίδι που αγαπάμε. Εχουν τη δυνατότητα να δουν τους αγαπημένους τους παίκτες, τα ινδάλματά τους από κοντά. Με αυτόν τον τρόπο τα φέρνουμε πιο κοντά στο μπάσκετ.

Μακάρι και άλλες πόλεις της Ελλάδας να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους διοργανώσεις. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων, δεν είμαι μόνος μου.

Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα εντός, αλλά κι εκτός παρκέ. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να πετύχει πολλά όσο μεράκι κι αν έχει, αλλά όλοι μαζί αν κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση τότε πολλά μπορούμε να καταφέρουμε».

 

Κλείνοντας απάντησε και για το πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, «το μπάσκετ δεν είναι απλά ένα άθλημα. Το μπάσκετ διαμορφώνει χαρακτήρες και μέσα από αυτή τη συνεργασία θέλουμε να αναδείξουμε πως μέσα από το μπάσκετ τα παιδιά μπορούν να κοινωνικοποιηθούν και να αποκτούν γνώσεις για ένα καλύτερο αύριο. Όχι στο μπάσκετ, αλλά στη ζωή τους».

gazzetta.gr 

Share on Google Plus

About Kritikobasket-Ekask

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.